Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Gotham Gazette szerkesztőség

Go down

Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Lois Lane on 2016-04-28, 13:31

A híres, hírhedt Gotham Gazette nevű napilap szerkesztősége. Itt dolgozik többek között Vicki Vale és Dick Grayson is.
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by D. Grayson on 2016-04-28, 13:49

Miután végeztem a tanulással sok helyre beadtam a jelentkezésemet ám alig kaptam visszajelzést. Azért választottam az újság író állást, mert így első kézből tudhatom meg a legújabb híreket, amik közelebb juttathatnak a célomhoz. Azoknak a lapoknak többször is elküldtem az önéletrajzomat, amelyek nem voltak hajlandóak válaszolni és lásd csodát végül sikerrel jártam. A Gotham Gazet-nél állítólag valakinek imponált az én rámenős viselkedésem így kaptam egy lehetőséget. Kaptam egy hónapot arra, hogy találjak, egy szenzációs sztorit vagy különben úgy kirúgnak, hogy a lábam sem éri a földet. Ez egy elég nehéz feladatnak tűnt azonban mit ér az élet egy kis izgalom nélkül legalábbis valami ilyesmit mondott az egyik riporternő valami Vicki. A hétköznapi esetekről nem írhattam, mert azokról száz számra számolnak be a konkurens újságok illetve televíziók. A nagy sztorikat viszont a tapasztaltabbak kapják meg így a hozzám hasonló kezdők szinte labdába se rúghatnak. Valami olyasmire volt szükségem, amire mindenki odafigyel egy mondhatni nagy halra, vagy ha jobban tetszik bálnára volt szükségem. Azon morfondíroztam egy híres embert kéne, meginterjúvolnom azzal talán meg tudom mutatni mit is érek igazán. Igaz nem rajongtam az ötletért ugyanis ki nem állhattam az öntelt sznobokat, akik úgy el voltak telve magukkal azonban nem jutott eszembe más. Így hát odaléptem ehhez a kedves hölgyhöz és megkérdeztem kik a legbefolyásosabb emberek Gothamban. Mikor elsőként Bruce Wayne nevét kimondta rácsaptam a homlokomra és felkiáltottam. Nem létezett olyan ember, aki ne ismerte volna az aranyifjú Playboy nevét. Ő aztán tényleg nagy fogás lett volna így hát hívtam magamnak egy taxis és azon nyomban a Wayne rezidenciára siettem. Tudtam valószínűleg nem fognak beengedni ám néztem szembe szédítő mélységgel ilyen kis apróság nem lehetett akadály számomra.
D. Grayson
D. Grayson
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 20
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Apr. 19.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Lois Lane on 2016-04-28, 19:03

// Következő hozzászólás: Wayne kastély //
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Jane Paxton on 2016-08-29, 21:01

Aki azt állítja, hogy munkába járni nem sport, az nem élt még Gothamben egy napot sem. Errefelé a városban való közlekedés, az egyik legextrémebb sport. Na persze, ha nehezítésnek az embernek még saját járműve sincs, akkor lesz igazán érdekes a dolog. Régebben semmi bajom nem volt a tömegközlekedéssel, most a hideg is kiráz alkalmanként. Batman sem járőrözik eleget a metróban. 
A szerkesztőségben a szokásos helyzet fogad, sürgölődés, mozgolódás, senki nem áll meg egy pillanatra sem. Engem csak pár gyorsan firkantott cetli vár az asztalomon, listák, kinek, mit, honnan hová, meg hasonlók. Ha szerencsém van akkor ma Vicki Vale kávéját is én főzöm. Szép kilátások.
Nekiállok az elvégzendő feladatoknak és a szokásos rutinhoz képest reménykedem, hogy ma valami érdekes is történik, mondjuk valaki hozzám szól, csak úgy munkatársi jófejségből, és nem azért mert éppen kell neki valami.
Álom, álom édes álom. Csak a szokásos gyakornok feladatok, az egyetlen íráshoz kapcsolódó tevékenységem az volt, mikor összeírtam, ki mit kér ebédre. Na ennyit a címlapról, meg a Pulitzerről. 
Ráérős időmben kihúzok még pár nevet a "Ki lehet Batman?" listámról, majd a munkanap végével úgy döntök gyalog indulok haza. Teljesen mindegy, hogy az utcán rabolnak ki, vagy a metrón, esetleg egy buszon. //Következő hozzászólás: Gotham utcái.//
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Jane Paxton on 2016-12-22, 13:50

// Előző hozzászólás: Gotham City utcái//

Azért megvan annak az előnye, hogy ha az ember az éjszaka közepén lopózik vissza a munkahelyére, méghozzá az, hogy senkivel sem találkozik. Nincs semmi bajom a kollégáimmal, de jelen állapotomban nem nagyon lenne kedvem mindenkinek kávét főzni. A szerkesztőség csendes és sötét és egy kicsit félelmetes is, mondjuk nem csak így sötétben, napközben is. Valahogy ez az egész város olyan furcsa, még megvannak a régi leginkább íves, gótikus részei és persze jelen vannak a modern, szögletes üzleti épületek is. Smallville-hez képes nagy váltás, ott csak tehenek vannak, de Gotham még csak Metropolis-ra sem hasonlít, ez egy külön világ. 
Befejezem az elmélkedést és gyorsan bekapcsolom a számítógépemet, hiszen olyan sztori van kilátásban, ami megalapozhatja a karrieremet. Mivel manapság semmi nem történik közösségi média nélkül ezért a videót, úgy ahogy van feltöltöm az újság honlapjára és egyszerre meg is osztom minden létező közösségi site-on. Még be sem fejezem a folyamatot már is rohamosan nő a megtekintések száma. Írok egy rövid, de hangzatos összefoglalót, amit fel tudok tölteni a honlapra, elvileg mint gyakornok nincs jogosultságom az ilyesmihez, de ha te hordod a kávét hetekig az informatikai részlegnek az sok helyzetben megkönnyítheti a dolgot. 
Amikor a rengeteg visszajelzés biztosít a hatalmas érdeklődésről, nekiállok megírni magát a cikket a történtekről, összefoglalva és helyenként kiegészítve a videón látottakat, csatolok hozzá néhány képet és személyes meglátást. Mivel mindenképpen el akartam kerülni a rendőrökkel való bájcsevejt ezért inkább leléptem és nem maradtam ott meginterjúvolni a járókelőket, de hála a közösségi médiának be tudok ollózni egy-két véleményt is. Mikor a sokadik átírás és átolvasás után végre késznek tűnik a dolog fogom és átküldöm e-mailben a főszerkesztőnek, tudom, hogy már otthon van, de őt ismerve nagy rá az esély, hogy pár pillanaton belül látni fogja, amit küldtem. 
Nincs kedvem hazamenni, ráadásul, hogy ha a főszerkesztő érdekesnek találja amit írtam, pár percen belül ellepi a szerkesztőséget azok hada, akik azért lesznek berendelve, hogy így az éjszaka közepén újranyomtassák a holnapi számot, nem hiszem, hogy pont a Gazette fog várni egy napot azzal, hogy egy ilyen hírt leadjon. Amíg várok előveszem a zsebemből a "nagyfőnök" elérhetőségét és azon agyalok, hogy oké, de akkor most mit is kellene tennem???
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-22, 15:37

A videót sikeresen feltöltöd az internetre, és úgy tűnik, rengeteg ember van, aki unatkozik éjszaka, vagy nem tud aludni, mert szinte azonnal netszenzációvá válik a videód. Természetesen akadnak szkeptikusok is, főleg azok akik látták Vigilante-t a felvételen, vagy a hátad mögött lévő maszkos férfit beszélni, mondván, hogy ez mind csak megrendezett színjáték. Még néhány szemtanú is ír, hogy ez nem így volt, a dolog tényleg megtörtént. Még képeket is posztolnak arról, amint a monstrumot amit a két férfi a szemed láttára győzött le, hullazsákba pakolják. Mivel egy az egyben feltöltötted a felvételt, vágás nélkül, ahogy a fegyveres fickó kérte, sokan még a nevedet is kihallják, Jane Paxton. A telefonod már villogtat is, hogy rengetegen jelöltek ismerősnek a facebook-on, és írtak neked üzeneteket, úgy néz ki Gothamben te vagy az egyetlen Jane Paxton, vagy az egyetlen Jane Paxton nevű nő, akinek újságíró-gyakornok van megadva a foglalkozása után a közösségi oldalon.


Ahogy a főnöködnek elküldöd az e-mailt, hirtelen egy pittyegő hangot hallasz... a Gazette férfi mosdójából.
- Mi a f... - szól egy idős, férfi hang.
Ezer körül is megismernéd ezt a hangot, hiszen rengetegszer hallottad kiabálni az itt dolgozókkal, hogy az eladások a legfontosabbak. Ez Mario Ito, a Gotham Gazette főszerkesztője. Azt hallod, hogy valaki lehúzza a WC-t, majd egy tablettel a kezében kijön a mosdóból. Meg is látod magad előtt az idősödő férfit, aki meglepetten talál téged a szerkesztőségben.
- Paxton, ez meg mi a fene? Egy cikk? Most? Ilyenkor? Magától? Maga csak egy gyakornok, ne akarjon... - majd hirtelen szemet szúr neki egy link a videóhoz. A videó borítóképén látszik a szörnyszülötté vált drogdíler, amint éppen John Evenssel harcol.
A főszerkesztő megnyitja a videót, és meg is nézi azt, majd meglátja, hogy te töltötted fel. Ezután villámgyorsan átfutja az e-mailben elküldött cikkedet.
- Ohó, Paxton... ez... egy aranybánya. Ennek címlapsztori szaga van. Mindig is mondtam, hogy messze kell menni egy szenzációhoz, de nem hittem, hogy pont maga teszi ezt meg. Lenyűgöző munka, vegye úgy, hogy előléptettem főállású újságíróvá! Holnap megteszem a szükséges lépéseket, de most... telefonhívásokat kell intéznem. Ezt le kell hoznunk holnap, kit érdekel Bruce Wayne újabb jótékonysági estje, ez az, ami a kulcs az eladásunk megnöveléséhez. Nagyon sikeres jövője lesz itt, hogy ha ezt így folytatja!
Nem tudod nem észrevenni, hogy Ito urat egyáltalán nem érdekelte, hogy fegyvert fogtak a fejedhez és kényszerítettek az együttműködésre... de legalább neki sem kell magyarázkodnod. Ito éppen a telefonján pötyög, mikor ismét rád néz.
- Ráadásul az éjszaka közepén bejött, és az első gondolata az volt, hogy megírja ezt a cikket. Tetszik a munkamorálja, Paxton. Menjen haza, és aludjon egyet, megérdemelte. Holnap pedig ne felejtsen el bejönni... és vegyen fel egy bokszkesztyűt. Vale-nek bizonyára nem fog tetszeni, hogy nem az övé a címlapsztori. - mosolyogva, szinte dúdolva vonul félre, miközben a telefonján üvöltözik az illetékesekkel, hogy jöjjenek be és nyomtassák újra a holnapi lapot még mielőtt megérkezne a standokhoz.
Még sosem láttad ennyire boldognak. Ez bizonyára egy jó jel... de lehet, hogy meg kéne fogadnod a tanácsát, és haza kellene menned ledőlni, ugyan is már kezded fáradtnak érezni magad.

//Folytatás: Jane Paxton albérlete//
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Jane Paxton on 2017-01-02, 16:52

//Előző hozzászólás: Jane Paxton albérlete//

Mire beérek a szerkesztőségbe már szédülök, fáj a fejem és erőssen izzadok, ami valószínűleg, nem annyira a szérum mellékhatása, hanem inkább a tudaté, ezt leszámítva a "beteg" tünetmentes. 
Miközben az íróasztalom felé somfordálok, két emberrel nem akarok találkozni, a főszerkesztővel, úgy hogy még nincs kezemben a következő címlap-gyanús és Vicki Vale-el úgy hogy már kezemben van a következő címlap-gyanús cikk, nincs szükségem egy kis hajtépéses cicaharcra, pláne így beszérumozva, csúnya vége lehet. 
Gyorsan csatlakoztatom a telefonom a számítógéphez és szépen átmásolom a fotókat, amiket tegnap a Venom-ban lőttem. 
Villám sebességgel neki állok gépelni, a szérum mellékhatása, vagy az izgatottságé, nem tudom. Hamar végzek és egyből, le-fel-át-oda-vissza adom és küldöm, ahogy az ilyenkor szokás, és remélem, hogy ha nem is a címlapra de az első öt oldalra bekerül. 
Miután mindennel elkészültem fejben átfutom az illusztris "főgonosz listát", nem vagyok olyan hülye, hogy magammal hozzam őket, viszont most már győztest kell hirdetnem és elindulni valamerre. 
Nagy megfontolás után úgy döntök, hogy a Fekete Maszk lesz a befutó és igen, róla van a legkevesebb infó, de akkor is, legalább nagyot fog szólni a leleplezés. 
Közben körülnézek lehetséges bajtárs után és tényleg kiszúrok egy-két izmosabb fickót, de nem hiszem, hogy benne lennének egy ilyen buliban. 
Ja és a szérum hatására még mindig várok, hogy ha időközben a bőröm nem lett zöld a hajam meg kék. Nem tudom, hogy a hirtelen felpörgésem már a szérumtól van, vagy a fél liter kávétól, amit reggeliztem.
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-02, 18:40

- Nézzenek oda. A tékozló leány visszatért, miután megírta az év szenzációját... és utána eltűnt. Aztán ahogy visszatér, már is új cikket ír. Kivel feküdtél le, Paxton?
Először is... ismerős ez a hang. Másodszor is, ahogy megszólal, megpróbálod azonnal eltenni az aktákat. Harmadszor is, rájössz, hogy ez egyike azon személyeknek, akivel ma semmiképp sem akartál találkozni. Ez Vicky Vale. Ha hátranézel, láthatod is, szokásos pompájában, bár ma kicsit "animáltabb", mint volt.

- Miért vagy úgy meglepve, Paxton? Végre én is megjegyeztem a neved. Már mindenki tudja a szerkesztőségben. És, téged elnézve, senkivel sem feküdtél le már egy... jó ideje. Szóval, hogy kerültél egy metahumán-csetepaté közepére, és úsztad meg karcolások nélkül? - miután megkérdezi, összekulcsolja a kezeit, majd egy megvető pillantást vetve rád vár a válaszodra.
Nos, nem vagy köteles neki válaszolni. Az izmosabb fiúk akiket kinéztél ott vannak hátrébb, de az egyik Vicky Vale fotósa, a másik pedig a sportriporter. Ők az egyetlenek, akiknek a feladathoz megfelelő izomzatuk van, bár... Vicky Vale fotósát, Jason-t elnézve, őt sem az eszéért tarthatja a nő, aki eddig a Gotham Gazette királnyője és sztárriportere volt, de most már ki tudja... lehet te vagy. Szóval ahelyett, hogy csak tűrnéd, mint mindig, gyakornok-korodban, lehet szópárbajra kéne hívnod, vagy csak simán leléphetsz egy nyugodtabb helyre, esetleg mehetsz izmot gyűjteni. Ha a szerkesztőségben találhatók esetleg nem felelnek meg, még mindig ott van Bane telefonja, amin keresztül segítséget kérhetsz... vagy itt van Vicky Vale. Talán ha jobban megismernéd, lehet össze tudnál vele dolgozni. Egy azonban biztos, lehet, hogy a szérum miatt, de kezdesz egyre izgatottabb lenni, és a szíved egyre hevesebben ver. Akár milyen hatása is lesz, vélhetőleg hamarosan bekövetkezik, de egyelőre a külsődön nyoma sincs semmilyen elváltozásnak.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Jane Paxton on 2017-01-04, 13:50

Egyébként sem szeretem a rivaldafényt, de ma különösen szerettem volna elkerülni az embereket, több szempontból is. De Murphy bácsi kegyeltjeként, naná, hogy ma kerülök fel Vicky Vale radarjára, ami önmagában nem is lenne gond, hogy ha a Gazette kiválósága nem döntött volna úgy, hogy szívja egy kicsit a véremet. Amikor a szexuális életemet, vagy annak feltehetőleges hiányát kezdte el feszegetni akkor vissza kellett fognom magam, hogy nehogy ököllel válaszoljak. Lehet, hogy a szérum mellékhatása, de szerintem inkább a személyiségemé. Óhatatlanul is eszembe jut, hogy Lois Lane-nek bezzeg nincsenek ilyen problémái, bár mondjuk ő sem ápol túlzott baráti viszony Cat Grant-el. Egy címlapsztori, egy ellenség, a nagyságnak ára van. 
Ha igazán jót akarnék magamnak, akkor most befognám a számat és megvárnám míg Vicky leakad rólam, de persze én nem olyan vagyok, nem tudom megállni visszaszólás nélkül. 
- Nézd Vicky, lehet hogy mint méhkirálynőnek bántja a szemed, hogy az egyik szorgos méhecske nem neked adja tovább a dicsőséget, de ahogy mondani szokták én jókor voltam jó helyen, te meg nem. Arról, hogy ki kinek az ágyát melegíti szerintem nem kellene, hogy szó essen, mert egy kicsit feltűnő, hogy a legtöbb cikked központjában Bruce Wayne áll, mert értem én, hogy jó pasi meg minden, de azért nem akkora sztori. Ha valami nem tetszik, akkor pedig próbáld meg utánam csinálni. - teszem hozz és várom, hogy mit reagál. A zsebéből kikandikáló sajtóigazolvány valamiért nagyon szimpatikus lesz nekem, szigorúan kutatási céllal, na jó inkább későbbi felhasználásra, már ha nagyon álcáznom kell magam. Izomagyak tekintetében nem vagyunk túlzottan eleresztve szóval nem hiszem, hogy az ilyen irányú kutatásomat sikeresnek lehet nyilvánítani. Azt viszont, nem tudom, hogy az imént lezajlott szópárbajtól vagy a szérumtól, de kezdem egyre furábban érezni magam, határozottan érdekes lesz a mai nap.
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-05, 14:08

Vicky Vale egy mosollyal nyugtázza az elhangzottakat, nem hátrál meg, ahogy közeledsz felé.
- Aranyos, nagyon aranyos. Azt hiszed, hogy csak azért, mert egy cikket írtál ami a címlapra került, már egy Pulitzer-díjas világsztár vagy? Ami pedig Bruce Wayne-t illeti, ha lefeküdtem volna vele, te lennél az első, aki tudná... mert az embereket érdekli a celebek magánélete, főleg a szexuális élete. A világunk már csak így működik. Az pedig egyenesen cuki, hogy azt feltételezed, csak azért tudok jó cikket írni, mert lefekszem valakivel. Van különbség tehetség, és tapasztalat között. Az pedig nyilvánvalóan felkelti az érdeklődésemet, hogy ha egy jött ment gyakornok aki még az egyetemet sem végezte el, egyszer csak belopja magát a főszerkesztő szívébe, aki az éjszaka közepén közli velem, hogy a cikkem a 8. oldalra került. A 8. oldalra. Tudod mikor volt egy cikkem a nyolcadik oldalon? Mikor én voltam gyakornok. Rendben, lehet, hogy most szerencsés voltál, jókor voltál jó helyen. Vagy inkább rosszkor rossz helyen. De másnap nem jössz be, és másnap megint körmölni kezdesz? Honnan szereztél ilyen gyorsan alapanyagot? Mi állhat itt a háttérben, hm?
Közelebb hajol hozzád, majd halkabb hangnemben folytatja.

- Bármi is legyen az, be akarok szállni. Biztos, hogy valami kétes ügylet miatt lett belőled egy mini-Lois Lane, és ha nem avatsz be a titkodba, megtudom mi az, és te fogsz a címlapra kerülni... talán rács mögé is.
Ezután Vicky-nek is feltűnik, hogy valami nincs rendben veled, de úgy néz ki, nem akarja megszólni. A kíváncsiság úrrá lett rajta, legyen az újságírói ösztön, vagy csak az, hogy nem bírja elviselni azt, hogy egészen pontosan kettő napja nem ő az új kis kedvenc. Akár lerázod Vicky Vale-t akár nem, a Bane-vel kötött egyezséged tekintetében elég gázos lenne, ha valaki le akar buktatni. Még gázosabb lenne, ha Vicky Vale csak úgy nyomtalanul eltűnne, azok után, hogy az egész szerkesztőség szeme láttára szópárbajt vívtatok.
A sajtóigazolványa tényleg kilóg a zsebéből, lehet el is tudod venni úgy, hogy ne vegye észre. Valamiért úgy érzed, hogy a reflexeid már gyorsabbak, mint az átlag. Lehet a szérum hatása?
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Jane Paxton on 2017-01-06, 08:53

Nem tudom mit kezdjek ezzel a nővel, de tényleg. Bár mondjuk hozza a "legyőzöttek" tipikus iskolpéldáját, próbál fenyegetőzni meg egyezkedni is csak, hogy visszakerüljön a nyeregbe, de nem igazán fog neki menni, legalábbis most nem. A mini-Lois Lane-es megszólalását viszont inkább vettem dicséretnek mint sértésnek. 
Lehet, hogy tényleg nem is lenne annyira rossz ötlet bevenni a buliba, de nincs rá garancia, hogy ha úgy hozzák az érdekei, akkor nem fordul ellenem és nem hagy a szószban. Viszont, ha nem lépek semmit, akkor is tuti szaglászni fog, azt meg nem igazán szeretném hogy Bane emberei tegyenek lakatot a szájára, túl feltűnő lenne. Ha már a feltűnő dolgoknál tartunk, szerintem már Vicky  is észre vett rajtam valamit, csak még nem tette szóvá, lehet hogy tényleg kezd hatni az a szérum. A sajtóigazolvány a zsebében egyre szimpatikusabb és már a tervem is megvan hozzá. Csak remélem hogy a terveim nem sülnek el a visszájukra, mert akkor megszívom, nem is kicsit. 
- Na figyelj - kezdek bele és közelebb hajolok, mintha nem akarnám, hogy más is meghallja amit mondani akarok - A helyzet az , hogy ahhoz képest, hogy rohadt idegesítő egy nőszemély vagy, nagy arányban azért jók a megérzéseid, ahogy most is. Van olyan információm, amivel még párszor címlapsztorit tudok összehozni, és az egyetlen dolog ami megakadályoz abban, hogy ezt az infót megosszam veled, az az első dolog amit az imént említette, az hogy rohadt idegesítő vagy, meg még egy hangyányit megbízhatatlan is. Nem vagyok benne biztos, hogy ha megosztom veled, amit tudok, akkor azt a megfelelő pillanatban nem használod-e fel ellenem. Szóval, ha csak nem tudsz villámgyorsan meggyőzni, hogy megbízhatok benned, akkor inkább megtartom magamnak a dolgot. Az utánam való nyomozgatáshoz meg csak annyit fűznék hozzá, hogy ha szerinted én vagyok a mini-Lois Lane, akkor csak azon gondolkodj el, hogy mennyire szeretnél vele összetűzésbe kerülni, mert elárulom neked, hogy nem az újságírói képességeim hasonlítanak Loisra. - teszem hozzá és amíg a mondandómra figyel a sajtóigazolványa felé nyúlok, ha mázlim van el tudom úgy venni, hogy nem veszi észre, ha nem, akkor magyarázkodhatok.
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-07, 12:40

Vicky Vale szinte forrong a dühtől, ahogy a szó-golyózáporod célba talál.
- Nekem semmit sem kell bizonyítanod neked, te...
Mielőtt befejezhetné, Mario Ito, a főszerkesztő végre kiballag az irodájából, és meglát titeket.
- Vale! Paxton! Hol a francban voltatok?! - kérdezi, miközben egy szivarral a szájában odaballag hozzátok.
A szerkesztőségben nem szabadna rágyújtani, de azért a főnökötökre nem kéne rászólni, végül is övé a placc. Vicky Vale figyelmetlenségét kihasználva pedig nemes egyszerűséggel eltulajdonítod a sajtóigazolványát, majd zsebre teszed. Még téged is meglep mennyire gyorsak voltak a reflexeid.
- Nem számít. - vágra rá Ito, majd ledobja az asztalotokra a tegnapi példányt. - Megnyertük a vásárlóinkat. Mindenki falta a metahumán-sztoridat Paxton, csak így tovább. Tele van veled a szociális média. Remélem azért vagy itt, mert van egy újabb sztorid. Nem tudom mi a franc történt veled, de nem is érdekel, mostantól... vagyis tegnaptól már újságíró vagy. Csak így tovább. Vale, neked pedig hol van a sztorid, amit kértem?

- Mindjárt megy... csak feltartottak. - vágja rá Vicky, miközben gyűlölettel teli szemekkel néz rád, majd csettint a fotósának, hogy jöjjön utána, és elhagyja az épületet.
A fotós viselkedése egy hűséges kiskutyára emlékeztet téged... még jó, hogy nem kérted meg, hogy segítsen. Vicky-nek pedig sajtóigazolvány nélkül nehéz lesz tenni bármit is, számodra pedig a lehetőségek adottak. Fekete Maszk aktája a leghiányosabb, szinte semmit sem tudni róla, csak a nevét: Roman Sionis. Még jó, hogy egy újság szerkesztőségében vagy, biztos meg tudod nézni az archívumokban, hogy valaki írt-e már róla már cikket... mert biztosan írtak. De te fogod majd a legjobbat: egy expozét, ami végre összekapcsolja Roman Sionis-t Fekete Maszkkal, és lebuktatja a bűnszövetkezetét.
- Közben gondolkoztál már azon, hogy főállásban is riporter legyél? Mert ahogy a videódból feltűnt, szereted az extrém helyzeteket. Ha lenne ötleted cikkre, szívesen segítek egy pénz-- úgy értem egy friss, kezdő újságírónak. - mondja Ito.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Jane Paxton on 2017-01-07, 20:01

Ééééés megmentve a főszerkesztő által. Mr. Ito aztán tud időzíteni nem mondom, belefolytotta a szót Vicky-be és elég időm is volt lenyúlni azt a bizonyos sajtóigazolványt, bár lehet, hogy a szérumtól egy kicsit gyorsabb vagyok mint eddig, ami nem baj. A kedvenc főszerkesztőm, mondjuk egyből könnyen a kedvencem, ódákat zeng rólam, sőt jóformán kinevez főállású újságírónak, ami az eddigi kávéfőzős gyakornoksághoz képest nagy előrelépés. Mondjuk nem ringatom magam illúziókba, tudom, hogy csak az eladott példányok számának növekedésére utazik. Amikor a következő sztorimról érdeklődik eszembe jut, hogy egy ilyen nagy kutya talán segíthet, vagy legalább útba tud igazítani a segítség felé. 
- A helyzet, az, hogy van egy sztorim egy Club-ról, ami lehet, hogy nem címlap értékű, de azért elég ütős - teszem hozzá óvatosan, annyira nem akarok hencegni - átküldtem e-mailben. Most is dolgozom valamin, amihez kellene egy kis információ egy bizonyos Roman Sionis-al kapcsolatban, egy ilyen tapasztal ember mint Ön biztos tudna segíteni az elindulásban. - teszem, hozzá bájos mosollyal. Igen, bevetek egy kis seggnyalást, és akkor mi van? Másképp nem sokra fogok menni, az tuti.
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-08, 12:42

Ito szinte elpirul, ahogy meglátja a mosolyod. Ez szinte túl egyszerű.
- Hát... Roman Sionis. Nem tudom mit akarsz tőle, valami gazdag ipse, aki nagy emberbarát, olyasmi, mint Bruce Wayne, csak több pénze van. Bár egyszer, az elődöm... az előző főszerkesztőnk összekapcsolta Fekete Maszkkal, egy maffiózóval, aki a legnagyobb falat Gotham-ben. Gondolom ez érdekel téged. Gyere velem.
Mondja, majd elindul az Archívum felé. Amennyiben követed, ő kinyitja a kulcsra zárt ajtót, és előre enged. Az Archívumban olyan látvány fogad, mint egy könyvtárban. Valószínűleg a 2. világháborúig visszamenőleg vannak itt cikkek, mindenről, és mindenkiről, ABC sorrendbe rakva. Betűcímkék is vannak a hatalmas polcok tetején, és egy rozoga létra ékesíti a dohos szobát az ajtótól jobb oldalra.
- Itt van mindenünk Sionisról és Fekete Maszkról. Mostanában nem írnak róla, mivel... ez Gotham. Szóval csak óvatosan. De ha nagy horogra akadsz, még ne közöld le, először velem beszélj. - mondja, majd elindul kifelé, azonban hirtelen megáll.
- És a Club... Club Venom talán? Megyek és elolvasom. Csak így tovább, Paxton. - mondja, majd visszamegy az irodájába.
Itt van előtted minden, ami kellhet, már csak meg kell találnod. Ideje munkához látni.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Jane Paxton on 2017-02-01, 10:11

A seggnyalás sikeres taktikának bizonyul, a végén még én leszek a főnök új kedvence, addig legalábbis, amíg a bevételek is kedvezőek. Az, hogy Sionis-t már korábban összekapcsolták a Fekete Maszkkal annyira nem lep meg, mintha már hallottam volna valahol, vagy mintha pont ezért álltam volna neki szaglászni. Ito bevezet az archívumba, ami teljesen olyan, mint egy másik világ. Gyakrnokként ide nem engedtek be, de hát ez Gotham, biztos nem akarják, hogy mindenki a város múltjában vájkáljon. Egy kicsit leharcoltnak tűnik a hely, gondolom manapság már nem nagyon foglalkoznak vele, már minden digitalizálva van. A főszerkesztő némi biztatással hagy magamra az iratok között. Nincs egyszerű dolgom és bele is telik egy kis időbe mire megtalálom amit keresek, de végre előttem van egy doboz remélhetőleg tele olyan cikkekkel amik egy kicsit többet elárulnak erről a Sionos nevű fickóról.
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gotham Gazette szerkesztőség

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.