Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Starling City Könyvtára

Go down

Starling City Könyvtára

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-23, 06:44

Egy átlagos könyvtár amibe általában egyetemisták járnak, hogy a szakdolgozataikhoz gyűjthessenek anyagot. Rajtuk kívül megfordulnak itt könyvmolyok is, hiszen akad egy-két ritka példány, mint minden könyvtárban. Nem gyakori, de van néhány okkult témákkal foglalkozó könyv is.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-23, 23:49

//Előzmény: Starling City Nemzeti Múzeum//


A kis kalandod után a hajléktalannal (odaadtad neki a whiskey-det... miért...? de nem baj, ezután csak gazdag leszel, vagy legalábbis, gazdagabb mint most), meg is érkezel a könyvtárba. Ezt már nem nehéz megtalálni, elég közel van a múzeumhoz, na meg csak a "levegőbe kell szimatolnod" ha érezni akarod a könyvekből eredő varázslatot. A legtöbb könyvtárnak fogalma sincs arról, milyen kincsek is rejtőznek bennük. Kincsek, amelyeket te fel tudsz használni. Belépsz hát a könyvtárba, és egy kis bemutatkozás után a pultnál ülő rendkívül unott idős nővel, bemész és minden létező könyvet előkeresel a könyvtárban, aminek bármi köze is lehet a Pendragon mondakörhöz.


Morgan Le Fay meg is van. Szinte mindenféleképp írnak róla, gonoszként, jóként, gyógyítóként, pusztítóként, csábítóként, varázslóként... szinte minden van. Nem szándékos módon ő volt a felelős Arthur király haláláért, azonban mégis elkíséri az utolsó útjára Avalonba. Ami viszont téged érdekel, az nem holmi egyetemista, vagy középiskolás mitológia könyvben lesz. Kutatni kezded a könyveket a varázslat bármi nyoma után, és végül találsz is egy párat, amikre valamiféle bűbájt szórtak. Szerencsére segít az ősi nyelvekben szerzett ismereted, így mindenféle ősi kódot meg tudsz érteni, és le is tudod fordítani. Egy könyvből kitépsz egy lapot... és reméled senki nem látta, majd előveszel egy tollat a zsebedből, hogy leírhasd gondolataid, illetve amit fontos lenne tudnod. Már órák óta itt ülsz, mire végre szemet szúr egy legenda, miszerint Morgan Le Fay halhatatlan, és rendkívül erős mágikus szolgálókat, úgy nevezett démonlovagokat használ fel arra, hogy olyan ereklyéket lopjanak neki, amely meghosszabbítja életét, vagy erősebbé teheti. A démonlovagokról való ábrázoláson szemet szúr neked az, hogy hasonló páncél van rajtuk, mint a démonon akit láttál. Szinte biztos vagy benne, hogy az írás ugyanaz... de ez másik nyelven íródott. Ez egy bűbáj. Egy kötő-mágia méghozzá, ami hozzáköti a páncélt a démonokhoz. Valószínűleg ezzel tudja őket irányítani a varázslónő, már ha tényleg halhatatlan... vagy bárki más, aki jelenleg parancsol a démonnak aki megtámadta a nemzeti múzeumot éjszaka. A maszkról sajnos semmit nem találsz, mondjuk sokat segítene, ha láttad volna. Már csak fel kell kutatnod az elméd legmélyebb pontjait, és a körülötted lévő oszlopnyi könyvet, hogy rájöhess miféle kötő-mágia is lehet a háttérben, és még is mi lehetett a vérengző démon páncélján. Most már biztos vagy benne, hogy közel jársz. Hamarosan elkapod a rohadékot.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-25, 12:23

\\Előző poszt: Starling City Nemzeti Múzeum\\

Nagyon örülök, hogy a városvezetésnek volt annyi esze, hogy a múzeumot és könyvtárat egymás közelébe helyezték el. Mármint köznapi értelemben véve hasznos a dolog. Ennyi antik tárgy és varázskönyv egy helyen nem sok jót jelent a misztikusok világában, de spongyát rá. Végül is hivatalosan nem léteznek varázslók.
A könyvtár ellenben igazi kincsesbánya, ami nem csak a megkopott tudásomat frissíti fel, hanem értékes információkhoz is juttat.
Abban még mindig nem vagyok biztos, hogy egy ősi varázslónővel kell-e megmérkőznöm annak érdekében, hogy a végére járjak az ügynek, de most őszintén szólva ki a fene akarna nekimenni a szakmája alapítójának, bő két évtizednyi tapasztalattal. Nem sok ilyen elvetemültet ismerek. Mármint magamon kívül.
A több órányi olvasgatás során összeszedett információk rámutatnak, hogy mivel állok szemben: La Fey egyik démonlovagjával.
Azt hiszem, hogy itt a lovag páncélján lévő címer egy mágikus pecsét, ami a viselő elméjére erőszakolja az irányító akaratát. Szóval vagy meg kell fejtenem a pecséten lévő mágia szövegét, vagy elpusztítanom a pecsétet.
Bár jó vagyok holt nyelvekből, de azért még néhány órát rá kell szánnom arra, hogy elfogadható angolságú fordítással álljak elő. Nem tűnik igazán nagy munkának, de azért kellően megfáradtak az agysejtjeim ahhoz, hogy  a büfében némi kávéval, többszörösen telített zsírsavval, fehérjével és gyors szénhidráttal (ugye milyen szakszerűen fogalmazom meg, hogy öt perc alatt bevertem egy fél kilós hamburgert?) újratöltsem a kimerülőben lévő energiáimat.
A varázslat szövegét ismerve már nem lesz probléma közömbösíteni a mágiát és van is néhány ötletem arra nézve, hogy milyen ellenvarázsokat alkalmazzak.
Akármennyire is szorít a könyvtár nyitvatartási ideje nem vesztegethetek sok időt.
Előbányászom az elmém legmélyéről az egyik legpofátlanabb varázslatomat. Amit ma simán használhattam volna, ha kicsit összeszedettebben állok neki a nyomozásnak. Néhány szó elmormogása után én is és a könyvek is láthatatlanná válunk a könyvtár dolgozói és biztonsági rendszere számára. Különösen az unott hetven és a halál közti könyvtáros számára...
A démonlovagoknak még alaposan utána nézek. Az ilyen hatalmú szolgálók nem lehetnek sokat, mivel rendkívüli mágikus hatalom kell az őket irányító bűbáj fenntartásához. Ez azt jelenti, hogy olyan feljegyzéseknek is lennie, amik az egyéni sajátosságaikról is szót ejtenek, valamint a megidézésük módjáról.
Ha jól sejtem mire ezzel készen leszek már bőven rám esteledik.
Ha sikerült kihámoznom, hogy melyik démonlovagról van szó, akkor memorizálom a sajátosságait és gyengéit, ezekhez illő varázslatokat készítek elő, létrehozok egy szentséges pajzsot magam körül, ami meghátrálásra kényszeríti a démonokat (remélem a pendragon-démonoknál is működik), elsütésre kész állapotba hozom a páncél mágiájának ellenvarázsát, előkészítek egy csendvarázst  és felrajzolom egy idézőkört.
Ideje munkához látni.
A kelta és szász istenekhez intézem szavaimat, miközben aktiválom a varázslatot és remélem, hogy nem ez lesz életem legnagyobb baklövése.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-25, 22:19

A kutatásaid során próbálsz a démonlovagok sajátosságairól információt találni, de a könyv írója (legalábbis igazi írója, a bűbáj mögül felfedvén magát) megemlíti, hogy ez csak mind elmélet, mert ő még sosem találkozott démonlovaggal. Hát te pedig mindjárt fogsz, szóval "talán"-okban nem utazol... akkor maradnak a jól bevált módszerek a mezei démonok ellen. A megidézésükről ugyan találsz egyet s mást amit fel is használsz, ám egyik könyvben látható ábrázolás sem hasonlít arra a lényre, akit a múzeumban láttál. Biztos vagy benne, megjegyezted a képét. Ahogy már majdnem éjfélt ütött az óra, mindennel készen állsz. Még szerencse hogy láthatatlanná tetted magad, mert a könyvtár már bezárt, és teljesen egyedül vagy, zavartalanul végezheted az okkult szertartásod, ugyanis még is ki akarna kirabolni egy könyvtárat?A varázslatot aktiválod... egy ideig semmi sem történik, aztán... olyan fényjátékot látsz, hogy egy pillanatra azt hiszed, valami volt a kávéban. Egy pillanatra becsukod a szemed, és ahogy kinyitod... ott is van előtted. A démon, életnagyságban. Ahogy ránézel, biztos vagy benne: ő volt az.

A démon fürkészni kezdi a helyet a szemeivel... rendkívül emberi mozgása van ahhoz képest, hogy nem ember, még a mellkasa is föl-alá mozog, miközben lélegzik. Ezek szerint a démonoknak is van tüdeje... vagy, tényleg egy ember testében van. De akkor miért torzította így el? A démon a szemeivel célba talál: egyenesen rád néz. Elindulna feléd, azonban valami megállítja. Elfintorodik. Kitapogat maga előtt egy afféle mágikus pajzsot, ami automatikusan jön az idézőkörrel, affajta grátisz. Viva la tapasztalat, nem de? A démont azonban ez nem nyűgözi le, szinte undorral tekint rád.
- Varázsló... - mondja szinte fogcsikorgatva, és ezután olyasvalamit tesz, amit még sosem láttál.
Puszta kézzel... belemarkol a varázspajzsba ami előtte van, és elkezdi szétfeszíteni. Olyan, mintha egy fémlap forrasztása kezdene engedni, miután megfeszül. Ha sikerül széttépnie a pajzsot, biztos, hogy nagy bajban leszel. Talán beszélned kéne hozzá mielőtt még kedve támad téged is miszlikbe aprítani, hiszen már bizonyította, hogy tud beszélni. Ugyan távol álljon tőled, hogy démonokkal seftelj, de biztos, hogy szemtől szemben, szó szerint verekedned kéne egy ekkora méretű, izomzatú, és minden bizonyossággal hatalmas erejű lénnyel?
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-26, 10:25

Mondanám, hogy nem érte meg az plusz néhány órányi kutakodás, de egy könyvön keresztül beszélgetni annak szerzőjével mindig rendkívüli élmény marad. Még akkor is, ha éppen nem segít sokat életem egyik legkomolyabb idézésének az előkészítéséhez.
De akkor is menő így beszélgetni. Remélem majd divatba jön, ha kicsit elterjed a mágia. De kit hülyítek? Senkinek sem kellene az, hogy olyan írófenoménekkel tudjon a könyvein keresztül beszélgetni, mint Stephany Meyer, vagy E. L. James. De úgy tűnik megint túl sokáig pihentetem az agyam hülyeségeken gondolkodva.
A sehova csak előre elvét vallva elvégzem a démont megidéző szertartást. Kántálás, hülye kézmozdulatok és hasonló. Láttál már ilyet filmen nem?
Eleinte nem is hiszek benne, hogy a hagyományos módszereim működni fognak, de egy kis Hegylakós fényjáték és nincs démon, van démon.
Próbálom nem teljesen összetojni magamat. Ez a bestia élőben még sokkal félelmetesebb, mint a mágikus rekonstrukció képén és azt hiszem, hogy nem csipázza a képemet, amiért ide rángattam. Ennek ellenére eléggé organikus élőlény képét mutatja.
A durva, de jól érthető "Varázsló" morranás is ezt feltevésem támasztja alá.
A nemtetszésének erőteljesen hangot is ad, amikor a védőkör erejét úgy kezdi el széthajtogatni, mintha egy közepesen erős acélforrasztásnak esne neki.
A megdöbbenéstől elfelejtek cigire gyújtani és átfut a fejemen, hogy ezután legalább egy hétig kell majd alkoholban áztatni a fejemet annak érdekében, hogy ne hülyüljek bele az élménybe. Már ha túlélem ezt az estét.
- Kérlek nézd el nekem ezt a durva invitálást és az óvintézkedéseimet. Számomra is drága a saját bőröm. - mondom neki - Eddig rossz tapasztalataim voltak a hozzád hasonló, de primitívebb lényekkel. Nem szerettem volna kockáztatni egy támadást.
Remélem a szavaim elérnek a tudatáig és sikerül megértenie őket.
- John Constantine vagyok. - mutatkozok be  - A segítségedre van szükségem! Néhány napja betörtél a Starling City Nemzeti Múzeumba és elég nagy galibát okoztál. A szász sisak elrablása mellett öt emberélet is terheli annak a lelkét, aki akkor megidézett és irányított. Ha a megérzésem nem csal, akkor nem önszántadból csináltál ilyen dolgokat, hanem mágiával kényszerítettek rá.
Tartok egy kis hatásszünetet, miközben előveszek két szál cigit. Az egyiket kérdően a démon felé nyújtom, vigyázva arra, hogy ne tudja elkapni a karomat, mert akkor nekem meszeltek. De legalább érzékeltetem vele, hogy nem akarok ártani neki. Ha elfogadja, akkor meggyújtom a cigit és a kezébe adom, de figyelmeztetem, hogy óvatosan tüdőzze le. Gondolom szűz tüdeje van. Nem kellene, hogy ilyen aprósággal dühítsem fel.
- Üzletet ajánlok. - térek vissza a társalgásunk eredetei témájára - Neked a szabadságod kell, nekem pedig az aki béklyóba köt. Meg grátiszba a sisak. Tegyük rendbe a dolgokat együtt!
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-26, 11:48

A démon szinte rád sem hederít, egészen addig, amíg meg nem hallja a neved. Abbahagyja a varázspajzs szétfeszítését, majd mozdulatlanul mered irányodba. Most már rád figyel, kicsit hunyorítva, mintha lesné minden mozdulatod, vagy próbálna beléd látni. Közben olyan arckifejezést vág, mintha tegnap kettesben látott volna az anyjával. Nagyon a bögyében vagy. Egy szót sem szól addig, amíg felé nem nyújtasz egy cigit. Kinyújtja a kezét, majd a hüvelyk és mutatóujja közt összefogja azt. Nagyon erőlködnie kell, hogy össze ne roppantsa a karmai közt. Nyugtázd, hogy hatalmas, éles karmai vannak. Valószínűleg nem csak a torkod, hanem a gerincedet is kettévághatná velük... minek kellett neki egyáltalán kard? Az üzleti ajánlatodat hallva elmosolyodik... ekkor leesik neked, hogy nem azon, amit mondtál, hanem azon, hogy egy füstölgő tűzforrás van a kezében. A cigit összeroppantja a kezében, majd ahogy ismét kinyitja, ez tűzgolyó jelenik meg benne. Ráfúj a tűzgolyóra, majd egy hatalmas lángrobbanás kíséretében megszűnik a varázspajzs. Szerencsére a pajzs megvédett téged a robbanás erejétől, a démon pedig sértetlen, csak a páncélja füstölög. Újdonsült barátod most már szabad... és semmi sem állíthatja meg abban, hogy széttépjen, azonban ahelyett, hogy támadna, csak nyugodtan feléd sétál, majd ahogy szemtől-szemben áll veled, föléd magasodik.
- Tisztázzunk valamit... John Constantine. Engem, senki sem irányít. Ha az uralma alá is vont valaki, az azért volt, mert Jason Blood gyenge volt. Ő az az ember, aki a lelkébe engedett engem. De nem ő az, akinek ellenére volt ez az egyesülés... hanem én elleneztem. Szóval, legnagyobb sajnálatomra, nem tudsz kiűzni. Egy varázsló sem tud. Mind haszontalanok vagytok, mint ahogy mindig is voltatok. Olyan erőkkel játszotok, amiket sosem érthettek meg igazán. Téged pedig... ismerlek. - mutatóujját a mellkasodra helyezi.
Ha egy nagyobbat lélegzel minden valószínűség szerint a karma átszúrja a szívedet, ami már így is majd kiugrik a helyéről. Félelmedet nyugtázva a démon elmosolyodik.
- Nergal kérvényezte, hogy az ő játékszere lehess, miután meghalsz. Lucifer nem mondott nemet, ahogy az apám, Belial sem. Így sajnos... nem ölhetlek meg. - leveszi a kezét a mellkasodról, majd folytatja. - A nevem Etrigan... és a varázsló akit keresel az Morgan Le Fay. - ezt a nevet érezhető undorral mondja ki. - Engem nem vett rá semmire. Jason Blood engedett neki. Bizonyára kihasználta emberi mivoltát, és vágyát a közösülésre. Én azonban... hányni tudnék attól, hogy Le Fay hozzám ért. Ez az én testem is. A páncél, amivel a többi szánalmas mitugrászát irányítja semmit sem ért, rám nem hatott. Blood minden szavát leste, őt manipulálhatja... de nem érdekel. Amíg én irányítok, és nem Blood, addig Le Faynek nincs hatalma felettem, bármennyire is szeretné azt. A múzeum viszont... Le Faynek valahogy sikerült elérnie, hogy egy ideig én lakozzak Jason Blood elméjében, és ő az enyémben. Bloodot manipulálni könnyű volt neki, hisz végül is csak egy ember. Azonban ahogy rájött, hogy mindenkit megölt a múzeumban, a bűntudata túl erős volt, így a bűbáj megszűnt. Mióta rájött mit tett... egy szót sem szólt hozzám. Pedig általában be nem áll a szája. Frissítő a csönd... legalább is az volt, ameddig ide nem ráncigáltál. Ahogy én irányítottam... elvittem Le Fay-nek a maszkot. Nem támadtam meg, kíváncsi voltam mit akar tenni az ereklyével. Aztán elvonult, mire visszajött, már sokkal erősebb volt, mint ezelőtt. Éreztem rajta. Éreztem a mágiát a levegőben. Éreztem azt is, hogy ő érti. Tudta, hogy milyen átkot... vagy éppen számára áldást sújtott magára. Gondoltam az önpusztítás elég neki, és amúgy is... nem nagyon érdekel mit tesz, amíg engem nem gátol. Azt mondta nincs szüksége rám... bizonyára azt hitte, még Blood vagyok. Hát, nekem sem volt szükségem rá, és amúgy is, halhatatlan... szóval minek próbáljam megölni, akit nem lehet? Erre te... megidézel engem. Most, hogy válaszoltam minden kérdésedre, lehet végre egy nyugodt percem anélkül, hogy valami unatkozó varázsló ne idézzen meg?
Ezután elkezd sétálni a könyvtárban, szemügyre veszi a könyveket, majd unottan elfordul.
- Egyáltalán mi a francot akarsz Le Fay-yel? Vissza akarod szerezni a maszkot? Minek? Már nincs benne varázserő, nem válhat a hasznodra. És miért akarod az én segítségemet? Úgy tudtam nem a mi oldalunkon játszol. - megint odalép hozzád. - Az alkudban pedig van egy apró hiba. Mit kapok én? Mit tudsz nekem felajánlani, amire szükségem lehet, hm? Mégis miért segítenék neked? Minden pillanat, amikor rád nézek, csak azt juttatja eszembe, hogy mennyi, de mennyi szabály van, amit követnem kell! Nem ölhetek meg csak úgy, akit akarok. Téged sem. De mi tagadás, unatkozom, szóval avass be. Ha elég jó ajánlatot teszel, talán még segítek is... talán. Azonban ha átversz, vagy olyat ígérsz amit nem tarthatsz be... mert tudni fogom. Tálcán foglak nyújtani Nergal-nak, és élvezettel nézem majd, ahogy az idők végezetéig kínozza a lelked... amíg meg nem unom.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-27, 11:14

Ez a démon nem kispályás. Mint kiderült a Pokol egyik hercege. Ez megmagyarázza, hogyan képes szétszaggatni a védőkört, vagy a puszta akaratával semlegesíteni a mágiát.
Egyre inkább úgy érzem, hogy még az én felfogásom szerint is iszonyú felelőtlenség volt ideráncigálni ezt az alakot.
Amikor a karmos kezével rábök a mellkasomra az ütő majd megáll bennem, a levegőm bennszakad, nehogy véletlenül átszúrja a bordaketrecemmel együtt a szívemet.
A hosszas monológjából sok dologra rájövök és örülök, hogy nem egy versben beszélő démonnal hozott össze a sors. Az a sok shakespeari strófa még egy született angolt is ki tud kergetni a világból.
Szerencsém a magamra hozott szerencsétlenségemben, hogy kvázi megtiltották neki, hogy kezet emeljen rám. Soha nem gondoltam volna, hogy Nergálnak köszönhetem majd az életem. Azt hiszem az irónia fogalma mellé ezt a helyzetet kellene beírni az értelmezőszótárba. Bár örülök annak, hogy Etrigan nem emelhet rám kezet - vagy az ő esetében a karmot ideálisabb kifejezés lenne - de ez még nem fogja megoldani a helyzetet.
Amit ezután mond az már érdekesebb. Blood és La Fey említése már kicsit árnyalja a képet. Ahogy sejtettem, ez a démon is megszállt egy testet. Az viszont érdekes, hogy kifejezetten ellenére volt ez a megszállás. Ezt akár fel is lehet használni annak érdekében, hogy kisegítsen ebben az ügyben.
Mikor Etrigan megemlíti, hogy La Fey halhatatlan, elkezd körvonalazódni, hogy mivel tudnám a saját oldalamra állítani ezt a bestiát. Nem túl humánus dolog, de mivel ez a nőszemély nem tud Pokolra jutni és feltehetőleg több tízezer ember haláláért felelős, így meg fogja érdemelni, amit szánok neki.
- Először is ismét szeretném bocsánatodat kérni, amiért megzavartam nyugalmadat. - válaszolok Etrigannak - De ahogy felvázoltad a helyzeted, én úgy láttom, hogy mindkettőnknek van elszámolnivalója La Fey-jel. Ha jól sejtem elég sok köze van ahhoz, hogy ennek a Bloodnak a testében raboskodsz, bárki is legyen ő. Engem megbíztak azzal, hogy szerezzem vissza azt a sisakot, de én sem nézem jó szemmel, ha valakit olyan dolgokra kényszerítenek, amihez nem füllik a foga, legyen démon vagy ember. Főleg akkor, ha megpróbálják a bolondját járatni vele.
Szívok egy jókorát a cigimből, aminek most kifejezetten terápiás hatása van. Bár ez a kezem remegésén nem látszik.
- Mint mondtad La Fey halhatatlan. - nézek egyenesen a démon pokoli szemébe, amitől majd kiver a hideg veríték - De azt hiszem ez nem jelent akadályt abban, hogy megtaláld méltó büntetését. Egy olyan démonhercegnek, mint te biztos nem. A fájdalmat még biztosan érzi.
Ekkor Etrigan már biztos kitalálta, hogy mire gondolok és valószínűleg tetszik neki az ötlet.
- Ha összefogunk La Fey ellen, akkor mindketten jól járunk. Neked ott lesz egy örökkévalóság, hogy legváltozatosabb módon torold meg a rajtad esett sérelmeket. Ráadásul úgy, hogy a másikad "nagy szerelmét" fogod gyötörni. Ennél költőibb igazságszolgáltatást nem tudok elképzelni. Számomra meg ott lesz a sisak, aminek a visszaszolgáltatásával le tudom zárni ezt az elképesztő nyomozást. Kettőnk közül határozottan te jársz jobban...
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-27, 15:43

Etrigan rá sem hederít a bocsánatkérésedre, azonban elismerő mosollyal nyugtázza a monológod.
- Szóval azt mondod... hogy meg kéne kínoznom Le Fay-t. Már értem Nergal miért tart igényt rád. Fényes jövőd lesz köztünk. Azonban a kis elméleteddel csak egy bökkenő van... Le Fay egy több ezer éves mágus. Tudja milyen erőkkel játszik, nem holmi sarlatán, mint a ti fajtátok. Még én sem tudhatom, mekkora ereje is lehet. Azonban meg kell valljam, vonzó az ajánlatod, mert biztos vagyok benne, hogy ha egy kicsit átszabnám a nőt, akkor Blood meg akarna szabadulni tőlem... de honnan tudjam, hogy nem szúrsz hátba, és adsz oda Le Fay-nek, olyan egyszerűséggel mint ahogy most őt akarod kiadni nekem? Le tudod egyáltalán győzni? Tudsz egyáltalán segíteni nekem, hogy harcképtelenné tegyük? Mert ha azt hiszed, hogy én harcolni fogok érted pusztán jóindulatból... akkor nagyon tévedsz. Ne érts félre, emberfajzat... vagy inkább sarlatán, de egy démonidézés gyerekjáték Le Fay-nek. Mi van, ha szerződést kötött Beelzebubbal? Vagy Belphegorral? Vagy épp Lucifer engedélyét kapta meg? Esetleg más erők állhatnak a háttérben, más istenek, vagy más démonok. A hercegek állandóan seftelnek egymással, ki tudja, miféle alkuba csöppenhettünk bele ami ide köti Le Fay-t. Azt sem tudjuk miért teszi amit tesz. Ha pusztán erőt gyűjt, akkor mire? Nem gondolod, hogy ezek mind fontos kérdések?
Végül Etrigan vállat von, majd folytatja.
- Valamint pedig, a maszk. Hatalmas erőt szabadított fel belőle. Nem sok dolog lep meg, de a puszta... mágia, ami elhagyta a maszkot és Fey-be szállt... meglepő erejű és mennyiségű volt. Ha tényleg segíteni tudsz, akkor bizonyítsd be. De az biztos, hogy további védelemre lesz szükségünk... ugyan is mi értelme egy olyan harcnak, amit nem nyerhetek meg? Ez a test, amit birtoklok, nem halhatatlan. Ha elpusztul, a lelkem örökre itt ragad, és ha miattad történik, életed végéig kísérteni foglak, amíg meg nem őrülsz. Szóval, tegyük fel, segítek. De hogyan tovább, John Constantine, ki tán hamarosan úgy válik ismertté, mint Nergal játékszere és talán ágyasa? A hercegeknél sosem lehet tudni. - fejezi be Etrigan egy kaján mosollyal.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-28, 10:28

Az ötletem hallatán Etrigan arcára ülő kifejezés láttán úgy vélem, hogy egy kicsit már kezdhetem nyeregben érezni magamat. Nagyon is tetszik neki, amit kínálok számára, de azért még óvatosan közelít a témához. Ha a helyében lennék én sem betliznék egy magamfajta kontár ajánlatára.
Ismét egy könyvet megtöltő szövegmennyiséget vág ki magából, amiben hol valami burkolt dicsérettel, hol pedig kérdések özönével lát el. Szemlátomást sikerült nagyon felcsigáznom az érdeklődését és a közös cél érdekében hajlandó együtt dolgozni velem.
- Már az árvaházban is mondták, hogy tehetséges svindler vagyok. - húzódik egy apró mosolyra a szám - Viszont abba nem gondoltál bele, hogy La Fey számomra a nagybetűs konkurencia. Mintha egy kovács szakmai riválisa maga Héphaisztosz lenne. Nem tenne jót az üzletnek, ha sokáig itt rontaná a levegőt. Meg amúgy is piszkálná az orromat, hogy nem enyém a grund. Sok mindenben felettem áll ez tény, de a kora és - jól megköszörülöm a torkom -  "tapasztalata" elég komolyan befolyásolja az önértékelését mégpedig az egészségtelenül magabiztos irányba. Nem kell alászállni a varázsvilágba, hogy ilyet láss. Elég ha csak a makacs öregembereket megnézed. Mindig mindent jobban tudnak a fiataloknál. Még akkor is ha nem értenek hozzá. Most képzeld el, hogy kétezer évnyi létezés után mennyire lekicsinyelhet egy modern kontárt.
Előszedem a cigis dobozom és újabb két szálat húzok elő. Remélhetőleg Etrigan most már el is szívja a neki kínált dohányt. Rágyújtok a sajátomra, a démonnak szánt szálat pedig felé nyújtom.
- Nem mellesleg La Fey nőből van. Amiből következik, hogy érzékeny a bókokra és a hízelgésre. Főleg akkor, ha egy olyan korban született, amiben nem sokba nézték a nőket.
Szívok egy jókorát a cigimből és hagyom a démont, hogy elgondolkodjon azon amit mondtam.
- Mint már többször is felhívtad rá a figyelmem, a ha meghalok a hátsóm Nergálé. La Fey viszont halhatatlan. - néhány másodperc hatásszünet, hadd kattogjanak a fogaskerekek Etrigan fejében - Ha odaállítanék elé azzal, hogy sikerült igába hajtanom és visszavinnem neki az egyik kósza démonlovagját, akkor nem csak azt bizonyítanám neki, hogy nem egy balfácán sarlatán vagyok, hanem cserébe kérhetném, hogy mutassa meg miként lehetek halhatatlan. Persze játszanám a szkeptikust, hogy ő nem lehet az igazi La Fey, így kénytelen bizonyítani számomra, hogy nem valami hatalmas démonúrnő, hanem tényleg ő az eredeti és hamisítatlan Morgan La Fey. Ezt pedig csak mágikus összekapcsolódás útján történő emlékkivetítéssel tudja majd elérni. Ilyenkor pedig mindkettőnk teste védtelen. Ekkor jön el a te időd.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-29, 09:15

Etrigan... hála neked egy cigivel a kezében fontolgatja az elhangzottakat.
- Hm... ez egy olyan őrült ötlet, hogy talán még működhet is. Nincs ínyemre, hogy el kell játszanom a szolgálódat... - mondja fogcsikorgatva. - De másképp Le Fay miszlikbe aprítana, és akkor lehet, hogy lőttek az egyetlen esélyemnek úgy... ezer év után, hogy szabad lehessek. És ha még egy millenniát úgy kell leélnem, hogy Blooddal kell osztoznom a testünkön, meg. fogok. őrülni.

A kezében lévő cigire néz.
- Mi a francnak adod nekem ezeket? Tán akarod hogy varázsoljak? Jó, akkor mindent én csinálok. Készülj fel, teleportálunk. Megyünk Angliába, ahol egy régi kastélyban lakozik Le Fay, legalább is ott volt, amikor legutóbb találkoztam vele. De mielőtt megyünk, rám kell tenned egy béklyót. Emiatt nem fogok tudni beszélni, de hallani foglak titeket, tudom, mikor jön el az idő, hogy cselekedjek. Nagyon remélem, hogy nem versz át, Constantine.
Etrigan ezután beáll a szoba közepére, majd cigivel a kezében megszólal.
- Tedd a kezed a vállamra. Hamarosan megérkezünk.
Amennyiben rá is tettél egy mágikus béklyót (és igazinak kell lennie, különben lebuktok), és a vállára tetted a kezed, ő ismét összeroppantja a kezében a cigarettát, majd egy mágikus tűzrobbanás kíséretében meg is érkeztek Angliába. Régen teleportáltál már mágikusan, de még mindig úgy érzed mintha másnapos lennél és elütött volna egy kamion. Egyáltalán történt már ilyen?
Körbenézel. Egy hatalmas völgyben vagytok, amiken a közepén van egy ősöreg kastély... fekete színű, szinte ominózus. A mágiát már most érzed a levegőben, pedig még Le Fay közelében sem vagytok. Úgy ötszáz méterre lehet a kastély... Etrigan nem tudott közelebb teleportálni? Azonban a béklyó miatt diskurálni sem tudsz vele, mert nem tud megszólalni. Etrigan egy gesztussal jelzi, hogy menj előre, és követni fog.


Kis idő múlva el is értek a kastély kapujához. Ránézel Etriganre, aki vállat von. A kapu nem nyílt ki, szóval... talán mondanod kell valamit. A mágia ereje, amit érzel azonban most már fojtogató... lehet túl nagy fába vágtad a fejszédet?

//Folytatás: Egyéb Helyszínek, Elhagyatott Kastély//
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-29, 11:05

Olybá tűnik, hogy Etrigannek tetszik az a kaotikus katyvasz, amit tervnek titulálva adtam elő neki. Nem csodálkozok rajta, lévén a démonok szeretik a körmönfont, kaotikusnak ható ármányokat és a többszörösen összetett terveket. A káoszból születő rend vagy mi a fene. Legalábbis szerintem.
- Hidd el nekem, hogy ha a helyzet nem követelné meg, eszembe se jutna egy ilyen derék démonnak ilyen szerepet osztani. - mondom neki elővéve a legártatlanabbnak és legőszintébbnek tűnő arckifejezésem - De nekem ennyi kellemetlenséget megérne, ha ezer év után szabadulni tudnék az átkomtól, hogy az idők végezetéig kínozhassam az egyik legnagyobb ellenségem.
Úgy tűnik, hogy Etrigan a cigaretta szociális jelentőségét nem is meri fel. Gondolom nem sokat haladt a korral Arthúr ideje óta.
- Ez egyfajta gesztus. - válaszolok neki - Látom, hogy nem éppen barátként nézel rám és meg kell valljam nekem is lúdbőrzik a hátam, de ha jól akarunk együttműködni, akkor meg kell találnunk a közös nevezőt. Ha az emberek valakivel jóban akarnak lenni, akkor megosztoznak velük az ilyen apróságokon. Így fejezik ki a jó szándékukat.
Etrigan tart egy kis eligazítást, amiből kiderül, hogy haza fogok látogatni. Noha Liverpoolt a hozzá kapcsolódó emlékekkel együtt a hátam közepére kívánom, de azért nem fog ártani, ha szívok egy kis párás otthoni levegőt.
Ránézek a démonra, majd nekiállok a a megkötő varázslat kántálásának.
- In nomine Dei, Etrigan operam praebero alicui! - formálom a latin szavakat - Fungor tres functus sum mihi! In beneplactium dictatum! *
Néhányszor elismétlem az igét mire a mágia hatni kezd és hatalmas nagy szerencsém van, hogy Etrigannek nem kellenek szavak, hogy aktiválja a térmágiát. A magassága miatt alig érem fel a vállát, de sikerül megérintenem. Ő összepattintja a koporsószöget, ami aktiválja a mágiát. Kár azért a jó dohányért. Bár ha ez a démon már másodjára is varázslat aktivációra használta, akkor lehet, hogy általa felfedeztem egy olcsó varázslatkomponenst.

A teleportáció olyan, mintha egyszerre kellene végigboxolnom tizenkét menetet Muhammed Ali-val, ellenállnom egy felnégyelésnek és életben maradni egy keményen átpiált éjszaka után. Más szóval nem kellemes. A megérkezés után kell néhány másodperc amíg azzal küzdök, hogy a könyvtárban evett hamburgert és kávét magamban tartsam.
A jellegzetes angol levegőbe már most jól érezhetően belefonódik a mágia semmivel össze nem téveszthető kisugárzása. Kezdem érteni, hogy miért gondolja sok külhoni, hogy varázslatos a táj a Brit szigeteken.
Az időeltolódás miatt itt még nincs az az éjszakai sötét, így a kastély cseppet sem jót sugalló alakját egyből kiszúrom. Nincs más hátra, mint előre.
- Induljunk. - mondom Etrigannak, majd gyors léptekkel a kastély bejárata felé veszem az utam
Egy kis séta után oda is érünk. A jelenlévő mágia olyan erős, amit még ritkán éreztem. Mintha ki nem sült statikus elektromossággal lenne tele a levegő.
Senki nem fogad minket, a kapu pedig meg sem moccan. Bár eszembe jut, hogy talán egy jelszóra van szükség, de első körben megpróbálom a kopogtatót. Ha nem történik semmi, akkor azt Pendragon mondakör alakjainak és ismertebb tárgyainak nevét kezdem el sorolni, remélve, hogy valamelyikkel ki tudom nyitni az ajtót.

*-Isten nevében szolgámmá teszlek Etrigan! Engedelmeskedj nekem! Akaratom számodra parancs!


\\ Folytatás: Egyéb helyszínek: Elhagyott Kastély \\
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Könyvtára

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.