Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Starling City Nemzeti Múzeum

Go down

Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-20, 11:15

Starling City nemzeti múzeuma, a Gotham-i Nemzeti Múzeum után a Macskanő második kedvenc helye az országban.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-20, 21:36

//Előzmény: Starling City Utcái//


Nora és te beléptek az ajtón, ahol egy rendőrségi kordon fogad titeket, bekerítvén azt a helyet, ahol a szász maszk volt. Egy törött üveget már látsz a bejáratból, de ez nem tartja vissza az itt dolgozókat. A múzeum azonban kihalt, a dolgozókon és újabb két unott képű rendőrön kívül, senkit sem látsz, de ez nem lep meg, mert két rendőr állt már a múzeum előtt is, a nyomozás valószínűleg még folyik. Nora megáll, majd feléd fordul.
- Innentől már a te asztalod, ha bármi baj történne, szólj. - monda, majd félrevonul, minden valószínűség szerint dolgozni ment.
Te a kordon felé mész, ahol már meg is állít az egyik rendőr.

- Vissza, haver. - szólal meg az illető. - Itt éppen nyomozás folyik, szóval ha csak nem valami szakértő vagy, nyomj egy hátraarcot.
Ekkor előveszed a Bűvös Pikk Hatost, amin az áll, hogy Callum Cavill, műkincsekre szakosodott biztosítási ügynök vagy. A férfi unottan nyomja vissza a kezedbe az igazolványt.
- Sosem hallottam róla. - mondja, majd legyint egyet, hogy távozz.
Ezzel a fickóval valószínűleg nehéz lesz szót értened.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-21, 15:55

\\ Előzmény: Starling city utcái \\

Az első kör könnyen ment, most lássuk a terepet, amíg a másodikig érünk. Gyorsan felmérem, hogy merre vannak ki és bejáratok, beugrók és potenciális rejtekajtók. Annak az esélye, hogy találok valami álcázott közlekedésre alkalmas helyet igen kevés, de egy próbát megér.
A sisakhoz tartozó tárlat lezárva, a kiállító polc úgy körbe van húzva kordonszalaggal, mint Lady Gaga egy lemezborítón. Vagyis nem pazaroltak sokat a műanyag fogyóeszközből.
Nora átadja a terepet és magamra hagy, hogy neki tudjak kezdeni a munkámnak.
Határozott léptekkel indulok el a kordon felé, de azzal a lendülettel le is állít egy túlbuzgó zsaru, akit cseppet sem hat meg Bűvös Pikk Hatos illúziója és olyan lelki nyugalommal küld el a halott anyámba, mintha a viszkető ágyékát vakargatná otthon a TV előtt.
De ennyivel nem fogjuk elintézni a dolgokat. Nem gondolja már azt, hogy ő itt a Jani. (Ugye nem kell magyarázni?)
Egy fél másodperc alatt felmérem a fickót. A stílusa hozzám hasonlóan elég nyers de árnyalatnyival kevésbé cinikus. Nagy eséllyel elvált, de gyerekes szülő, akinek rossz a kapcsolata a gyerekeivel. Frusztrált és nagy eséllyel csalódott az életében, ami elől az alkoholban keres menedéket. Legalábbis a málhányi táskák és a nyúzott arcbőr erről árulkodik.
- Én sem hallottam még a túlkompenzáló, nyugdíj előtt álló, anonim alkoholista zsaruk szakszervezetéről ... - itt látványosan elhallgatok, hagyva időt neki, hogy elmondja a nevét - Innentől kezdve két módon alakulhat a szakmai együttműködésünk. Maga visszavesz egy kicsit a fontoskodásból, nem hivatalosan megiszunk majd egy sört és én segítek a nyomozásban. De elkérhetem az jelvényének a számát és azután  a feletteseim úgy belebújnak a hátsójába, hogy nem kell ahhoz kinyitnia a száját, hogy láthassák a fogait. A maga döntése, hogy melyik útra lép.
Kajánul elmosolyodok miközben előhalászok egy koporsószöget és pimasz hanyagsággal meggyújtom.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-21, 16:29

Az anonim alkoholistákra tett megjegyzésedre a férfi elfintorodik, és nem szól semmit, még a nevét sem mondta el. Miután elmondtad a mondókád, felemeli a szemöldökét.
- A feletteseid? Egy biztosító cég fogja akadályozni a Starling City rendőrség hivatalos nyomozását? Remélem tudod, mi az igazságszolgáltatás akadályozására szóló büntetés. - ezután közelebb lép hozzád. - Azok után, hogy tavaly egy földrengés-gépezetet indított be itt egy elmebeteg, szerintem még simán elbírunk egy tolvajjal bármiféle nagyvonalú biztosítási ügynök segítsége nélkül is...
Ekkor a detektívösztöne bekapcsol.
- Azonban te nem biztosítási ügynök vagy. Hanem egy magánkopó. És így próbálsz bejutni, hogy kicseszhess velünk. Lehet, hogy lefokoztak közrendőrré, de ezt nem fogom hagyni. A sörről pedig lemondok, már nem iszom. Te pedig örülhetsz, végül is már így is beengedtek. Most megcsodálhattad a gyönyörű marha nagy... semmit, amit a fickó hagyott aki bejött, és elvitt valami... maszkot. Aztán meg négy őrt megölt. A maszk a legkisebb bajunk ameddig valami maskarás barom ártatlanok életére tör. Ilyen, már volt egyszer a városunkban, és még egyszer nem fogjuk hagyni. Szóval. - ekkor már teljesen az arcodba lép, a magánszférádat bőven sértve. - Lehet, hogy te nem viselsz maszkot, de nem kell ide semmiféle magánkopó. Amúgy is, nem ismerlek, és nem is bízom benned. Hozz hivatalos nyomozói engedélyt, vagy egy jelvényt, és utána beszélhetünk. Nyugodtan panaszt tehetsz rám, de én szakszerűen járok el. A szakmám szerint. Mond ez neked valamit, magánkopó? Na tűnés mielőtt beviszlek az őrsre. - mondja.
Az iménti monológja viszont sokatmondó volt... szerinted van valami, amivel meg tudnád nyerni magadnak a tagot, és nem lesz szükség a varázslataidra. Azonban, bevehetnéd őket... de a kamerák még mindig be vannak kapcsolva, nem lehet, hogy akkor téged néznének a maszkos tolvajnak? Már ha, egy maszkos tolvaj volt.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-22, 13:40

Azt tudom, hogy gyorsan ki tudom vívni egyes emberek ellenszenvét az epés és vesébe látó megjegyzéseimmel, de úgy tűnik ennek a zsarunak piszkosul ráléptem a tyúkszemére. Ez a letolás bekerül életem TOP 3-as kiosztásai közé az már tuti.
Ennek ellenére úgy tűnik ő sem egy átlagos lecsúszott rendőr, mert hamar kisakkozza, hogy a biztosítási ügynök mivoltom és valószínűleg a nevem is csak álca, ami csak olaj a tűzre.
Amikor a képembe mászik egy pillanatra azt hittem, hogy meg is fog ütni, olyan lendülettel mozdult meg.
De a szavaiban van valami alig palástolt keserűség, ami felkelti a figyelmemet. Ha jól játszom ki a kártyáimat, akkor rá tudom venni, hogy lecsillapodjon és meghallgasson. Talán még együtt is tudunk működni egymással.
Ehhez viszont vissza kell vennem az elragadó stílusomból és a nagy pofámból.
Szívok egyet a cigimből, majd kicsit félre fordítva a fejemet fújom ki a füstöt, miután alaposan letüdőztem, ügyelve arra, hogy a rendőrre nem szálljon semmi. Nem kell nekem az, hogy még ezzel is hergeljem.
- Nem csal a szimatod, tényleg magánkopó vagyok. - mondom neki miközben belenézek az alig öt centire lévő szemébe - De a bajt megelőzni és nem keverni jöttem. Mielőtt végleg elküldesz oda, ahova gondolod két kérdésem lenne. Egy: Ha a támadó csak a sisakot akarta magának, akkor miért öltözött be egy ördögnek? Nem lett volna egyszerűbb símaszkot húznia és feltűnés nélkül lekapcsolnia a biztonsági rendszert, majd elvinni a tárgyat? Egy tolvajnak nem érdeke a feltűnés, főleg nem a hullagyártás.
Tartok egy másodperc hatásszünetet, hadd kattogjanak a fogaskerekei.
- Kettő: Miért karddal támad a biztonsági őrökre, ahelyett, hogy lelőné őket? Miért kockáztatna egy sérülést azért, hogy ledöfhessen négy embert. Lehet, hogy páncélt viselt a ruha alatt. De ez nem indokolja a kardot. A fickó nyilvánvalóan el akar játszani valamit vagy valakit. Ha az információim helyesek, akkor egy alakot a Pendragom mondakörből. Legalábbis a tárgy elég meghatározó kapcsolódási pont lenne.
- Kezdjünk tiszta lappal oké? - nézek a szemébe miközben megpróbálom a legbarátságosabb tekintetemet elővenni - John Constantine vagyok, magánnyomozó. Nem hátráltatni, hanem elősegíteni akarom a nyomozást. De az, hogy ez tényleg megtörténjen jelen pillanatban nem rajtam múlik. Szeretnél a végére járni ennek a rablásnak? Akkor a legalázatosabban kérlek, engedd, hogy körülnézzek. Utána meg találkozzunk a legközelebbi Big Belly Burgerben és beszéljük meg, hogy mire jutottunk. Te nem sokat veszíthetsz, nekem meg a megélhetésem függ a dologtól.
Már azzal is hatalmasat betliztem, hogy biztos tényként kezelve a hipotézisemet azt sugallom, hogy tényleg valami természetfelettivel van dolgunk, de  ennyire még senkinek sem nyaltam be. Nagyon remélem, hogy a díjazásom enyhít majd valamit azon a kínon, hogy ilyen mértékben el kellett nyomnom a természetes késztetésem arra, hogy átkot szórjak erre a fickóra.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-22, 15:57

A veled szemben álló férfi hallgatni kezd rád, és ahogy szemlélteted vele a te nézőpontjaidat, nyilvánvalóan érdekes kérdéseket vetsz fel a számára. A szemöldökét felemeli azon, hogy azt mondtad egy karddal támadott a biztonsági őrökre, már szóra is nyitná a száját, hogy honnan tudsz te arról, ha nem láthattad a felvételt, azonban, a neved hallatára elkerekedik a szeme. Látod a tekintetén, hogy minden kételye eloszlik.

- John Constantine? Szóval jól láttam, hogy Nora Guyle-val jöttél be. Ismerem a Guyle-okat, beszéltek rólad. Rendben van, Constantine, én is vissza veszek. Az én nevem Quentin Lance, rendőrnyomozó voltam... - kicsit halkabb hangnemre vált, szinte már sugdolózik. - hat hónappal ezelőttig. Aztán lefokoztak, mert azt mertem tenni, amit az ösztönöm súgott nekem. Ha igaz az, amit a Guyle család mond rólad, akkor te is ösztönösen próbálsz jót cselekedni. És a pokolba is, segítettél egy bajbajutott családon egy semmitmondó összegért, a gyermekük életét mentetted meg. Én is apa vagyok, szóval tudom mit jelent ez. Tettél valamit a városomért. Azt tetted, amit az ösztönöd súgott. Így most én is azt teszem, mert egyetértek veled. Az enyém is azt mondja, hogy valami bűzlik itt. Szóval legyen, nézz be körbe. Ha bármire szükséged van... a pokolba is, segítek neked. Ennél lejjebb már úgysem fokozhatnak. - mondja Quentin, majd a kezét nyújtja feléd.
Úgy néz ki, a megváltozott hozzáállásod elérte gyümölcsét, azonban szerencse, hogy Guyle-ék meséltek rólad. A helyszín a tied, a kézfogásotok után Quentin odamegy a társához, és valamit bead neki, az pedig csak bólint egyet. A terep a tiéd, de nyilvánvalóan engedélyt is kellene kérned arra, hogy lásd a biztonsági kamera felvételeit. Azonban, először érdemes lenne szemügyre venned a terepet, úgy néz ki, végre hagynak dolgozni.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-22, 16:30

Úgy tűnik, hogy az észérvek, a nevem, meg a nagy pofám mellőzése végre észhez térítette a zsarut, aki Quetin Lance néven mutatkozik be.
Azt nem tudom, hogy Guyle-éket honnan ismeri és mit meséltek neki rólam, de ezek szerint, ha úgy alakul a helyzet, akkor nem kell sok munkát beleölnöm abba, hogy meggyőzem a természetfeletti világ létezéséről.
Megragadom a felém nyújtott kezét és kezet rázok vele.
- Örvendek Quentin! - mondom neki bajtársiasan - Szólíts Johnnak!
Lance nyomozó - mindegy, hogy most milyen poszton van a rendőri hierarchiában, én nyomozóként tekintek rá - eltereli a társa figyelmét és átengedi számomra a terepet.
Végre nekiállhatok az érdemi munkának.
Most már kicsit jobban nyeregben érzem magam, bár az kicsit piszkálja a csőröm, hogy egy laikus rendőrt is be kellett vonnom az ügybe. Quentin Lance jó embernek látszik, akinek nem kellene találkoznia a mágikus világ borzalmaival.
Első körben megvizsgálom a sisakot tároló kiállító szekrényt. Az ujjaim szokásjátékának tűnő mozdulataival - ami a kívülállók számára egy kényszeres viselkedésnek tűnhet -  megidézek egy varázst, ami a mágikus behatások nyomait fedi fel előttem. Ha tényleg démoni lény járt itt, akkor nagy eséllyel követni tudom a nyomait és rekonstruálni a cselekedeteit. Ha nem is egy szimulációként fogom látni, amit tett, de a nyomait tudom majd követni.
Alaposan átnézem a szekrényt, hogy el volt-e látva varázsvédelemmel és használtak-e a közelében ellenmágiát. Ezután a démon nyomait kezdem kutatni.
Ha rájuk találok, akkor elkezdem követni a múzeumon belül, hogy rekonstruálni tudjam az eseményeket. Quentin tuti nem fogja tudni elintézni a biztonsági felvételeket, abban pedig nem vagyok biztos, hogy Noranak van-e joga hozzáférni ilyen anyagokhoz. Szóval marad a mágikus rekonstrukció.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-22, 17:12

//Előre is bocsánat a hatalmas képért, de ezt a szexifiút sehogyan sem tudtam úgy átméretezni, hogy ne nézzen ki úgy, mintha egy teherautó hajtott volna át rajta.//A két rendőr csak nézi, ahogy munkába lendülsz, és nem tudják hova tenni a dolgokat, főleg a Quentin mellett álló fazon, aki úgy néz rád, mintha valami tébolyodott lennél. Már megszoktad. Quentin sóhajtva néz a társára, és azt mondja.
- Külföldi. Náluk így csinálják a dolgokat. - majd megköszörüli a torkát.
A társa csak bólint, közben még mindig tátott szemekkel néz rád, ahogy fel-alá járkálsz a múzeumban, mit sem törődve az ott dolgozókkal. A maszkot átkutatva sikerül is felfedezned mágia nyomait... méghozzá egy rendkívül erős mágiáét. Olyannyira erős, hogy szinte csak izzik tőle a levegő, azonban amíg nem vizsgáltad meg a saját szemeddel, nem is érezted eddig. Ez sokatmondó lehet. Mint egy holografikus kép, megelevenedik előtted a démon. Mintha egy képet szakítanál ki a múltból, vagy mint ha maga a múlt egy kis darabkáját szakítottad volna ki az idő végtelen folyamából, úgy láthatod ismét a pár nappal ezelőtti éjszakán bekövetkezett eseményeket. A démon... megjelenik a semmiből. A kinézetét látva, most már biztos lehetsz benne, hogy démon volt. Még hozzá egy termetes dög, legalább két és fél méter magas.


A démon nem betöri az üveget, hanem inkább csak az üveggel mit sem törődve a maszkért nyúl, az üveg pedig utat ad a hatalmas kezének. A maszkot elveszi, azonban még előtte rátekint. A mutatóujjával végighúz rajta. Mintha valamit keresne. Mintha koncentrálna. Erre hátulról egy őr szólítja meg, és fegyvert fog rá. A szabadon lévő karjában egy kard jelenik meg a semmiből, amivel hátrafordulás nélkül vágja ketté a mögötte lévő őrt. A többi őr azonnal tüzet nyit rá, de a szörnyet nem fogják a golyók. Emberfeletti gyorsasággal mindannyiukkal végez, brutális, embertelen módon, a csata után azonban meglátja, hogy a maszk véres lett. A levegőbe szimatol. Érzi valaki jelenlétét. Az utad a mosdóba vezet, ahol talál egy hiányosan öltözött nőt. Bizonyára az egyik őrrel lehetett bent éjszakára. Ahogy a démon megjelenik, a nő felsikolt és menekülni próbál, de ez mit sem ér. A szörny elveszi tőle a kezében szorongatott pólóját, és tisztára törli vele a maszkot. Ezután, levágja a nő fejét, majd kimegy a mosdóból, azonban útközben rálép a nő fejére, összeroppantva azt a testsúlya alatt, majd eltűnik, mint a kámfor. Nyilvánvalóan nagy térre volt szüksége az eltűnő-mágiához, vagy teleportációhoz, és a mosdó nem volt elég.A fürdőszobába követve téged megjelenik Quentin is.
- Nem tudom mi a francot műveltél az előbb, John... de sikerült bármit is találnod ami rávezethet minket ennek az elmebetegnek a nyomára? Ugyanis amit művelt az beteges volt. Itt egy nő fejét vágta le, aki még csak rá sem támadt. Nem is tudtuk azonosítani, mert összezúzta a fejét valahogy... ezért is mondom, hogy ez bűzlik. Már megvolt neki a maszk, minek a további mészárlás?
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-22, 17:41

Ez megint egy olyan élmény volt, amit egy értelmesebb magánszimat egy pszichológus segítségével próbálna kimosni a fejéből. Persze én sosem tartoztam az értelmesebb magánszimatok közé, így nem sokat törődtem azzal, hogy milyen rémálomszerű képek fognak kísérteni esténként. Úgy is a Pokolban fogok kikötni, ami überelni fog minden általam látott rémséget együttvéve.
Az érzékelt mágia szinte kiperzseli a szemem olyan hatalommal bír. Egy, a misztikus művészetekkel ismerkedő tanoncot talán véglegesen meg is vakítana egy ilyen kegyetlen erővel bíró kisugárzás.
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy a korábbi elgondolásom, miszerint Jasper halála egy elképesztő erejű misztikus esemény előszele biztos lábakon áll.
A mágia által kirajzolt démon hatalmas. Ekkora böhöm nagy drabált még felidézni sem tudok, pedig nem egy könyvet lapozgattam már át információk után kutatva. A megjelenése alapján valami harcos fajta lehet. De azok meg az emberekbe erőszakolják magukat, hogy háborúkat szítsanak, nem pedig ősi sisakokat lopkodnak.
Bár iszonyodom a puszta megjelenésétől, de kényszerítem magam, hogy megfigyeljen a részleteket. A páncélját, a a fejformáját, a szemét. Bármit ami segíthet a későbbi azonosításban.
Sokszor láttam már erőszakos dolgokat, de ennek a fattyúnak a tombolására még én is elsápadok és delejezve követem a tombolásának a nyomát.
Az a könnyedség, ahogy az áldozatokkal végez... Az emberi élet tiszteletének teljes hiánya... Azt hittem, hogy nálam nincs aljább lény a létezésnek ezen a síkján, de ez....
Idegesen, gyakran slukkolva a cigiből követem őt a WC-be, ahol újabb rémtettet követ el. Mindezt csak azért, hogy tiszta legyen az az átkozott sisak....
A varázslat által mutatott szörnyűségekből Lance nyomozó hangja rángat vissza a valóságba.
- Nem akarod tudni... - mondom - Hidd el Quentin nem akarod tudni....
Azzal berohanok az egyik WC-fülkébe és telehányom a kagylót.
Ilyen a világ leglazább okkult nyomozója. Rókázik egy kis vértől....
Miután kiadtam magamból minden undort, még mindig kicsit sápadtan ránézek Quentinre.
- Ha tavaly a sci-fibe illő Földrengésgép hihetetlen volt, akkor ez egy komplett agymenés lesz neked. Nem ember volt. Nincs is hozzá köze. Egy ki*szott pokolfattyú tette ezt. Csak azért, hogy eltűnhessen innen.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-22, 18:24

A férfi ábrázatodat látva, főleg azután, hogy szó szerint elhánytad magad... nem tud nem komolyan venni téged.
- Hogy... hogy érted hogy egy pokolfattyú? Nem értem. Egy... egy démon, mint a filmekben? Ezt nem mondhatod komolyan... - kínosan felnevet.
De a szíve legmélyén tudja... hogy amit mondtál, az igaz.
- Nem. Ez nem létezik. Kell, hogy legyen rá logikus magyarázat. - kezd el gyorsan beszélni a férfi, aztán ismét elhallgat, várva, hogy magyarázatot adj neki.
De a jelek ott vannak, a szeme előtt. Láttál már ilyet korábban is, elég sokszor. Először senki sem akarja elismerni a természetfeletti létezését. Quentin azonban kezd kiakadni. Lehet, hogy... meg kéne tenned valamit, amire nem szeretsz hagyatkozni, vagy megpróbálhatod megnyugtatni.Akárhogy is döntesz, összeszeded a gondolataidat. Egy szász maszk, amit ellopott egy démon. Egy páncélt hordott, ami középkori. Nem pokoli eredetű, hanem inkább emberszerű... mintázatokkal. Milyen mintázatokkal? Lehet, hogy szavak voltak? Ha igen, milyen nyelven? Nem akarod még egyszer végignézni az előbbi jelenetet, szóval próbálod felidézni. Pendragon mondakör. Arthur király. Valószínűleg rossz helyre jöttél... egy másik helyiség sokkal megfelelőbb lenne a démon megtalálására. Közben még egy gondolat fut végig az agyadon... az a sisak... nagyon, nagyon fontos volt a számára. Mi van ha az övé? Vagy azé, aki megidézte? Hiszen a semmiből jött, és ahogy elvette a maszkot, el is ment. Feleslegesen nem ölt embereket, csak felesleges kegyetlenséggel. Mintha valami célja lett volna. De egészen biztos az, hogy ez a démon nem a keresztény mitológiából származik... szóval lehet, hogy a többi vallásnak is igaza van, és még több pokol van, ahova halálod után eljuthatsz. Nagyszerű.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-22, 22:43

Ez a mágikus filmvetítés túlságosan megrázott ahhoz, hogy türelemmel végighallgassam Quentin hitetlenkedő szómenését. Különben is megszámlálni nem tudom, hányszor láttam már ugyanazt minden embernél. Kétkedés, racionalizálás, még egy kis kétkedés, hitetlenkedés. Komolyan ennyire nehéz elhinni, hogy vannak démonok? Ilyenkor rettenetesen hiányolom a sötét Középkort. Akkor nem kellett magyarázni, hogy mi a pálya. Egyből megégettek, ha nem az egyház akrata szerint cselekedtél. Jobban belegondolva annyira mégsem hiányolom a Középkort.
- Bocsájts meg cimbora, de ez most meg kell tennem. - mondom, majd egy gyors bűbájt elhadarva megérintem a homlokát
A varázs egy időre elaltatja. Csak pont annyira, hogy átrendeződjenek az emlékei. Hogy a fejében összeálljon a kép, hogy egy ilyen színpadias rablásnak elterelésnek kell lennie. A nevemre emlékezni fog, de az arcomra nem. Talán még az is eszébe jut, hogy megvizsgáltasson néhány értékesebb műtárgyat, hátha hamisítványok.
Elkapom a felém zuhanó testét, majd lefektetem a csempére, vigyázva arra, hogy ne barmoljam szét a bizonyítékokat.
El kell tüntetnem innen mindenkit, hogy meg tudjam vizsgálni ezt az idéző varázst. Mert nagy eséllyel azért kellett öt áldozat ennek a démonlovagnak, hogy el tudjon innen menekülni.
Ha most csinálok egy tűzriadót, akkor körülbelül tíz percem marad, hogy a dolgom végére járjak. A kamerákat kellene valahogy megoldani, de azt hiszem, hogy ha egy konnektoron keresztül megfelelő mennyiségű nyers mágikus energiát pumpálok a rendszerbe, akkor az meg fogja oldani a képrögzítés problémáját.
Előveszem az öngyújtómat és új cigire gyújtok. A bagózás által keményen leszűkített tüdőkapacitásom utolsó morzsáját kihasználva annyi füstöt szívok le egy slukkra, amennyit csak képes vagyok. A tüdőm majd szétdurran ettől, de csak néhány másodpercig kell kitartanom, amíg az érzékelőre fújom a tüzet. Ha ez nem jön be, akkor fogok pár papírtörlőt és meggyújtom őket. Biztos ami biztos.
A kézszárítót kihúzom a dug-aljból. Pár másodpercig koncentrálom a kezemben a varázsláshoz szükséges energiákat, majd teljes erőből rácsapok a konnektorra. Ez elektromossággal való játék sosem volt erősségem, - főleg mióta volt egy igen aljas menetem Furciferrel - de remélem, hogy kap akkora túlfeszültséget a rendszer, hogy megoldja a problémát.
Megvárom amíg feltűnés nélkül neki tudok látni a varázslat azonosításnak.
A holttestek elrendezése nagy eséllyel nem feltétele az utazás megvalósításának. Szerintem csak az életenergia kellett ahhoz, hogy megnyissa kaput a célja felé. Azt hiszem az ilyen mértékű mészárlást nem akkor rendeznek, ha ideiglenes kapukat akarnak nyitni.
Gyorsan átpörgetem a fejemben az emberáldozattal járó varázslatok listáját, hátha ezzel le tudom szűkíteni a kört és kitalálni, hogy milyen térmágiához kell ÖT ember életereje.
De eszem ágában sincs még átlépni a kapun. Legalábbis jelen pillanatban. Nem tagadom merész vagyok, ha dolgozom, de nem ostoba. Nem tudom ki ez a démon, de az láttam, hogy rettenetesen erős és a Pendragon mondakörhöz köthető. De valószínűleg valami rejtett forrásból fogok többet megtudni róla, mert a közkézen forgó változatból nem emlékszem semmilyen démonlovagra.
Ha kijutok innen, utána kell néznem, hogy van-e a városnak okkult boltja. Kicsi a remény, hogy van valami használhatójuk, de egy próbát megér. Ha nagyon nem marad más választásom, akkor könyvtárazni fogok.
A kijutás reményében megkeresem a szemétledobót és óvatosan megpróbálok leereszkedni rajta. A legutolsó dolog, ami most hiányzik egy hat hetes rothadt alma aromája a kabátomon.


A hozzászólást John Constantine összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-01-04, 11:44-kor.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-23, 06:42

Ahogy Quentin homlokát megérinted, összeroskad a földön. A bűbáj minden valószínűség szerint működött. Ezután sikerül tűzriadót fújnod a papírtörlők égetésével, majd a konnektor-mágiád kiüti a kamerákat. A rendőr, aki bejöhetne utánanézni Quentinnek, éppen a hallban tereli az embereket, hogy biztonságban kijussanak, azonban tudod, hogy nem kell sok neki, hogy összerakja, hogy te gyújtogattál. A biztonságiak is reagálni fognak arra, hogy a kamerák kikapcsoltak, valamint a kívül két őrt áll rendőr is bejöhet. De amíg beérnek, addig te gyorsan tudod intézni a dolgodat. Öt emberáldozattal, vagy többel járó térmágia... van egy pár ötleted, de olyanok, amik egy ilyen erős démont tudnak eltüntetni, mind ősiek, és egy rendkívül erős varázslót igényelnek. A Pendragon mondakör miatt van is egy pár ötleted, valamint azonosítanod kell a démont. Legjobb tudomásod szerint Starling City-nek okkult boltja nincs, különben már Guyle, vagy valaki mondta volna, szóval a legbiztosabb esélyed jelenleg a könyvtár. A szemétledobón sikerül kijutnod, azonban nem leereszkedsz, hanem lecsúszol. Egy épületen kívüli hatalmas kukában landolsz, ami eldől veled együtt, ahogy kiesel. Sikerült kijutnod, és még valami nyomod is van. Irány a könyvtár, nem de? Azonban egy hajléktalan, aki éppen elemózsiáért kutatott, furcsán néz rád, lehet itt az ideje még egy kis humort is beleszőni a dolgokba, ha már amúgy is unott vagy. Akárhogy is, gyorsan el kell húznod innen, mielőtt a rendőrök rájönnek, hogy kereket oldottál.


//Folytatás: Starling City Könyvtár//
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-23, 15:22

Szóval összegezzük, hogy mire jutottam az ügyben eddig:
A sisakot egy böhöm nagy démon rabolta el. Egy olyan fajta, amivel még csak véletlenül sem találkoztam eddig és talán az eddigi legveszélyesebb ellenfelem lesz. A kinyírt öt ember életenergiáját felhasználva lelécelt vagy energiát gyűjtött a megidézőjének ahhoz, hogy eltüntesse erről a helyről. Figyelembe véve azt, hogy ehhez a fekete mágiához mekkora hatalomra van szükség azt mondom, hogy egy igen nagy hatalmú varázsló tudja csak végrehajtani ez a varázslatot.
Mitikus erejű. Pendragonéknál kettő ilyenről tudok csak. Az egyik Merlin, a másik Morgan La Fey. Ha tippelnem kellene, akkor La Fey a hunyó. Merlin jó arc volt a történetekben.
Ahogy ezek a gondolatok megfogalmazódnak bennem, kezdem átérezni, hogy milyen érzés lehet egy átlagembernek szembesülni azzal a sok őrülettel, ami a munkám velejárója. Ők a démonokon akadnak fenn, én meg próbálom megőrizni a hidegvérem attól a felismeréstől, hogy ezek a hihetetlen erejű legendabeli mágusok a XXI. században vívják félig-meddig láthatatlan hatalmi harcukat.
Remélem a könyvtárban fogok tudni találni valamit hasznosat, mert ez így még számomra is nagyon fantasztikusnak hat.
Fanyar iróniával hasít bele a tudatomba, hogy minderről egy kukában ücsörögve gondolkozok el, annak köszönhetően, hogy a nagy sietségben megcsúszott talpam és olyat zakóztam a szemétledobóm keresztül, mint amekkorát Dennis Rodman zsákolt a '90-es években.
Ráadásul egy mindez egy csöves szeme előtt történt....
Szó szerint nyakig vagyok a szemétben, ami remélem most annyiban válik a hasznomra, hogy a csórikám nem látta meg milyen színű a hajam. Gyorsan felidézem a buszon használt átalakító bűbájt, amivel árjaszőke hajamat barnára festem be és kikecmeregnek a kukából.
- Mondták már néhányan, hogy szemét egy alak vagyok, de azért ez kicsit túlzás. - játszom meg a dohogás, majd előbányászom a laposüvegem és úgy teszek, mint aki meghúzza - Fenékig!
Odadobom a fickónak a flaskát. Amilyen szerencsém van az utolsó cseppig kiissza, így nem lesz megbízható a tanúvallomása, ha a zsaruk kikérdezik.
A hajléktalannak hátat fordítva kioldalgok egy sikátorba és amikor nem lát megszüntetem a bűbájt, majd az épületet megkerülve elmegyek a kint várakozó tömeg mögött.
Irány a könyvtár...

\\Folytatás : Starling city könyvtára \\
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Nemzeti Múzeum

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.