Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Batman vs. Deathstroke

Go down

Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-02, 19:04

BATMAN VERSUS DEATHSTROKE
Az ifjú, még tapasztalatlan önbíráskodó a sokat látott, veterán bérgyilkos ellen. A Sötét Lovag, kontra a Terminátor. Vajon hősünk képes-e eddigi legveszélyesebb ellenfelét legyőzni, vagy végre hőssé válik, és meghal az eszméiért?Résztvevők: Bruce Wayne, Slade Wilson
Tét:
Előzetes egyeztetés alapján:
- Győzelem esetén: INGYEN személyre szabott (magyarán mondva ő csicsázhatja ki) Batmobil Batmannek
- Győzelem esetén: INGYEN személyre szabott (ugyanaz mint fentebb, yo) Deathstroke páncél Slade-nek
A vesztes, amennyiben színvonalas játékot tanúsított, kap 2 pontot vigaszdíjul.

Szabályok: Nincsen. Minden játszik. Kivéve a mókusokat, azért ennyire nem vagyunk pajzánok. Még.A hozzászólást Slade Wilson összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2017-01-04, 22:13-kor.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Bruce Wayne on 2017-01-04, 20:07

Azt sem tudom, hogy kerültem erre bizarr helyre. Az utolsó emlékem az, hogy sikeresen hiúsítottam meg egy nagyszabású zsarolási kísérletet, ami mögött Edward Nygma állt.
Bár örültem neki, hogy egy ilyen zavart elmét sikerült kivonnom a forgalomból, de sajnáltam is, hogy valaki az intellektuális képességeit mások kárára használja. De Rébusz csuklóin csattant a bilincs, én pedig eltűntem az éjszakába.
Ezután a legközelebbi emlékem, hogy valami futurisztikus börtöncellaszerűségben ébredek. A technológia egyértelműen nem huszonegyedik századi. Azt is meg merem kockáztatni, hogy nem földi.
A páncélomon és köpenyemen kívül nincs nálam semmi a felszerelésemből. Nagy eséllyel 
A hipotézisem igazolódik, amikor egy robot lép be a cellámba, aminek a desingja és a technikai megoldásai egyértelműen idegen civilizációra utalnak. A gép nem sokat totojázik, felszólít arra, hogy kövessem és bilincset kattint a kezemre. Mivel semmi támpontom nincs, hogy milyen erővel bír és mennyire ellenálló, így nem kockáztatok meg semmilyen ellenállást. Egyszerű földi ember vagyok, nem pedig egy metahumán, vagy egy űrből szalajtott Jézus.
A gépinas elvezet egy terembe, ahol a felszerelésem vár. Felcsatolom az övemet és élesítem a benne található 3D scannert, hogy leteszteljem az AR lencsék működését, de nyugtáznom kell, hogy a Barlang igencsak hatótávolságon kívül van.
A robot megvárja, hogy ellenőrizzem a felszerelésem, utána pedig valami érthetetlen nyelven szól hozzám, amiről még ötletem sincs, hogy mi lehet. De a gép gesztusai elég kifejezőek. A terem másik oldalához terel, ahol kinyílik egy ajtó. Meglepően jó a hangszigetelése, mivel a túloldalon tomboló tömeg hangja a nyitás után néhány tizedmásodperccel robban csak be a terembe, ami egy arénába vezet. Legalábbis a felépítéséből és az elrendezéséből arra következtetek, hogy küzdőtér az, ahova most kivonulok.
Az bal oldalamon lévő emelvényen egy igen idegennek tűnő figura ül, pont olyan testhelyzetben, mint amit egy műértő gladiátor-rajongótól várnék.

A kisujjának egy mozdulatára az egész terem elhallgat. Szinte látni vélem az inhumán arcok tengerében a megelevenedő rettenetet, amint feláll. Egy kicsit, mintha rám is hatással lenne tekintélyt követelő jelenléte.
Most ő szólal meg. A szavai hasonlítanak a robot által használt nyelve, mégis sokkal élettel és szenvedély telibbek.
A tömeg egyszerre kezd el skandálni egy szót: Mongul.
Ezek szerint ez a neve ennek a félelmetes termetű lénynek. A személye irányába tanúsított viselkedés arra enged következtetni, hogy uralkodóféle lehet.
Folytatja beszédét, miközben az aréna velem szemközti részén lévő falon megnyílik egy ajtó. Mivel a küzdőtér fényei nem jó szögben esnek be, így nem látom, hogy ki vagy mi lesz ellenfelem. De az biztos, hogy életem egyik legnagyobb összecsapására számíthatok.
Bruce Wayne
Bruce Wayne
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 14
Hírnév : 1
Csatlakozott : 2016. Dec. 21.
Életkor : 30
Tartózkodási hely : Gotham City

Karakterlap
Foglalkozás: Iparmágnás/Bűnüldöző
Alias: Batman
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-05, 00:17

Ahogy kilépek az ajtón, szembe találom magam az ellenfelemmel. Jól ismerem őt, bár ő nem ismer engem. Hiába van kosztümben, tudom ki ez. Ra's Al Ghul is tudja, aki felbérelt engem, hogy megöljem. Bár még soha sem mentem annyira messze egy melóért, hogy egy földönkívüli istenkomplexusos faux-császár arénájába jelentkezzek, mint gladiátor... mint kiderült, van az a pénz. Ahogy ránézek az előttem álló denevérmaszkos, szinte gépruhás férfira, csak egy elveszett fiút látok, aki így próbálja legyőzni a félelmeit. Így próbálja helyretenni az őt ért sérelmeket. Azt hiszem, van mit tanítanom neki, sok mindenről... de legfőképp arról, hogy ne dühítse fel a Démon Fejét. Ha ő végigtekint rajtam, a megerősített kevlar narancs-fekete páncélomat látja. A hátamon két kard, mindkét combomon két gépfegyver. Az övemen gránátok. Több, mint elég lesz.
Megropogtatom a végtagjaim, majd szépen lassan előveszem az egyik kardom, de nem veszem ki a hüvelyéből. Beszorítom a bal karom hajlatába, míg a jobbommal a markolatot fogom. Ezek az iaido harci beállásának kezdő lépései. A fiúnak fogalma sincs arról, kivel kezdett, de azért hagyok neki időt, hogy kielemezhessen. Én biztos, hogy ki fogom elemezni őt... sőt, már el is kezdtem. Szerintem, hasonló fából faraghatták, mint engem... ha a szemembe néz, látni fogja, hogy készen állok. A pupillám kitágulásával próbálom neki átadni ama üzenetet, mint harcos a harcosnak, hogy készen állok, és támadjon. A hatáskeltés kedvéért meg is szólalok.
- Gyerünk, fiam. Mutasd meg nekem, mennyire sziklaszilárd az eltökéltséged. - mondom ki, majd a bal lábamat hátrébb helyezem és behajlítom, miközben a jobbomat egyenesen tartom, amennyire csak lehet. Kicsit be is görnyedek, befejezvén ezzel az iaido harci állás felvételét. Ennek a technikának köszönhetően, bárhogy, és bármivel támad rám, azt egy mozdulattal tudom majd hárítani. És minden valószínűség szerint, ennek a gyermeknek fogalma sincs, mi az az iado. De egyelőre nem veszem komolyan a dolgokat... az első csapás után meglátjuk, mi sül ki belőle. Először még meg kell néznem mit tud, hogy tudjam, adhatom-e a maximumot, vagy nem éri meg. Amíg nem bizonyítja be, hogy méltó rá, addig elég lesz neki Slade Wilson is. Deathstroke csak akkor jön majd elő, ha méltó ellenfelet találok benne.
Azonban nagyon remélem, hogy méltó ellenfélre akadtam... azt pedig egyelőre nem kell tudnia ki küldött, és miért vagyok itt, vagy hogy ő miért került ide. Igazság szerint azt én sem tudom. De egy biztos: itt az ideje szórakozni egy jót.

//Először is, elnézést kérek a poszt kurtaságáért, kicsit fáradt vagyok, de legközelebb jobbat alkotok. Egyébként így néz ki most lö Deathstroke:
//
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Bruce Wayne on 2017-01-05, 19:23

Felemelkedik az ajtó és kilép a fényre ellenfelem.
Nem hittem volna, hogy valami humanoiddal fog összeereszteni Mongul, de úgy tűnik, hogy nem híve a bestiákkal való hadakozásnak. Feltételezem úgy nem tudja felmérni egy harcos képességeit, ha nem hozzá hasonló lény ellen látja küzdeni.
Az árnyékből kilépő férfi mozgásából halálos magabiztosság és félelmetes precizitás sugárzik. Valószínű orgyilkos és abból is a magasan képzett fajta, aki megteheti, hogy válogasson a célpontok között.
Ami igazán meglepő számomra, hogy az arcát fedő sisaknak csak a narancssárga felém van szemnyílása. Valaki ilyen magas szinten tudja űzni ezt a "foglalkozást" a térlátás képessége nélkül? Ez igazán érdekes. Lehetséges, hogy csak a megtévesztésre játszik és azt várja ettől, hogy ez ellenfelei alábecsüljék. A küzdelem kezdése előtt fel kell mérnem, hogy tényleg így van-e.
A hatásvadász hivalkodására nem reagálok. Tudom, hogy provokálni akar. Egy összecsapás elején nem tanácsos elveszteni a hidegvérem. Akármennyire is képzett vagyok, mindig akadhat nálam jobb.
A férfi a hóna alá szorítja az egyik szamurájkardját és felvesz egy harci állást. Bár Kiriginél tanultam vívást íves kardokkal, de úgy tűnik, hogy ez a a fajta harcmodor ismeretlen volt számára. Az alapállást és a kard pozícióját elnézve az első bevitt támadást könnyűszerrel hárítaná és lehetőséget kapna kontratámadásra.
Ha hatékonyan akarok harcolni, akkor fel kell mérnem, hogy milyen reakcióideje van.
Az bal kezembe egy füstbomba csúszik az alkarvédőm belső részén lévő adagolóból, a jobbal pedig előrántok az övemből egy Batrang-et és úgy dobom el, hogy bal oldalra egy félkörívet leírva találja el a fejet.
Ha jól sejtem ez a férfi könnyedén hárítani fogja a támadást, de ezzel megnyitja a védelmét.
Ha látom a kardpengét az bumegráng útjába mozdulni odadobom a füstbombát is és talppal az egyenesen tartott lábára taposok.
Bruce Wayne
Bruce Wayne
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 14
Hírnév : 1
Csatlakozott : 2016. Dec. 21.
Életkor : 30
Tartózkodási hely : Gotham City

Karakterlap
Foglalkozás: Iparmágnás/Bűnüldöző
Alias: Batman
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-07, 12:48

Áh. Értem. A fiú fel akarja mérni, mire vagyok képes. Megadom neki, amit a legjobban akar: önbizalmat. A fiatalokat nem lehet munkára bírni, ha csak nem adsz nekik egy kezdőlöketet. Elhiteted velük, hogy jobbak nálad. Lehet, hogy fiatalabb, mint én, de őt nem oltották be egy szuperszérummal. Szerintem még katona sem volt.
Ahogy dobja felém a denevér-formájú bumerángját, azonnal hárítom is, de igyekszem, hogy ne túl gyorsan tegyem. Egy másodperc tört része alatt is sikerülhetne a reflexeimnek köszönhetően, de mivel a testem teljes kontroll alatt tartom hála a szérumnak és tapasztalatomnak, így le tudom magam lassítani annyira, hogy 2 másodperces reakcióidőm legyen. Ahogy sikerült hárítom a bat-bumerángot, azonnal jön is egy füstbomba, majd érzem, ahogy a páncélos lábával az egyenesen tartott lábamra tapos.
Nincs mázlija, mert a lábam még ugyanúgy egyenesben van. Egyszer egy lánctalp hajtott át rajta, és még mindig egyben van. A fiúnak még mindig elég lesz Slade Wilson... azt hitte, hogy két másodperc alatt oda tud rohanni hozzám, a lábamra tapos, és mindenféle következőleges ütés nélkül harcképtelenné tehet? Ugyan. Ennél jobb fából faragták. De engem is. Megvárom, amíg a füst elillan, közben a kardomat kinyújtom elé, és a nyakához szegezem. Amint elillant a füst, hagyok neki egy kis reakcióidőt, hogy reagálhasson. Fel kell mérnem mennyire gyors is igazából. Az irányába szúrok, nem túl gyorsan, de azért megfelelő sebességgel, hogy ráijesszek, és hátraugorjon, vagy hátralépjen.
Amennyiben ez megtörtént... beveszem a valódi sebességemet az egyenletbe, és kendo-ra váltok. A kardomat a magasba emelve rohanni kezdek felé, és amint elég közel vagyok ahhoz, hogy a kardom éle egy karcolást ejtsen a páncélján, vágok. De még nem sebzem meg. Még nem. Ha sikerült a közelébe férkőznöm, ismét felveszem az iaido beállást, ezúttal gyorsabban.
- Csak ennyire futja... Mr. Wayne? - mondom ki a nevét, miközben a maszkom alatt elmosolyodom.
Kíváncsi vagyok mit reagál arra, hogy tudom a nevét. Lehet, hogy dühös lesz... vagy nyugodt marad. Akárhogy is, mindkettő segíteni fog nekem feltérképezni, miért is akarja a Démon Feje, hogy ez a férfi halállal lakoljon. Szeretném tudni, hogy érdemes-e arra, hogy Deathstroke végezze ki. Már nagyon szeretne kijönni játszani... egy méltó ellenféllel.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Bruce Wayne on 2017-01-07, 14:35

A dobás utáni tizedmásodpercben látom felcsillanni ellenfelem szemét. Ez a tekintet arról árulkodik, hogy tisztában van a veszéllyel, de tudja mennyi ideje van azt hárítani.
Mikor a batrangem már majdnem eltalálni látszik a sisakját, tesz egy szemmel alig követhető mozdulatot és félrecsapja a fegyvert.
Nem tudom eldönteni, hogy most fitogtatta az erejét, vagy figyelmeztetett, de elkezd bennem erősödni a gyanú, hogy valamilyen külső beavatkozásnak is köze van ahhoz, hogy ilyen gyors. Egy átlag ember ilyen helyzetben kétségbeesetten kapott volna felé repülő tárgy után, nem pedig egy precíz mozdulattal térítette volna el azt.
Mindezek ellenére elértem azt, hogy megmozduljon, így a füstbomba landol a két lába között és már ott is vagyok a térdére mért rúgással, aminek kevés hatása van. Vagy a páncélja fogja fel a támadás erejét, vagy a csontjai és ízületei rendkívül ellenállóak. Egy átlag emberrel ellentétben meg sem roggyan a lába.
Lendületet veszek és a lábáról hátra rugaszkodok, de mire földet érek már ott is van előttem és a pengéjét a torkomnak szegezi.
Nem úgy, mint aki komolyan támadni akar, hanem mint aki fel akarja mérni, hogy miként reagálok. Ez kissé meglep, de nem zökkent ki a ritmusomból.
A szúrása elől oldalra fordulok és minden erőmmel azon vagyok, hogy a bal kezemmel megragadjam a csuklóját, míg a jobb karom páncélozott könyökével a fejét támadom. Lefegyverezni és elkábítani nem tudom a páncélja biztosította védelem miatt, de adok neki egy kis ízelítőt a képességeimből.
Ha sikeres a támadás, akkor a jobb lábammal egy oldal irányú rúgást indítok a gyomra felé, hogy nyerjek néhány lépés távolságot.
Az akció után újból felveszi a küzdelem kezdetekor használt alapállását és váratlan dolgot mond. A polgári álarcom nevén szólít. Ha nem lenne több évnyi tapasztalatom az érzelmeim elrejtésében, akkor talán láthatná is az arcom szabadon lévő részén végigfutó ideges rándulást, de uralom a testem minden porcikáját, így a szájam körüli izmok merev kőmaszkként hatnak.
Felveszek egy olyan alapállást, ami a bal oldalamat nyitva hagyja, hívogató mézesmadzagot húzva el félszemű ellenfelem orra előtt.
Bruce Wayne
Bruce Wayne
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 14
Hírnév : 1
Csatlakozott : 2016. Dec. 21.
Életkor : 30
Tartózkodási hely : Gotham City

Karakterlap
Foglalkozás: Iparmágnás/Bűnüldöző
Alias: Batman
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-13, 11:34

A szúrásom elől Wayne oldalra fordul, majd elkapja a csuklómat, és fejen könyököl. Hm. Alig érzek valamit. Miért nem a szememet, a nyakamat, vagy az ágyékomat veszi célba? Mint ha szándékosan a páncélomat akarná ütni, talán meg akarja nézni mennyit bír? Akkor nem kell csalódnia. Azonban számomra egy kicsit csalódás, hogy nem sikerült megkarcolnom a páncélját, lehet, hogy ráijesztettem volna annyira, hogy végre ne fogja vissza magát.
A gyomron rúgást sem érzem meg, de azért a fizika törvényeinek megfelelően hátralépek kettőt. Nem megsebezni akart, hanem eltaszítani. Ez azt jelenti, hogy vagy fárad, vagy még mindig próbál kielemezni, vagy... fél tőlem. Még jó, hogy rádobtam a "Bruce Wayne"-bombát, azonban erre nem reagál semmit. Újabb csalódás.
- Nem túl meggyőző, Mr. Wayne. - mondom neki, hogy felidegesíthessem, miközben felvesz valamiféle harci beállást.
Másodpercek alatt olvasni tudok benne, hála a képzettségemnek, és feltűnik, hogy a bal oldalát nyitva hagyta. Ezzel akar rávenni, hogy oda támadjak. Vajon miért... az övéhez nem nyúl, pedig meg kéne tennie, fogalma sincs mennyire gyors vagyok valójában. Szerintem alábecsül, de nem gond, ez is segít nekem megtudni valamit: bízik a képességeiben. Azonban, a kardom csapásai elől kitért, ez azt jelenti, hogy a páncélja nem olyan erős, mint az enyém.
Nézzük meg hogyan reagál egy kicsit nagyobb kihívásra. Ha már úgy is csak várja, hogy támadjak, hát támadok. Leveszem a gránátokat az övemről, és eldobom, amennyiben nem akadályozza meg, vagy üti vissza, a lábai előtt hevernek, majd másodpercek múlva robbannak is. Figyelni fogom honnan jön ki a füstből, majd az irányába vágok, egyet-kettőt, majd hármat. Ha helyet változtat, követem, de még mindig nem használom ki a teljes gyorsaságomat.
Amennyiben visszaüti a gránátokat, a kardommal átvágom őket, most már az igazi sebességemet kihasználva, és ezzel megmutatva ellenfelemnek, mennyire gyors is vagyok valójában. Ha az megvolt, oldalra bukfencezek, majd ismét felveszem az iaido beállást, és megint csak jelzem neki, hogy támadjon.
- Mr. Wayne, ne akarja, hogy én támadjak önre. Attól félek, nem tudnám visszafogni magam. Maga miért teszi? - kérdezem tőle, mosolyogva a maszkom alatt.
Eddig még nem igazán nyűgözött le... nem értem miért akarja őt ennyire a Démon Feje. Meg kell tudnom, hogy miért. Meg ha már idáig eljöttem, szórakozni akarok egy jót. Amennyiben időm engedi, elszórok még egy információmorzsát.
- Fair leszek magával. A nevem Slade Wilson. Más néven Deathstroke, a Terminátor. Hallott már rólam? - ez talán segíthet neki felidézni, ha látta már valamelyik mesterművemet, vagy az aktámat, és talán jobban tisztában lesz a képességeimmel, így jobb kihívást biztosítva nekem.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Bruce Wayne on 2017-01-14, 19:00

Ez a férfi sokkal nagyobb akadály, mint az elsőre tűnik. Nyilván Mongul okkal tette meg ellenfelemnek.
A támadásaim nem sokat érnek ellene. Jelen pillanatban majdhogynem enyhe simogatásnak tűnnek azok az ütések és rúgások, amik egy jól megtermett kidobót könnyen a kórházba juttatnának. Még a páncélt nem számítva is rendkívül szívósnak tűnik ez az ember, ami felveti, hogy valamilyen augmentáción kellett átesnie ahhoz, hogy ilyen mértékű ellenállás alakuljon ki benne a durva fizikai behatásokkal szemben. Az átlagnál sokkal gyorsabb reflexei és mozgáskoordinációja is arra enged következtetni, hogy mesterséges úton fokozták a fizikai képességeit valamilyen kísérleti programban. Ez pedig azt jelenti, hogy még komolyabban kell vennem ezt az összecsapást, mert könnyen a végét jelentheti az életemnek. Ami - bármennyire nincs ínyemre - de az összes piszkos trükk bevetését is jelenti.
Abban nem bízok, hogy ez a Mongul nevű fickó közbe fog avatkozni, ha esetleg valamelyikünk szénája rosszul állna. Nem véletlenül nézünk szembe egymással egy gladiátorviadal keretein belül.
A férfi provokációjára még mindig hallgatással válaszolok. A legtöbb esetben az ilyen jellegű megnyilvánulásokat a félelem jeleként értelmezném, de ez az ember profi bérgyilkos, vagyis tudja, hogy mit akar és hogy szerezze meg azt. Ha pedig az érzelmi stabilitásom kibillentésével akar felülkerekedni rajtam, az ilyen nyílt provokációra való reagálás szóba sem jöhet.
Nem várt mód támad rám. A felém repülő gránátok arról tanúskodnak, hogy valami csellel próbál előnyhöz jutni velem szemben. Egy kivételével vissza ütöm a nekem célzott robbanóanyagokat. Nem volt kis feladat, de a mindennapos kemény edzésnek és a több évnyi harcművészeti gyakorlatnak hála a reakcióidőm emberi mértékkel számítva rendkívül fejlett lett, így biztosítva a lehetőséget, hogy végrehajthassam ezt a különleges mutatványt.
Az egyetlen lábam előtt heverő gránátot lapos ívben rúgom meg, annyi erővel, hogy a páncélozott ellenfelem lábai között álljon meg. Akármennyire jó reflexei vannak, a felé repülő gránátok semlegesítése el fogja vonni a figyelmét az alulról érkező bombáról.
Ha nem éppen ellene harcolnék, akkor ténylegesen csodálatra méltó mutatvány lenne, amit a kardjaival végrehajt. Gyors és precíz vágásokkal szabdalja fel a felé repülő robbanóeszközöket. Ráadásul még arra is képes figyelni, hogy úgy vágjon beléjük, hogy ne robbanjanak fel. Ellenfelem újfent tanúbizonyságát adta annak, hogy nem szabad félvállról vennem.
Ha jól gondolom, akkor a gránátokkal nem elintézni akart, csak megzavarni. Büszke a képességeire és alantas dolognak tartana egy olyan ellenfelet szimplán felrobbantani, akivel közelharcban is végezhet. A provokáló mondatai is arra utalnak, hogy test-test elleni küzdelemben akar felém kerekedni.
Bár a bomba, amit a lába közé tereltem felrobban, de a fickó már rég nem ott áll, ahol a detonáció bekövetkezett.
Újabb provokálás, de ezúttal nem fog válasz nélkül maradni.
- Ezt a hibát nem követem el még egyszer. - jelentem ki semleges, de határozott hangon
Most, hogy már tudom, hogy miféle szerzettel állok szemben. Nincs ok arra, hogy újabb próba alá vessem az ellenfelem.
- Szóval maga neve jobban cseng a szakmában mint a többié, akit leültettem. - válaszolok a kicsit hivalkodónak tűnő bemutatkozására
A reakcióm talán kicsit túlságosan magabiztosnak tűnik, de adjuk meg neki azt a luxust, hogy elbizakodottnak higgyen engem.
Újból felveszi a harc elején is alkalmazott alapállást. De ez a férfi nem ostoba. Kétszer nem fogja ugyanazt a hibát elkövetni. Ez pedig azt a következtetést vonja maga után, hogy ez nem szimpla beállás, hanem egy rendszer alapját képzi, ami szemlátomás a támadó minél gyorsabb semlegesítését célozza meg.
Bár a szavai támadásra biztatnak, de a technika amit használ defenzív. A tettek pedig hangosabban beszélnek a szavaknál, vagy nyilvánvaló, hogy azét akar provokálni, hogy a támadásaimat ellenem fordítsa. Viszont a szemkápráztató gyorsasága miatt nem a legjobb taktika, ha támadni hagyom, amíg kard van nála.
Távolítom egymástól a lábaimat, hogy ezzel mélyebbre helyezzem a súlypontomat.
Az alkarom belsején lévő adagolóból egy kis adag robbanó gyurmát juttatok a bal kezembe.
A saját taktikáját felhasználva szándékozok előnyhöz jutni. A gránátjai elfogytak és ha jól sejtem a gépfegyvereit nem akarja egy ilyen szakmai kihívást jelentő feladat végrehajtására használni, hacsak nem ítéli úgy, hogy ez az egyetlen módja a megbízás teljesítésének.
A fontos területeket védő alapállásomat fenntartva várom, hogy Slade támadjon.
Bruce Wayne
Bruce Wayne
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 14
Hírnév : 1
Csatlakozott : 2016. Dec. 21.
Életkor : 30
Tartózkodási hely : Gotham City

Karakterlap
Foglalkozás: Iparmágnás/Bűnüldöző
Alias: Batman
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-26, 00:36

Hm... a fiút nem lehet felhergelni. És úgy néz ki, az iaido megrémíti. Addig nem fog támadni, amíg ezt a beállást használom, így egy határozott mozdulattal visszateszem a kardomat a hátamon lévő tokba, majd megropogtatom a végtagjaimat, amennyire a páncélom engedi. Szóval a tervem bevált, és sikerült meglátnia mennyire gyors is vagyok igazából, azonban ez úgy néz ki, megrémítette, vagy túl elővigyázatossá tette. A provokációimra pedig alig reagált valamit... érdekes. Úgy néz ki a tettek embere, nem a szavaké, pedig a Démon Feje egy forrófejű, konok ifjoncként festette le nekem. Lehet, hogy valójában az is, csak nagyon jól maszkolja. A kiképzését komolyan vette, az már biztos, a fegyelme ugyanis megvan, de a harctudásából még alig láttam valamit.
Akkor hát, legyen. A saját bőrömön fogom megtapasztalni mire is képes Bruce Wayne. Talán ez elég lesz ahhoz, hogy Deathstroke végre felüsse a fejét, és igazából harcolni kezdjünk, ne csak kóstolgassuk egymást. Bár ha kóstolgatásról beszélünk, ez inkább csak a részemről volt meg, amíg célpontom csak passzívan várta a következő lépésemet.
- Szóval, Wayne. Látom féled a kardjaim. De vajon visszariadsz egy kis ökölharctól? - kérdezem tőle, majd közelíteni kezdek felé.
Még csak harci beállást sem veszek fel, és vigyázok arra, hogy egyértelmű legyen, hogy minden porcikám védtelen. Legalább hatszáz módon tehetne el láb alól most, vagy támadhatna rám, de nem fogja tenni. Tart attól, hogy miféle trükköket rejtegethetek a tarsolyomban. Mivel azt hiszi kiismert, így úgy gondolhatja, hogy ezúttal is egy meglepetéssel készültem számára. Az ilyenek viszont sosem várják azt, hogy a meglepetés az, hogy nincs meglepetés. Nincs hátsó szándék, nincs alantas trükk. Egyszerűen csak odamegyek hozzá. Amennyire tart tőlem, vagy megijedt a sebességemtől, bizonyára azonnal reagálni fog. Amennyiben nem, a kung fu tudásomat felhasználva egy ötpontos támadást mérek rá, az emberi test öt gyengepontját kihasználva. Fej, nyak, gyomorszáj, ágyék, orr. Ha levédi mindet, akkor egy pörgőrúgással kontrázom, de nem túl gyorsan. Visszafogom magam, várom, hogy elengedje magát. Hadd higgye azt, hogy közelharcban lassabb vagyok, mint a kardforgatásban. Ha a fegyveremet el akarta volna venni, hogy azzal végezhessen velem, már megtette volna, de úgy néz ki, nem az a fajta. Nem is tudom, milyen fajta... nem hiszem, hogy félne. Lehet, hogy az életét félti. De ha ez így van, akkor miért öltözik be esténként és harcol a bűn ellen? Meg kell látnom igaz valóját, és aszerint cselekednem. Ha ezúttal sem mutat nekem semmit, ami arra utalna, hogy egy méltó ellenfél lenne, Slade Wilson is elég lesz neki, Deathstroke pedig egyelőre tovább pihen.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Bruce Wayne on 2017-02-03, 20:45

Úgy tűnik, hogy sikerült elérnem, hogy Slade taktikát váltson. A karddal való beállásra való passzív reagálásom az én ritmusomat kényszerítette rá, ami szemmel láthatóan nem tetszik neki.
Felfoghatja ezt félelemnek, de a józan ész azt diktálja, hogy egy ilyen gyors és képzett ellenfél esetén nem érdemes offenzívnak lenni, mert könnyen a visszájára fordulhat a helyzet. Kezek vagy lábak nélkül nem sok esélyem van megtisztítani Gotham-et.
A kard alig hallhatóan surran, ahogy visszahelyezi azt a hüvelyébe, majd verőlegény módjára kiropogtatja az ízületeit. Tipikus taktika és mozdulat azoktól, akik nem félnek a hatalmukat a náluk gyengébbek ellen használni. Ezek szerint vagy próbál megfélemlíteni engem, vagy egy ilyen gesztussal adja a tudtomra, hogy semmibe sem néz.
Akármelyik eshetőség is áll fenn, számolnom kell azzal, hogy nem becsüli le a képességeimet és ez a viselkedés csak pszichológiai hadviselés, amivel meg akar téveszteni.
- Az ész használata nem a félelem jele. - vetem oda neki megjátszott hanyagsággal
Elbizakodottnak is hangozhat, de ha így értelmezi, akkor az csak az én malmomra hajtja a vizet.
A következő lépése viszont egy kicsit váratlan. Mintha szándékosan provokálna egy semmire sem jó beállás felvételével. Túlságosan gyanús. Nem kezelte eddig ennyire hányavetin ezt az összecsapást, így nem sok értelme lenne most lazítani a harci fegyelmén és gyakorlatilag tálcán kínálnia magát.
Egy szempillantás alatt lendül akcióba. Előttem terem és a vitális területeket támadja. A mozdulataiban felismerem a kung fu technikáit, de magát a konkrét stílust nem tudom beazonosítani.
A támadásainak a sorrendje szokatlan, így kicsit nehezemre esik hárítani, de gyors elhajlásokkal és könyörtelen könyökütésekkel hárítom a támadásokat.
A pörgő rúgással mint technikával viszont egy probléma van. Kettő, ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni.
Egy ilyen támadás inkább látványos, mint hatékony. Nagy lendület, hatalmas erővel való megfordulás a test tengelye körül és éber célpont esetében kis esély a találatra. Még egy olyan gyors és képzett ellenfél esetében is, mint Slade.
A második probléma, ami az igazi veszélyét adja a támadás célzásában rejlik és az ahhoz szükséges erő összegyűjtésében rejlik. Míg a támadó megfordul a tengely körül védtelenné válik az ellenfél támadásával szemben.
A rúgás irányára vízszintesen fordulok, miközben teszek egy gyors oldallépést. Ez eltávolít a támadás irányából és lehetőséget ad kontrázni.
Egy gyors mozdulattal megragadom Deathstroke bokáját és egy irgalmat nem ismerő könyökütést mérek rá. Mivel oldalirányú behatások fogadására nincs felkészülve a test ezen része ezt érezni fogja, akár ellenállóbb a külső sérülésekkel szemben akár nem. Jobb esetben a térdét sikerül annyira leamortizálni, hogy ne tudja folytatni a harcot, rosszabb esetben pedig óvatosabb lesz. Arról nem is beszélve, hogy az alkarvédőm pengéi sem fognak kedvezni neki. Testpáncél ide vagy oda.
A könyökütés után a robbanó gyurmát tartó kezemmel rátenyerelek a maszkjára, felhelyezve a robbanó anyagot és kibuktatom egy jól irányzott lökéssel. Ahogy földet ér, aktiválom a detonátort. Ez a robbanóanyag erős, de Slade sem hétköznapi ember. Csengeni fog egy kicsit a füle és talán az arcát is megláthatom.
Ennek ellenére van egy olyan érzésem, hogy innentől kezdve mindkettőnknek komolyabban kell vennie ezt a harcot.
Bruce Wayne
Bruce Wayne
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 14
Hírnév : 1
Csatlakozott : 2016. Dec. 21.
Életkor : 30
Tartózkodási hely : Gotham City

Karakterlap
Foglalkozás: Iparmágnás/Bűnüldöző
Alias: Batman
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Batman vs. Deathstroke

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.