Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Starling City Utcái

Go down

Starling City Utcái

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-15, 23:51

Starling City örökké forgalmas utcái, melynek lakóira a Zöld Íjász vigyáz.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-18, 20:39

\\ Előzmény: John Constantine vízi malma\\

Amit az élet az egyik kezével adja, azt a másikkal elsikkasztja a pénztárcádból. Munka van kilátásban, erre milyen társaság vár a buszmegállóban? Kisbabák, kisiskolások, önjelölt X-faktor nyertesek és egy egy nem túl szemrevaló anyuka a két porontyával.
Említettem már, hogy másnapos vagyok?
Csak a rend kedvéért mondom. Tudom, hogy mennyire vagyok kellemes társaság. Alapjáraton is, meg akkor is, amikor előző este jól átmostam a gigám whiskeyvel.
A cigi ilyenkor jó megoldásnak szokott bizonyulni, de most mintha egy gyengébb hatásfokon működne. Főleg az x-faktoros esetében.
Nem baj a zenei műveltséget sosem késő pallérozni. Az orrom alatt elkezdem dúdolni a Ramosestől az I wanna be sedated-et. Tökéletes választás. Egyrészt nem túl bonyolult zene, másrészt meg teljes mértékben visszatükrözi a jelenlegi idegállapotomat.
A másnaposan való türelempróbának megvan az a hátránya, hogy elkezdesz gondolkodni azon, hogy milyen átkokkal tudnád megviccelni ezeket az idegesítő kölyköket. De hogy ne legyen tökéletlen a várakozás tortúrája a buszvezető is mintha alkalmi vak lenne. Vagy csak metil-alkoholt ivott.
Úgy vágtat el mellettünk, mint ahogy Senna berepült a gumifalba.
- Legközelebb jelzőtüzet is gyújtsak neked? - kiáltom utána miközben nekiáll visszatolatni
Látom, hogy a jónép nem igazán tolerálja a másnaposságtól bűzlő kirohanásom, de különösebben nem izgat. Próbálok nem nagyon röhögni, amikor a túlméretes hátsójú anyuka lehajol a gyereke játékáért. Tuti, hogy sokat költ Tv Shopra.
Rágyújtok egy másik cigire és három nagy slukkal szűrőig szívom, majd a busz ajtajában a hátam mögé hajítom a csikket. Éljen a környezettudatosság.
 A busz már elindul, mire eszembe jut, hogy nem adtam fel a levelet. Nem baj, majd jó lesz tippnek, ha elfogy a szűrős cigim.
A buszon már zötykölődök vagy három órája és csodával határos módon még senki sem próbált leülni mellém. Ebben nagy szerepet játszik az átható pia és dohányszag is, de na, azért csak teljesítmény, hogy még senki nem próbált megtéríteni.
De Coast City-ben utolért a végzetem. Egy hetvenes éveiben járó öregasszony már a felszálláskor kiszúrt magának és a Bibliával a kezében megkérdezte, hogy leülhet-e.


A hozzászólást John Constantine összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-12-18, 22:15-kor.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-18, 21:01

A buszozás a pokolból utolsó felvonása következik... de még milyen finálé ez a számodra, mert megtalált egy hittérítő. Miután megkérdezi hogy leülhet-e melléd, meg se várja a válaszod és máris belekezd. Szerinted olyan húsz perc alatt sikerült elmondania Jézus élettörténetét, ami valami rekord lehet az ilyeneknek. De az viszont meglep, hogy sikerült a vallást összekötnie a metahumánokkal és az önbíráskodókkal is, ez valami új templom lehet. Ahogy a nő befejezte mondókáját, van még egy jó öt perced reagálni mielőtt a busz megáll, végre elérkeztél Starling City-be. Most már a buszvezető nem megy félre a megállónál. Gondolod hogy itt az ideje gyorsan leszállni, mielőtt még újabb idegesítő egyedek szállnának fel, akik nem engednek le, és meg sem állsz Central City-ig. A visszaúthoz meg már lehet, hogy túlságosan leinnád magad ahhoz, hogy bármi munkát is elvégezz.


Nincs szerencséd, ahogy leszállsz a buszról, a címet nézve rájössz, hogy... fogalmad sincs hol vagy, szóval taxit kell hívnod. Szerencsére egy olyan nyüzsgő nagyvárosban mint Starling City, mindig áll egy taxi a megállók közelében. Gyorsan végignézel a taxisofőrökön, miközben lelkiekben felkészülsz arra, hogy mindenfélét kérdezgetni fognak tőled, mert minden utassal próbálnak szóba elegyedni. A buszút már majdnem a türelmed utolsó cseppjét is kiapasztotta, így próbálsz valami nem túl idegesítőt választani, de tudod milyen szerencsés vagy.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-18, 21:21

Már amikor megláttam, tudtam, hogy az öreglány nem fogja kihagyni a lehetőséget, hogy megpróbáljon belőlem derék inkvizítor-újoncot faragni. Meg sem várja a válaszom, a korát meghazudtoló gyorsasággal foglal mellettem helyet és egyből nekiáll nekem Jézusról mesélni.
Nincs lelkierőm ahhoz, hogy nekiálljak ellenkezni, noha a kereszt-díszt kora Uri Gellerjének tartom. Próbálok lehetőleg fapofát vágni, miközben hallgatom a dicsőítő szózáport. Az már csak hab a tortán, hogy még belekeveri a metákat, meg az igazságosztókat. Ezek a vallásos fazonok mindenben Isten tervét látják.
Nagyot sóhajtok, amikor amikor meglátom a Starling City táblát. Már csak néhány perc és megszabadulok ettől a banyától. De azért viszonzatlanul nem fogom hagyni a jóságát.
Felidézek magamban egy bűbájt, amivel nagyon apró módosítást eszközölhetek a megjelenésemen. A Buszvégen gyorsan felállok és mielőtt leszállnék hozzászólok az öreglányhoz:
- Köszönöm, de a másik csapatban játszok. - mosolygok rá úgy, hogy kilátszódjon az összes fogam
A bűbájjal azt az illúziót keltettem, hogy a szemfogaim szép hosszúak a szemem pedig bevörösödik. Kaján vigyorral az arcomon szállok le a buszról, miközben hallom, hogy az öreglány nyüszítve menekül a busz legvégébe. Ha szerencsés vagyok, akkor nem kap szívrohamot.

Éljen a modern technika teljes hiánya! Itt vagyok Starlingban, de innen hova tovább? Se térkép, se GPS. A francba is, muszáj leszek taxizni, pedig a pénztárcám lassan laposabb lesz, mint egy topmodell hátsója. Megnézem, hogy miféle pofák a közelben állomásozó taxi sofőrök és próbálom a legegyügyűbbet kiválasztani. Az talán nem fog megpróbálni beszélgetni. Oda sétálok a taxihoz, bepakolom a poggyászom és bemondom neki a címet.
Abban meg csak reménykedem, hogy nem kell beszélgetnem vele. Az már túl sok lenne az idegeimnek.
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-19, 07:00

Szerencséd van... nem kapott szívrohamot. Miután jól elszórakoztattad magad, beülsz egy taxisofőrhöz, megmutatod neki a címet. A férfi egy ijedt pillantás után rád nézve, nem csak hogy meg sem szólal, hanem még csak rád sem néz, csak vezetni kezd, amíg te a hátsó ülésen ülsz. Egy hébe-hóba gondolatot azért vetsz arra, hogy ez még is miért van, ameddig meg nem látod magadat a visszapillantóban. Sikerült fennhagyod a bűbájt, amit a hittérítővel szemben használtál. Úgy néz ki, ez az út jobban lefárasztott, mint gondoltad. Gyorsan leveszed azt magadról, ami megnyugtatja a taxisofőrt, de hála az égnek beszélni nem kezd hozzád. Úgy 10-15 perc vezetés után megérkeztek a Guyle házhoz. Először az jut eszedbe, hogy ez azt jelenti, hogy visszafelé is taxiznod kell... de, ugyanakkor a Guyle család most már sokkal tehetősebbnek néz ki, mint korábban. Amijük van, az szinte nem is egy  ház, hanem egy villa... szép sárga falakkal. Hé, egy sárga ház. Úgy néz ki a világ maga is kezdi átvenni a te humorodat... vagy már megint részeg vagy.
Kiszállsz hát a taxiból és elindulsz a bejárati ajtó felé, ahol becsöngetsz. Az ajtót pár másodperc után kinyitja egy idősebb nő, aki elmosolyodik, amint meglát.
- John Constantine... örülök, hogy itt van. Nem gondoltuk hogy ilyen későn érkezik... elnézést, jöjjön be. Főzök magának egy kávét. - mondja, majd betessékel az ajtón.
Rá még emlékszel, Nora Guyle, Stephen felesége. Ő volt az, aki az utolsó másodpercig sem bízott benned, ameddig ki nem űzted a fiából a démont. De ahogy bizonyítottál neki, azonnal megkedvelt. Nők. De ajándék kuncsaftnak nem nézed a fogát, szóval be is mész. A ház is elég flancos... legalábbis sokkal flancosabb mint az előző putri amiben éltek valahol egy álmos kisvárosban... még a nevére sem emlékszel. Ahogy körbenézel a hallban, egy gyerek kezd legyalogolni a lépcsőn, úgy 11-12 éves lehet. Ez Grant, a gyermek, akiből démont űztél. Amikor meglát téged, megkérdezi.
- Maga ki?
Bizonyára nem emlékszik rád. Nem is hibáztathatod. A szülei valószínűleg nem mondták el neki, hogy mi történt vele... hát, őket sem tudod hibáztatni. Erre az apa is előkerül a dolgozószobájából, Stephen Guyle, a levél írója. Egy már őszhajú, szakállas férfi, aki ahogy meglát, elmosolyodik.
- John Constantine! Nem gondoltam, hogy megkapod a levelem, hisz olyan rég beszéltünk! - a kezét nyújtja feléd, majd fél kézzel át is ölel. - Jó újra látni téged, barátom.
Az üdvözlés után Stephen hátrafordul, és észreveszi Grant-et.
- Fiam, ez a férfi egy... - rádnéz, majd vissza Grant-re. - ... afféle rendőr. Olyan mint egy magándetektív. Segíteni jött nekünk. Menj fel a szobádba és írd meg a leckéd.
Grant nem igazán szeretne több időt tölteni veled... valószínűleg az ide út következtében keletkezett ölni tudó tekinteted és a whiskey-szag miatt, szóval így is tesz, és felmegy a szobájába. Stephen bekísér az ebédlőbe, ahol leülsz vele szemben, majd a felesége, Nora, egy kávét rak ki elétek, majd ő is leül Stephen mellé, és maga elé is.
- Tudod, John. Már ha szólíthatlak Johnnak. - kezdi Stephen. - Azt a sok szörnyűséget, ami történt velünk... meg kellett osztanom valakivel. Tudtam, hogy senki nem értené meg, ha csak elmondanám nekik. Így könyvformába öntöttem. Nem is tudtam, hogy tudok írni! De siker lett. Író lettem, méghozzá sikeres. Ezért van ilyen szép nagy házunk, és ezért tudnám most már a béredet is teljesen kifizetni... de ne aggódj. Neveket nem használtam a könyvben. Azonban a főszereplőt rólad mintáztam. Ezt a példányt neked tartogattam. - mondja, majd hátrafordul, feláll, levesz egy könyvet a konyhaszekrény tetejéről amit mosolyogva letesz eléd, és visszaül. Ránézel a könyv borítójára.
Egy pap van az elején, mögötte egy démoni árnyékkal. Nagyon reméled, hogy nem te vagy a pap... azonban, itt az ideje a lényegre térni, nem igaz? Legalábbis... lesz itt még munka is, ugye?


A hozzászólást Slade Wilson összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-12-20, 10:10-kor.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-19, 16:21

A vágyam, hogy nyugodt háborítatlan taxi-utam legyen teljesült. Mondjuk elég furcsa volt, hogy a taxisofőr szabályosan rettegve nézett rám és meg sem próbálkozott semmiféle kapcsolatfelvétellel. De amikor a visszapillantó tükörbe belenéztem rájöttem, hogy mi ennek az oka. A bűbáj által karmazsinvörössé vált szemem gondoskodott róla, hogy ne akarjon velem beszélgetni.
Megjegyzem magamnak, hogy legközelebb, ha levélben kapok megbízást, ne egyből azután induljak el felgöngyölíteni az ügyet, hogy csatak részegre ittam magam. Akkor talán nem követek el ilyen szarvashibát.
Úgy teszek, mintha kontaktlencsét vennék ki a szememből, miközben közömbösítem a bűbájt.
- Csak semmi pánik cimbora! - vigyorgok a visszapillantóba ezúttal már normális szemfogakkal - Vad volt a tegnapi beöltözős buli.
A fickó láthatóan nyugodtabb lesz, ami meglátszik a kocsi mozgásán is. Néhány perc után lerak egy sárga ház előtt.
Első körben fel sem fogom, hogy mennyire ironikus a dolog, de aztán kancsal mosolyra húzódik a szám.
- Nem egy Ravenscar, de megteszi. - mondom fanyarul, miközben nagyot szívok a frissen gyújtott cigimből
Tiszteletteljesen hosszú csengetéssel jelzem a bent lakóknak, hogy ideette a fene a rút képemet, majd cigizve várok, amíg ajtót nyitnak.
Stephen felesége, Nora nyit ajtót, aki úgy fogad, mint egy rég nem látott jó barátot. Ahhoz képest, hogy mennyire szkeptikus volt annak idején ezt még akár egy jó kezdésnek is nevezhetjük.
- Jöttem amint a kezem közé került a levél. - mondtam, miközben elhatároztam, hogy a felajánlott frissítőt majd felturbózom egy kis itókával - A kávéért meg nagyon hálás lennék. Mint látja elég nyúzott vagyok.
Ahogy beljebb megyek majdnem kiveri a szemem, hogy mennyire megváltoztak Guyle-ék életkörülményei. Stephen vagy olajat talált valahol, vagy valami illegálisba tenyerelt, hogy ennyire felvitte a Nagyfiú a dolgát.
A bámészkodásom közepette meglátom Grant-et lesétálni az emeletre vezető lépcsőről. A srác vagy nem ismer fel, vagy szelektív amnéziában szenved a démonűzés miatt. És nagyon tudni akarja ki vagyok.
- Egy óvóbácsi. Én neveltelek meg, amikor nagyon rossz kisfiú voltál. - vigyorgok rá
Az arcáról simán leolvasom, hogy nem tud engem hova tenni és ennek sok köze van ahhoz, hogy olyan szagom van, mint egy pálinkafőzdének.
De hogy rövidre legyen zárva ez a kényelmetlen párbeszéd, Stephen Guyle teljes életnagyságban bevetődik a látómezőmbe és rég nem látott cimborájaként üdvözöl, miközben a kölyköt óvodásként kezeli.
- Az öröm kölcsönös Steve. - mondom kicsit zavartan, meglepődve a köszöntése bensőségességtől
Mire észbe kapok már az ebédlőben ülök és Nora elém is rakta a beígért kávét. Előhalászom a laposüvegemet a ballonkabátomból és két-három kortynyi lőrét loccsantok az italba, majd alaposan elkeverem, miközben Steve nekiáll elmesélni, hogy gazdagodott meg abból abból az ügyből, amiben segítettem neki. Mázlista egy fickó az biztos. Meg elég okos ahhoz, hogy hasznot húzzon a saját nyomorából. Alaposan megnézem a könyvet. Ez a pap pofa nagyon hasonlít rám. Csak merem remélni, hogy nem csinált belőlem szentfazekat
- Csak egy ötlet, de a folytatásban jó drámai szál lenne a pap hitének megingása. - somolygok az orrom alá - Remélem a filmjogokkal együtt nem fogod eladni a szereposztásba való beleszólás jogát. Nagyon gyűlölném, ha egy olyan fapofa játszana, mint Benedict Cumberbatch, vagy Keanu Reeves.
Kinyitom a könyvet a belső borítónál és odafordítom Stephennek.
- Kaphatnék egy aláírást?
Még úgy sem szinteztem kanapét dedikált könyvvel.
Megvárom míg odafirkantja a nevét, majd nekiszegezem a kérdésem.
-Steve. Mindketten tudjuk, hogy nem csak a könyv miatt utaztam át az államok másik végéből. Elő a farbával! Mibe futottál bele?
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-20, 10:07

- Persze. - mondja Stephen lelkesen, majd dedikálja is a könyvét, ezután visszateszi eléd.
Miután megkérdezed hogy egészen pontosan miért is hívtak oda, Stephen arcára ráfagy a mosoly, majd a feleségére néz, az ő arca is hasonló komor ábrázatot vett fel. Nora beszélni kezd.
- A Starling City múzeumban dolgozom, ahol egy hete kaptunk egy maszkot, vagy inkább egy... sisakot egy ásatásból. Színaranyból van, szász eredetű, de nem angolszász a középkorból, hanem Arthur király idejéből, az 5. vagy 6. századból. A szakértők, hosszas elemzés után találtak a maszkon valami hihetetlent... egy helyreállítható DNS mintát, ami talán bebizonyíthatja nekünk, hogy Arthur király tényleg létezett. Én csak egy értékesítő vagyok, szóval fogalmam sincs, hogy találták meg, vagy, hogy hogyan is megy ez... de tudtam, hogy a maszk rengeteget ér, minta ide vagy oda. Szóval, megdupláztuk az őrséget aznap este, hiszen tudod milyen Starling City. A maszkot így is ellopták, de... nem tolvajok voltak, hanem egy... egy démon. Olyan, mint ami a fiunkat szállta meg, de ez sokkal... sokkal gonoszabb volt. Még mindig emlékszem arra a szörnyű hangra amin a fiunk beszélt, mikor... rázkódott az ágyon, te pedig... varázsigéket mondtál. A démonnak ugyanolyan szörnyű hangja volt, és... pont úgy nézett ki, mint a könyvekben, vagy a filmekben. Megmutattuk a rendőrségnek a felvételt, akik azt mondták, ez csak egy tolvaj aki ijesztőnek akart tűnni. De abban a pillanatban, ahogy a kamerába nézett miközben elvette a maszkot, tudtam... tudtam, hogy nem evilági. Ugyanolyan érzésem támadt, mint amikor a fiunkat megszállta valami. - ezután Nora mély levegőt vesz, majd elhallgat.
- Szóval, ezért hívtunk ide, John. Tudjuk, hogy a rendőrség nem segíthet, és szerintem az önbíráskodók sem. Ez túl nagy falat nekik, ehhez te kellesz. Mi van, ha valami szegény flótást megszállt egy démon? Vagy maga az ördög? Segítened kell neki. Jó embernek vallom magam, és tudom, hogy te is az vagy, ezért szeretném ha segítenél neki. Még ha a lelke már nem is menthető... nem szeretném egy olyan helyen nevelni a fiamat, ahol ilyen... lények mászkálnak szabadon. - mondja Stephen, majd Nora is folytatja.
- Úgy van. Természetesen fizetünk is neked, tudjuk, hogy mindenkinek szüksége van a pénzre. És még ha ismernénk is más... szakmádbelit, benned bízunk. Láttuk, mire vagy képes. Segíthetek bejutni a múzeumba. A rendőrség még mindig nyomoz, de tudjuk,  hogy úgy sem fognak jutni semmire, mert... - majd ismét megáll.
Ezután Stephen, ismét mély levegőt véve folytatja.
- Mi is gondoltunk arra, hogy lehet, hogy egy tolvaj volt, aki csak beöltözött. De... az őrök. Az őröket egy karddal döfte le. Szinte... kibelezte őket. Amit művelt, az nem emberi. Nem hiszem el, hogy egy embertársunk ilyet tenne egy másikkal. Azok az emberek csak a munkájukat végezték, családjuk volt.

- A golyók nem fogták. - mondja Nora. - A rendőrség persze ettől próbál eltekinteni, nyilvánvalóan nem akarják elismerni a természetfeletti létezését, de mi tudjuk. Mi tudjuk, hogy csak rád számíthatunk.
- Szóval, vállalod az esetet? - kérdi Stephen. - A pénz nem akadály. Azonban az igen, hogy a rendőrség még mindig nyomoz, nem tudom, őket hogy győzhetnéd meg arról, hogy egy démon, vagy valamilyen más természetfeletti lény van a háttérben... de, nem mi vagyunk a szakértők.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-20, 18:01

Nora rám zúdít egy olyan expozíciós özönvizet, hogy ahhoz képest Noé sztorija csak egy szimpla csaptelep szivárgás. Az összes logikai hibájával együtt.
Szóval a Pendragon mondakörhöz kapcsolódó tárgyról van szót, ami feltehetőleg segíthet igazolni Arthur király létezését.
Ez felvetne bizonyos problémákat a modern történelmi szemléletről, de azt majd a régészek és a történészek lejátsszák egymás között Az én dolgom itt teljesen más.
Figyelmesen hallgatom ahogy Nora mesél, de azért a biztonság kedvéért figyelem a testbeszédét. Mondhatjuk szakmai ártalomnak is. Egy olyan nő mint ő nem hazudna nekem, főleg nem azok után amit a fiáért tettem, de nem árt az óvatosság. Saját példámból tudom, hogy a legmegbízhatóbbnak tűnő ember a legnagyobb szélhámos.
A történet felvet néhány kérdést. Mit akarhat egy potenciálisan Arthur korabeli sisakkal egy démon. Aki ráadásul már annyira beleette magát egy emberi lénybe, hogy eltorzította a testét? Valahonnan húgyszagot hoz a szél, mert ennyire még a filmek sem mernek elrugaszkodni a valóságtól. Még az Ördögűző sem... Bár ez a golyóálló téma tényleg zavarba ejtő.
Elsőre nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt bizony egy nagyon jól kitervelt és hidegvérű betörésről beszélünk. Legalábbis az őrök gátlástalan lemészárlása nagyon is abba az irányba mutat, hogy az elkövető morális beállítódottsága alulmúlja az olyan életunt seggfejekét is, mint én. Meg kell néznem a helyszínt és a biztonsági felvételeket, hogy biztosabbat tudjak mondani.
De tűnjön akármennyire légből kapottnak is ez az ügy veszíteni nem, fogok vele. Ha tényleg csak egy jelmezes pszichopatával van dolgunk, akkor a rendőrségé az ügy én meg könnyű munkával leakasztok egy remélhetőleg öt számjegyű összeget. Ha nem akkor megdolgozok a pénzemért.
Előhúzok egy cigarettát és kérdőn felvonom a szemöldököm. Elvégre nem akarom túlságosan tönkre vágni a felém érzett barátságosságot. Ha megengedik, akkor rágyújtok.
- Ez nem is kérdés. - próbálok az arcomra erőltetni egy magabiztosnak tűnő mosolyt - A rendőrök gondolom már lehelyszíneltek, de holnap azzal kezdjük a napot, hogy megnézzük a helyszínt és átnyálazzuk a biztonsági felvételeket. Utána meg nekiállok kutatni egy kicsit az Arthur mondakörben. De először is megpróbálom kialudni magamat. Tudtok egy olcsó motelt a környéken. Igazán a szívemre venném, ha problémát okoznék nektek.
Remélem működni fog a fordított pszichológia és felajánlanak egy szobát, mert nagyon nincs kedvem az utcán csövezni és ölni tudnék egy zuhanyért....
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-20, 18:18

Ahogy meghallják az igent, a Guyle család mindkét tagja megkönnyebbülve elmosolyodik. Ahogy egy motel után kérdezel, Stephen máris a fejét rázza.
- Ugyan John, ez a legkevesebb, aludj csak nálunk, van egy vendégszobánk.
Rövid búcsúzkodás után be is küldenek a vendégszobába, ami semmi különös, de még így is jobb mint az a lepratelep amivé hagytad leavanzsálni a vízimalmodat. Ugye nem szeretsz takarítani, hanem inkább ivászattal és az önpusztítás egyéb formáival töltöd az idődet. Természetesen megengedik, hogy a fürdőszobájukat is használd, így le tudsz zuhanyozni. Még egy váltás ruhát is adnának, de amint meglátod mi az, inkább nemet mondasz. Jó neked az is, ami van... úgy is mindig ezt hordod. Elalvás előtt az ügyön gondolkodsz, és azon, hogy mi a francnak ittál egy kávét, ettől majd úgysem tudsz aludni.


Egy nyugodt éjszaka után, ami már rád fért, sikerült nem leinnod magad annyira ahhoz hogy holnap is másnapos legyél, így újult erővel kezdhetted a napot. Most szükség lesz a teljes koncentrációdra, hiszen nem tudhatod, mi áll a háttérben. Stephen, Nora és Grant is már lent várnak ahogy lebaktatsz a vendégszobából a konyhába, és egy reggeli kávé után, na meg egy adagnyi kínos csönd után Granttel, aki még mindig nem tud hova tenni, de már valamennyivel jobban áll hozzád mint tegnap, el is indultok. Ezúttal nem kell taxiznod, hanem egy méregdrága jeepbe ülsz, amit Stephen vett magának. Először elviszik Grantet az iskolába, majd Norát és téged kitesznek a múzeumnál. Ahogy kiszálltok, Stephen még kiszól a volán mögül.
- Vigyázzatok magatokra. Téged nem féltelek John, de ha az... a valaki, vagy valami visszajön, akkor... nos tudod, nem lehet tudni. Még egyszer köszönjük a segítséget. - mondja, majd el is hajt.
Ahogy megérkezel a múzeum elé, nem látsz semmi különöset... mit is mondhatnál, egy múzeum. Hiába van még csak reggel 9 óra, már így is nyüzsögnek az emberek, na meg a sajtó is próbál bejutni. A rendőrök már is állnak a bejáratnál, hogy őket tartsák vissza. Nora elindul előre, majd feléd biccent.
- Gyere utánam. - mondja, majd elindul előre, és az őrt álló rendőröknek felmutatja az igazolványkártyáját, ami bizonyítja, hogy itt dolgozik.
- Ő velem van. - mutat rád a nő. - Még új itt, szóval nincs engedélye, bent csináltatunk neki.
A rendőrök erre csak bólintanak, majd tovább engedik őt, nyilvánvalóan nem érdekli őket az egész, mivel nem ők nyomoznak, csak őrt állnak. De azért az egyik rendőr ferde szemmel néz rád. Tán ismered őt korábbról? Vagy lehet, hogy csak nem tetszik neki a képed. Nos, az érzés kölcsönös. Nora elindul befelé, talán követned kéne, de biztos vagy abban, hogy bent is állnak rendőrök, és az ő megtévesztésükben Nora már nem tud segíteni.

//Folytatás: Starling City Nemzeti Múzeum//
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-20, 18:48

A simliskedésem bejött. Guyle-ék szívesen marasztalnak estére, sőt még a kanapét sem kell elfoglalnom. Az meg csak hab a tortán, hogy le tudom mosni magamról a másnap bűzét.
De jól tudom, hogy az ilyen aprónak tűnő jószerencsét ezerszeresen fogom megfizetni. Ami azt jelenti, hogy egyre nő az esélye annak, hogy holnap tényleg valami démon után fogok nyomozni.
Ahogy kijövök a fürdőszobából, látom, hogy az ágyra egy váltás ruha van lerakva. Bár értékelem a gesztust, de ezek a "hú de átlagos polgár vagyok" mintázatú ruhák és a gusztustalan karácsonymintát idéző szvetter nem igazán passzolnak hozzám. Visszafordulok a fürdőbe, kihozom a dezodorom és alaposan átfújom minden ruhadarabomat, hogy legalább az illatukban frissnek hassanak.
Lefekvés után még pörög az agyam egy kicsit az ügyön és próbálom előbb racionalizálni az elmondottakat. Még mindig nem vagyok enne biztos, hogy tényleg az én "szakértelmem" szükséges ehhez az ügyhöz, de amilyen szerencsém van a következő nap rá fog cáfolni az elgondolásaimra. Csak múlna már el a kávé hatása....

Magam se vettem észre, hogy mikor aludtam el, de nagyon örülök, hogy reggel nem verítéktől csatakosan ébredek egy rémálomból. Lehet, hogy a kávé és a lőre keverve ezt váltja ki. Majd kísérletezek vele egy kicsit, ha lesz rá időm.

Miután felkaptam magamra a gyűrött, de jó illatúnak ható ruhámat lesétálok a lépcsőn. Se fejfájás, se fáradtság. Azt hiszem meg kell kérdeznem Stevetől, hogy honnan vette ezt az ágyat. Még akkor is, ha egy egész ügy honoráriumát kell kifizetnem érte. De remélem, hogy nem az Ikeából vásárol.
A felkínált kávét élvezettel kortyolom. Most kihagyom belőle a lélekemelőt. Nincs szükség arra, hogy tompa fejjel hülyeségeket csináljak. Főleg nem úgy, hogy ennyi bizalmat fektetnek belém.
Azért furcsa, hogy ennyire aggaszt az, hogy nem felelek meg mások elvárásainak...
Grant még mindig furcsán néz rám, de láthatóan oldódott a tegnapi - ellenszenvvel erősen határos - viselkedése velem szemen.
Guyle-ékkal tartok és próbálok mindenféle grimaszkezdeményt elnyomni az arcomon, amikor belegondolok, hogy mennyire túlságosan idilli képbe csöppentem. A család furikázza a gyereket az iskolába, majd munkába mennek. Ebből csak én lógok ki teljes mértékben, mintha a család fekete bárányaként jelenlévő züllöt nagybácsi lennék.

A múzeumhoz érve Steve kirak a feleségével együtt néhány aggódó szó kíséretében.
- Ne a cidrizz emiatt. Értem nem kár, Norara meg vigyázni fogok. - húzódik egy félmosolyra a szám
Nora gyorsan a tárgyra is tér és mire észbe kapok már át is juttat a rendőrök első körén. Nem tudom, hogy sikerült neki.  főleg nem úgy, hogy egy-két kopónak egyértelműen nem tetszik a képem.
Követem a nőt, de felkészülve arra, hogy a következő adag zsernyák már nem fogja beérni a szavával a zsebembe nyúlok a Bűvös Pikk Hatos után. Amint megérinti a kezem kártyát, felidézem magamban az amerikai biztosítási ügynökök jelvényének képét. Ha megállítanak, akkor Callum Cavill műkincsekre szakosodott biztosítási ügynökként fogok bemutatkozni és ezt az állítást az igazolványom is alá fogja támasztani.

\\ Folytatás: Starling City Nemzeti Múzeum \\
John Constantine
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Starling City Utcái

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.