Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

A Rejtélyek Háza

Go down

A Rejtélyek Háza

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-18, 18:22

John Constantine lakhelye. Kívülről egy malomnak néz ki, de a látszat csal. A ház egy misztikus épület, amivel lehetséges az utazás a térben.
Nem tudni, hogy ki és mikor hozta létre, de lehetséges, hogy még a tulajdonosára is veszélyt jelenthet. Felfedezetlen titkai és a házat működtető mágia gondoskodnak arról, hogy ne érezze magát biztonságban senki, aki átlépi a küszöböt.


A hozzászólást John Constantine összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-01-13, 10:27-kor.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A Rejtélyek Háza

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-18, 18:33

\\ Aktuális helyszín: New Jersey\\

Két hónapja rendeztem le a Jasper halálával kapcsolatos összes jogi problémát. Nem kevés volt, de néhány kellő időben bevetett trükk és egy-két jókor megvillantott bankó segített, hogy gyorsabban menjenek a dolgok.
Azóta - rám nagyon nem jellemző módon - szinte remeteként élek ebben a düledező épületben és próbálom összerakni, hogy miféle pokoli iszonyat állhatott az öreg cimborám halálának hátterében. A sikeresség mértékéről szerintem ne beszéljünk.
Nem haladok sehova és ez kezdi kicsit piszkálni a csőrömet. Ha pedig valami piszkálja a csőröm ideges leszek és keresek valami megoldást az ingerültségem levezetésére.
Jelen esetben ez a megoldás egy egész napos dupla randi több üvegnyi bourbonnel és  hat doboz cigivel. Igen ennyire fel tudom húzni magam és ennyire magas a mérgezettségi küszöbe a szervezetemnek.
Több órán keresztül kitartó italkortyolás és dohányslukkolás után elnyom az alkohol jótékony álma. Ledőlök a heverőre és hagyom a rémálmoknak, hogy újból meglátogassanak.


A hozzászólást John Constantine összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2017-01-26, 22:25-kor.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A Rejtélyek Háza

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-18, 19:12

Egy whiskey-s mámorral töltött éjszaka után, úgy döntesz, hogy levegőre van szükséged. Ahogy kilépsz a malmod ajtaján, feltűnik, hogy a postaládádat nyitva hagyta valaki, és biztos vagy benne, hogy nem te voltál. Egy levelet kaptál? Sose kapsz levelet. Valószínűleg egy számla lehet, de azért megnézed. Miután kinyitod a borítékot, a levélben ez áll:

"Kedves John Constantine,

Sikerült kiderítenem, hogy már egy ideje itt laksz, de sem e-mail címet, sem telefonszámot nem találtam. Igazából semmit sem találtam rólad az interneten, szóval úgy döntöttem, postai úton próbálom meg felvenni veled a kapcsolatot. Segítségre van szükségem, ismét. Bizonyára nem emlékszel rám, de a nevem Stephen Guyle. A fiamból, Grantből, segítettél kiűzni... valamit. Azóta is jól van, örökre hálásak leszünk neked a feleségemmel azért, amit tettél. Megfogadtuk a tanácsod, és elköltöztünk a házunkból, nehogy még egyszer az történjen, mint ami... de, Starling City-ben ismét megtalált minket a baj. Tudom mire vagy képes, és tudom, hogy csak te segíthetsz. A házamban elmondom a részleteket, te ott mindig szívesen látott vendég vagy. És gondolom jobb lenne neked is egy rendes helyen aludni, nem egy malomban.Tisztelettel: Stephen Guyle"


A levélben még áll egy Starling City-ben található cím is. Nem minden napi, hogy valaki felkér egy munkára, főleg, hogy az illető semmit nem is mondott arról, mit kéne kinyomoznod, vagy kiűznöd... emlékszel még egyáltalán erre a fazonra, vagy hogy mit tettél érte? De mi tagadás, szükséged van a pénzre, nemde?
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A Rejtélyek Háza

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-18, 19:50

Mi a legjobb megoldás egy jó kis másnapra? Határozottan nem a képedbe tűző nap. Előkotrok egy napszemüveget és az orromra biggyesztem, hogy ne folyjon ki a szemem miközben sétálok. A postaládára nézve azonban egy kicsit lecsúsztatom az orromra, hogy ellenőrizzem biztos jól látok-e. Tényleg levél van a postaládámban, vagy valaki csempészett valamit a cigimbe? A másnaposságtól bizonytalan kézzel veszem el a borítékot és kibontom, miközben igyekszem nem figyelembe venni azt hasogató fejfájást, ami a homlokomat gyötri.
Ahogy olvasok kutyafuttában felötlik az agyamban, hogy az emberek talán mégsem olyan velejéig romlott, aljas gennyládák, mint ahogy az én gondolom. Legalábbis Stephen Guyle nem tartozik azok közé akik nem egy pofán rúgással hálálják meg, ha segítettél neki.
Még bőven a Ravenscar és Asthra előtt találkoztam velük. A fiút megszállta egy kisebb-rendű démon, aki Mammont szolgálta. A kölyköt először csak a konyhapénz ellopására buzdította fel, de amikor már késhegyre menő viták mentek a családi takarék feléléséről, akkor az a mocsok megmutatta az igazi arcát. Jó, hogy akkor az államokban kajtattam egy furcsa sisak után, ami végül Jasperhez került. Stephennek sikerült megszereznie az akkor még élő telefonszámomat, én pedig jöttem láttam és démont űztem. A srácnak kutya baja volt, én kaptam egy szép summát és utána még a sisak nyomára is rábukkantam.
Nem csodálkozom, hogy most is a nyomomra bukkant. Már annak idején is alapos fickónak tűnt.
Ha pedig most valami melót is kínál, akkor végre újra fogok tudni csatlakozni ehhez az őrült digitális világhoz. Persze csak akkor, ha kapok majd valami fizetést. Ami remélhetőleg nem adóköteles, mert még nem csináltattam meg a vállalkozói engedélyem az Államokban.
Mondanom sem kell a Ravenscar eléggé lehúzott a "vendéglátásért", így nem sok mindennel érkeztem meg ide. Gyakorlatilag ez a malom az egyetlen vagyonom.
A könyvtárnak berendezett helységében kerítek magamnak egy papírt, hogy tudjak válaszolni Stephennek, majd nekilátok csomagolni és elindulok a legközelebbi buszmegállóba.
Irány Starling City!
Csak el ne felejtsem feladni azt a levelet....

\\ Folytatás: Starling City utcái


A hozzászólást John Constantine összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-12-18, 20:41-kor.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A Rejtélyek Háza

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-18, 20:05

Elindultál a legközelebbi Jersey-i buszmegállóba, odautad eseménytelenül telt, bár még érezted a másnaposságot. A sok cigi sem segített. Ahogy megérkeztél a buszmegállóhoz, már is egy csapatnyi iskolással, egy kétgyermekes anyuka vinnyogó gyermekeivel, és unott irodai dolgozókkal vártál. Ebből rájöttél, hogy valószínűleg délután lehet. Úgy néz ki valaki roppant mód idegesíteni akar, mert egy hátad mögött álló fiatal elkezd a fülhallgatójában szóló zenére dúdolni. Ha ez nem lenne elég, hirtelen egy babakocsis nő is beállít, akinek a gyereke sírni kezd. Az anya megáll, hogy nyugtatgassa, aztán a hangzavar eléri a csúcsot amikor a busz is hangosan becsődít... de túl megy a megállón. A buszsofőr hirtelen kinéz az ablakon, meglátja a várakozókat, majd visszatolat. Amíg te éppen a cigidet nyomod el, már mindenki elindul felszállni előtted. A kétgyermekes anyuka előtted indul el, azonban a gyerek játéka leesik, így megáll azt felvenni. Aztán jön a babakocsis anyuka. Aztán jön a fiatal aki még mindig dúdol. Már elgondolkozol azon, hogy mindegyikőjükre átkot szórsz. Már kezded meg is bánni, hogy felkeltél, mire végre feljutsz a buszra... és úgy gondolod, hogy elővennél még egy cigit a zsebedből, mire megtalálod a fel nem adott levelet a zsebedben. A buszon egyedül ülsz, szerencsére, de valószínűleg idő kérdésre mire valaki beül melléd. Közben talán elgondolkozhatnál azon is, hogy vajon Guyle miért kéri a segítséged ezúttal... ha megfogadta a tanácsod, semmi bajnak nem kellett történnie.

//Folytatás: Starling City utcái//
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A Rejtélyek Háza

Témanyitás by John Constantine on 2017-05-21, 14:50

\\ Előző poszt: Egyéb helyszínek\ Elhagyott kastély \\

Meg kell mondanom, alaposan kitoltam azt az időt, amit arra hagytam, hogy összeszedjem magamat abból a fáradság-tsunamiból, amit A Szász maszk esete okozott.

"A Szász maszk esete."

Mintha egy elfuserált Arthur Conan Doyle történet címe lenne. Bár szeretem a jó krimit, de a foglalkozásomnál fogva kicsit szkeptikus vagyok az ilyen történetekkel. Meg azért bevallom, nem kicsit érezném hülyének magamat, ha Sherlock Holmes szerepét kellene magamra öltenem. Szenvedélybetegség és addikcióra való hajlam pipa, rejtélymegoldás pipa, de az a mesterkélt udvariasság nagyon nem az én terepem. Ráadásul még űrangolna sem vagyok.
Igen ilyen az, ha több napon keresztül csak cigizve punnyadok és bármilyen hihetetlen, de alkohol nélkül próbálom összeszedni magam. Ne csodálkozz, ha hülyeségeket beszélek...

Bár ha jobban átgondolom az eseményeket, akkor nem kicsit furcsállom, hogy az a hatalmas mennyiségű mágikus energia, amit felszívtam a Ley-vonalakból nem pörget úgy, mint egy tiszta koffeinből és heroinból álló turbókoktél. Persze véges az ember tároló kapacitása, de mintha a fáradsággal együtt a mágikus energia is kikopna testemből.
Nem is baj. Talán így nyerek még egy kis időt, mielőtt a Nagy Patás újra nekiállna mágikus hízó ártánynak nézni és újból valami eszement okkult erőpróba elé állítani engem. Persze a Nagyfiúnak odafent nem sok hozzáfűzni valója volt az előző próbálkozáshoz, akármennyire is próbálná Anne Mary az ellenkezőjét állítani.

Napok telnek el úgy, hogy ehhez hasonló eszmefuttatásokkal szórakoztatom magam, miközben cigizve henyélek a Malom nappalinak berendezett helységében. Menet közben rájöttem, hogy a Tinder nem nekem való. Még annak ellenére sem, hogy elérhető közelségben egy épkézláb kocsma sincs.
De hogy valami kis örömöm is legyen úgy tűnik, hogy sorozatos mázlim van. Mármint akkor, ha hajlandó vagyok valamit csinálni is. Ha valami ennivalót akarok összekotyvasztani, akkor gond nélkül megtalálom a hozzávalókat. Ha valamit keresek a könyvtárban (igen muszáj olvasni néha ebben a szakmában), akkor gyorsan a kezem ügyébe kerül a keresett varázslat. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mintha nem nagyon akaródzna koszolódni ennek az épületnek. Sebaj, legalább ritkábban kell takarítanom.
Fogalmam sincs, hogy mi ennek a mázlinak az oka, de nagyon remélem, hogy nem csak a vihar előtti csend előjele. Mert John Constantine életében általában gyakoribb a hosszútávú szívás, mint a problémák nélküli siker...

Természetesen igazam is lesz. Alighogy megszokom, hogy nem kell sokat törnöm magam a Malomban beüt a baj. Eleinte csak erős fejfájás, migrének. Semmi olyan, amit néhány pohárka ital és egy jó adag aspirin ne oldana meg. De amikor már esténként álomparalízisre ébredsz annak ellenére, hogy a lakhelyed mágikus szempontból atombiztosnak számít....
Na ott szívás van. De természetesen még ezt is lehet tetézni.

A reggeli zuhanyzás közben újra elkapott a fejfájás. De nem az a szokásos. Ez olyan, mintha baltával vágtak volna fejbe. A koponyám alatt csak úgy ég az agyam és irtózatos erejű hullámokban terjed szét a halántékomban a fájdalom. Különböző arcok villannak fel a szemeim előtt. Etrigan, egy dögös kis fekete bűvész, egy légtornász, egy jósnő, Jim Corrigan, Jason Blood, az öreg cimborám Ritchie Simmons, egy zöldbe öltözött nő két arccal.
Nem tudom, hogy mit jelenthet ez, de határozottan az az érzésem, hogy valaki üzenni akar nekem.
Magamra engedem a leghidegebb vizet, amit ki tudok sajtolni a zuhanyból, majd felöltözök és elindulok friss levegőt szívni. Menet közben bekapok egy dupla adag aspirint, amint egy nagy pohár whiskeyvel küldök a gyomromba.
Kinyitom a Malom ajtaját és kilépek a szabadba.
Az első dolog, ami feltűnik, hogy sokkal tisztább a levegő. Aztán pedig a békésen mászkáló tehenek és az anyaország vidéki életének egyéb jellemzői tűnnek fel. Azért ennyire erőset még sosem ütött a gyógyszer/pia kombináció.
Hitetlenkedve nézek körül újra, majd visszalépek a Malomba és határozottan bezárom (mit bezárom, becsapom) az ajtót. Magamban háromig számolok, majd újra kinézek. Semmi sem változott odakint. Tehenek, hűvös levegő, gyönyörű dombok. Már csak a fish&chipset, meg a Doctor-t hiányolom. Kilépek újból a kis falu utcájára, előhalászom a Huff&Puff-ot a zsebemből és rágyújtok.
- Ez határozottan nem Jersey Johnny fiú. - mormogom magamnak miközben begyullad a cigi - De hol van itt a sárga köves út?

\\ Folytatás: Egyéb helyszínek\ Benthan - Britannia\\

_________________
Reality is just an option. One I happen to disagrre with.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A Rejtélyek Háza

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.