Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Az Egyetem Főbejárata

Go down

Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-05-10, 10:12

A híres, hírhedt Metropolisi Egyetem főbejárata. Ha nem lenne egy termetes térkép elhelyezve a kapu mellett, egy mezei látogató talán még el is tévedhetne...
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by The Joker on 2016-05-10, 12:18

- CARL! - Carl! - Nyugalom, nem kell a feltűnősködés, így is tele az Egyetem fakabátokkal, nem kell, hogy kiszúrjanak minket. - Intettem nyugalomra Carl-t.
- Így is totál mással foglalkoztam az út alatt, és tök felkészületlenül ér, hogy mi van itt, és ez a portás is csak minket bámul. - Mondtam tanácstalanul - Valamit gyorsan ki kell találnom!
- Hé, maga! - Szóltam oda a portásnak. - Meg tudná mondani, mi folyik itt, mert egy fontos konferenciai előadást kell tartanom és nem szeretném, ha elkésnék vagy valami az Igazgató már vár rám, jó lenne ha át engedne! - Próbáltam ráhatással lenni a portásra.
- Carl, hajtson tovább, úgy látom a portás megértette, hogy ki vagyok! - Nagyképűségemmel, nem tudok mit kezdeni.
The Joker
The Joker
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 23
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 05.
Életkor : 35
Tartózkodási hely : Nyíregyháza

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-05-23, 20:24

// Kicsit nehéz erre reagálni, de lássuk. //

A sofőröd már nem tudott mit kezdeni a helyzettel, az, hogy leoltotta a biciklist, már megtörtént, és nem is igazán bánta, hogy kimondta, amit gondolt. Elvégre azért fizeted, hogy fuvarozzon, nem azért, hogy állandóan úgy üljön azon az ülésen, mint valami bólogatós kutya, vagy épp egy néma kacsa, aki csak megy arra, amerre zavarják.
Amilyen szerencsétlen voltál minden más téren, ezzel a hazugsággal most pont beletrafáltál a közepébe a dolgoknak, ugyanis a portás naptárjába csak annyi volt írva, hogy "ELŐADÁS, EGY MÁSIK EGYETEM VENDÉGPROFESSZORA TARTJA!". Nem túl szofisztikált megfogalmazás, de Neked épp kapóra jött. Ahogy odagurultatok a fülkéhez, megszólított.
- Uram, erre kérem írja fel a nevét, és tűzze a zakójára... bár, ha őszinte akarok lenni, szerintem nem lesz itt semmilyen előadás már ma. Ezek a rendőrök és kommandósok ellepték az egész egyetemet. Valami nagy galiba van, én mondom magának... jobban jár, ha oda sem megy, vagy ha már mindenképpen be akar menni, akkor a hátsó ajtón közlekedjen. - tette hozzá, amivel egy egész jó ötletet adott Neked... hisz ha valaki vagy valami ekkora gondot okozott odabent, annak valahogy el is kell hagynia a helyszínt, nemdebár?
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by The Joker on 2016-05-24, 15:59

- Rendben van! - Szépen felírtam rá a nevem "PhIl BrOoKs X", majd kitűztem a zakómra... na persze, nem fogom megrongálni ezt a drága öltönyt semmiféle biztosító tűvel. Szépen csak félig meddig becsúsztattam a zakónak a zsebébe, ahova a zakózsebkendőt szokás tenni, így bárki ugyanúgy láthatja a becses nevem. Csak a híradóban is jól írják le, néha kihagynak egy O betűt. Na mindegy is. Koncentráljunk.
- Carl, hallotta az urat, irány a hátsó bejárat. Nem szeretnék kommandósok meg fakabátok kereszttüzébe kerülni!
- Ha oda értünk a hátsó bejárathoz akkor, bemegyek kicsit körbe szaglászni, hátha valami kiderül, mi is történhetett az Egyetemen. Az autó motorját ne állítsa le, ha bármi történne akkor egyből le tudjunk lépni. A telefonja remélem magánál van, mert fel fogom hívni, hogy közvetlen összeköttetésbe legyünk és ha bármi gyanúsat lát kint, egyből értesíteni tudjon, vagy akár fordítva hogyha velem történne bármi is. Ezt szinte egy levegővétellel mondtam végig, próbálván ezzel is az izgulásomat palástolni Carl elöl. A lehető legmagabiztosabbnak akartam látszani előtte.
- Ja, és próbáljon úgy parkolni, hogy a kocsi fara az ajtó fele álljon, ha tényleg menekülőre kellene fogni, akkor ne a tolatgatással pepecseljen. - Adtam ki az ukázt Carlnak.

Hirtelen, mintha az idő beszűkült volna, lelassult volna minden, szinte hallottam a saját szívem dobogását. Igazából ötletem sincs, hogy ez jó vagy rossz dolog-e ami velem most történik, de, hogy mindig a legfontosabb pillanatokban vesztem el az agyam, nem lesz ez így jó.
Szerencsére mindig történik valami, ami vissza zökkent az eredeti kerékvágásba, Carl, ahogy betolatott az Egyetem hátsó bejáratához, valamit elnézhetett a tükörben, mert valami tompa püffenés hallatszott a kocsi hátsó részéről, talán valami kukának vagy szemetes zsáknak mehetett neki. Kezembe vettem a séta botom és kiszálltam a kocsiból, hogy megnézzem mi az...
The Joker
The Joker
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 23
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 05.
Életkor : 35
Tartózkodási hely : Nyíregyháza

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by D. Grayson on 2016-05-27, 22:05

Eléggé szégyelltem magam, amiért nem nekem jutott eszembe, hogy repülővel, sokkal könnyebben elérhetném a célomat és Moe ezt valahonnan tudta. Ráadásul, ami még ennél is rosszabb nem szidott le inkább megpróbált együtt érző lenni. Arról beszélt, hogy nem lehetek mindentudó meg engednem kéne, hogy végre lerója a tartozását.  Egyszer igaz, hogy megmentettem egy szorult helyzetből azonban nem biztos, hogy meg is ölték volna. Ráadásul nekem bőséges kárpótlás volt, hogy egy telefonhívásra megjelent és mindenhova elvitt ráadásul hátul még aludhattam is egy keveset. Ő viszont úgy tűnt nem elégedett meg ennyivel. Régi történetekben hallani ilyesmit ahol, ha megmentesz valakit, akkor az ő élete onnantól a te tulajdonod. Én nem igazán tartottam magamat még ehhez a mottóhoz azonban jól jött egy sofőr. Természetesen nem ingyen kértem, hogy furikázzon mindig kifizettem tisztességesen az újságból és a piti bűnözök veréséből futotta rá. A másik különös dolog, hogy nem záratott be engem a legközelebbi gumiszobába. Ugyanis ha valaki azt mondja, hogy azt a várost, ami hemzseg a szennytől és mocsoktól meg akarja tisztítani méghozzá egyedül az örült és az ilyen nem él sokáig. Ő viszont nem küldött el inkább támogatott magam sem tudom pontosan mi okból. Szépen nézhettünk ki így együtt a tejfeles szájú újonc és az öreg taxis szembe a bűnözök százaival. Meglehet egyenlőtlen a küzdelem azonban pont ettől lesz olyan érdekes ráadásul minél több rossz fiút intézünk el annál nagyobb az esély, hogy megtudok valamit a célpontomról legalábbis akkor így gondoltam.
Mikor kiszálltam a taxiból búcsúzóul annyit mondott, hogy odabent hivatkozzak nyugodtan rá Metropolisban pedig várni fognak rám. Nagy sajnálatomra elég sokan álltak ott ám mellette éppen akkor nyílt ki a kettesszámú ablak ezért mindenkit megelőzve odamentem. Egy rövid szőke hajú fiatal, hogy állt a pult másik végében és kedvesen mosolygott rám. Nem tudtam, hogy valóban ilyen jó kedve van vagy ez a szokásos bájvigyor, hogy ettől az ügyfél jobban érezhesse magát.
- Jó napot kedves uram. Miben segíthetek?
- Egy jegyet szeretnék kérni Mteropolisba. Ha lehet a legolcsóbbat. - majd kissé habozva hozzátettem a végén-  Moe küldött.
Meglehet kicsit szégyellnem kellett volna magamat ezért a kijelentésért, mert nem szokás azzal dicsekedni, hogy nincsen pénzünk engem viszont ez jelenleg egy cseppet sem érdekelt.  Amint megmondtam ki küldött a hölgy tetőtől talpig végigmért majd mintha valami megcsillant volna a szemébe talán még egy kellemes sóhajt is hallani véltem. A mosolya is megváltozott kissé őszintébbnek tűnt, mint pár pillanattal azelőtt.
- Máris uram egy pillanat türelmet kérek. - ezzel elkezdett villám gyorsan pötyögni a számítógépen és fél perc múlva meg is kaptam a választ- Tizenöt perc múlva indul a legközelebbi.
- Az nekem tökéletes.
Miután elintéztük a piszkos anyagiakat fogtam a jegyet és elindultam a megadott kijárat felé. Habár nem volt sok időm azonban egy pillanatra mindenképpen meg kellett állnom ugyanis egy pocakos férfi szinte már kiabálva követelte a jegyét. Először nem is értettem mi történhetett ám alig kellett csak rájuk néznem és minden világossá vált. A vele szembe lévő jegypénztáros férfi teljesen faarccal bámult maga elé és különböző kedvezményeket és lehetőségeket sorolta fel. Mintha csak egy automata lett volna mindenféle érzelem hiányzott belőle nem úgy, mint az előbbi kisasszonyból. Egy szempillantás erejéig visszanéztem a hölgyre, aki éppen valamiféle prospektusokat adott át és ha jól vettem ki a szavait abból a zsivajból éppen valami Hawai nyereményútról beszélt. Különös módon nekem ezekről egy szót sem szólt nem mintha érdekeltek volna ráadásul biztosan lekéstem volna miatta a gépemet. Amint ez eszembe jutott rögtön a fejemhez kaptam és elkezdtem rohanni és reméltem, hogy sikerül elcsípnem a gépet.  A légikisasszonyok éppen zárni akarták az ajtót mikor pont az utolsó pillanatban sikerült betoppannom. Megnézték a jegyemet majd kedvesen megmutatták melyik az én helyem. Miután kényelmesen elhelyezkedtem elkezdtük a felszállást és pár perc múlva már a levegőben is voltunk. Bár hozzászoktam a veszélyes helyzetekhez azért egy repülőgép teljesen más így néhány percig erősen szorítottam a kartámaszt.

- Most repülsz először?- kérdezte egy magas hang.
Oldalra nézve láttam, hogy egy tíz éves forma fiúcska ül mellettem. Kinézete olyan átlagosnak mondható volt rövidre nyírt barna haj, dundi arc ám volt rajta valami különös pontosabban két valami. A szeme kék volt akár a tenger és az arca telis-tele volt szeplővel.
- Kérlek, ne piszkáld a bácsit. - mondta a túloldalon ülő nő aki valószínűleg az édesanyja lehetett mert az ő arca is szeplős volt.
- De anya én nem piszkálom.
- Nincs semmi baj. - mondtam mosolyogva.
- Akkor most repülsz először?
- Igen.
- Én vagy egy tucatszor repültem már.
- Csak háromszor.
- Én is ezt mondom. Vagy két tucatszor repültem. - Miközben beszélt kezeit felém fordítva egyszer begörbítette máskor kinyitotta az ujjait bizonyára ezzel akarta jelezni útjainak a számát.
- Apa azt szokta mondani, hogy a repülés nem nagydolog bárki képes rá.
- Az jó.
- A landolás már más lapra tartozik. elég egy rossz lépés, és bumm. – ennél a résznél ez egyik öklét belecsapta a másikba, amitől ismételten ideges lettem.
- De nincs mitől tartani, mert itt van anya és ő megvéd minket. - ezzel boldogan átölelte édesanyja karját én pedig csak bámultam.

Halványan emlékeztem arra az időszakra mikor én is így vélekedtem a szüleimről, hogy mindent rosszat távol tartanak tőlem ettől viszont rögtön összeszorult a szívem, mert ők már nem lehettek velem. Bár gyerekkoromban jó magam is sokat utaztam ám ezzel a fiatalemberrel ellentétben sosem repültem. A cirkusz vagy a karavánként rótta az utakat vagy hajón ment át tengereken és óceánokon. Édesanyja táskájából a fiúcska elővett két almát és az egyik odanyújtotta nekem, amitől remek ötletem támadt. Elkértem az ő részét is majd zsonglőr módjára feldobtam őket a levegőbe majd egyesével elkaptam őket utána pedig ismételten feldobtam. Megkérdeztem tőle, hogy nincs a véletlenül még néhány almája így a végén már összesen négy darabba bohóckodhattam. Bár magabiztosnak tűntem ám valójában ennél többel már nehezen bírtam volna el ráadásul az se segített a helyzetemen, hogy egy mozgó gépen ültünk ám igyekeztem olyan képet vágni mintha nekem ez egy semmiség lenne. Megkérdezte tőlem, hogy ő is megtanulhatná-e én pedig igennel feleltem és az út hátra lévő részében próbáltam megtanítani neki ezt az apróságot. Végül sikerült neki is persze csak két darabbal többel nem engedtem, mert túl nehéz lett volna egy kezdőnek ráadásul a többi utas nem örült volna, ha mindenfelé almák röpködtek volna. Az édesanya kissé morcosan nézett ránk mivel az étel nem játék azonban annak jobban örült, hogy a kisfia boldog és legalább elfoglalja magát. Megérkezésünk után elbúcsúztunk egymástól én pedig elkezdtem keresni  Joe-t amire nem volt semmi szükség. Alighogy kiléptem a reptérről rögtön oda jött hozzám üdvözölt és már vezetett is az autójához. Míg oda nem értünk az egyetemhez ő megállás nélkül beszélt és beszélt mintha kötelező lett volna. Úgy döntöttem mivel tartozom nekik így nem csendben hallgatom. Mikor arról próbált faggatni, hogy hogyan ismerkedtem össze Moe-val rájöttem, hogy ő nem mesélte el ezért hát én is megtartottam magamnak ezt a titkot.
- A sors hozott össze minket. - mondta röviden és velősen majd én is feltettem egy kérdést. - Nem tudja véletlenül, hogy lehetne bejutni az egyemre persze titokban?
Egy hirtelen ötlettől vezérelve az egyetemtől egy utcányira rakattam ki magamat a maradék utat gyalogszerrel tettem meg. Éles szememnek köszönthetően sikerült észrevennem, hogy a rend dicső őrei már elkezdték áldásos tevékenységüket. Ketten például csípőre tett kézzel álldogáltak és valamiről éppen élénk vitát folytattak. Annyira koncentráltak, hogy talán még el is surranhattam volna mellettük vagy esetleg egy doboz fánkkal elterelhettem volna a figyelmüket. Sajnálatos módon tisztában voltam vele, hogy nincs olyan ostoba ember ezen a világon, aki bedőlne egy ilyen trükknek ezért másra gondoltam. Azt terveztem, hogy minden információt felhasználok amit Joe-től kaptam és megpróbálok beslisszolni valahol hátul. Tisztában voltam vele, hogy a legtöbb helyen van hátsó bejárat a lényeg csak annyi, hogy senki ne vegyen észre, amikor behatolok.

/Elnézést kérek a késésért kicsit nálam is összejöttek a dolgok. Igyekeztem mindent kifejteni, de ha valamit kifelejtettem vagy nincs, rendesen kidolgozva kérem, szólj, és azonnal javítom.Tudom nem valami elsőrangú mű, de azért remélem, megjárja.//


A hozzászólást Dick Grayson összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-06-01, 12:57-kor.
D. Grayson
D. Grayson
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 20
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Apr. 19.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Barry Allen on 2016-05-31, 17:20

- Helikopter. Nincs kedvem több órát egy autóban ülni. Így is elég lesz az a majdnem egy órás repülő út. - válaszolta Barry.
Barry-nek furcsa volt hallania a Speedy becenevet Maurától, hiszen Oliver húgát hívják így, de nem reagált rá úgy nagyon semmit, jobban érdekelte az, hogy mi lesz Metropoloisban illetve az hogy a helikopterrel menni milyen lesz. Volt már helikpoteren, csak az egészen másképp nézett ki, hiszen szupersebességgel ugrált épületek tetején és az egyik ilyen ugrással egy helikopter rotorjait használta az elrugaszkodásához. Imádott ilyen dolgokat csinálni, imádta a képességét. Szinte sosem élt vissza a képességével. Csinált megkérdőjelezhető dolgokat, mint minden ember a világegyetemben, de nagyon ritkán volt ez azért, mert a saját érdekeit nézte, vagy magán akart volna segíteni, a saját lelkén könnyíteni. Minden ember tévedhet. Ez alól Barry sem kivétel.
Az út elég eseménytelen volt. Maura úgy viselkedett, ahogy Maura szokott, ezért Barry nem is leőpdött meg semmin az úton, de neki furcsa volt ez a közlekedési forma, nem magával a repüléssel volt gondja, inkább az időtartammal és a sebességgel. Nem szokott hozzá az ilyen “lassú” dolgokhoz, vagyis pontosabban már elszokott tőlük.
A helikopter egyből az egyetem közelébe vitte őket, nem tudtak konrétan az egyetem területén belül leszállni, de legalább nem kellett a közlekedéssel is szenvedniük.
Miután Barry kiszállt a gépből, legszívesebben fel alá rohangált volna, mint valami kis kutya aki a farkát kergeti, de visszafogta magát, tudta, hogy majd annak is itt lesz az ideje. Szakít rá időt, hogy itt, Metropolisban is használhassa a képességeit. Inkább egyszerűen kinyújtotta a lábát, kezét és hátát, majd Maurára nézett, és várta az utasításait, hiszen csak ő a tapasztaltabb.

_________________
Barry Allen
Barry Allen
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 40
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Mar. 29.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias: Flash
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-06-06, 10:35

// Mindenkinek egyben válaszolok Smile //

Phil:
Amikor kiszálltál a kocsiból és "odasettenkedtél" a csomagtartóhoz, láttad, hogy "nagyra becsült" sofőröd valóban az egyik arra álldogáló kukát borította fel. A műanyag doboz tartalma minden apró nyalánksággal együtt kiborult a földre, és szinte azonnal meglepték a legyek. Kezeddel lassan közelítettél a kilincs felé, de talán megvolt benned a félsz, hogy vajon mi várhat Rád odabent... ennek ellenére benyitottál az ajtón, és nagyjából semmi extra nem tárult eléd. Egy sima, hétköznapi folyosó rajzolódott ki előtted, pár lépcsőfeljáróval, nem volt semmi alagútszerű az egészben, mint ahogy a TV-ben látja az ember. Bezártad Magad mögött az ajtót, és már épp haladtál volna előre, amikor pukkanó, fémes hangot hallottál a hátad mögött. Amikor hátrapillantottál, egy eléggé viharvert ruhában levő, zilált nő sziluettje jelent meg a szemeid előtt.
- Ki Maga? - ordított Rád erős spanyol akcentussal. - Ha jót akar magának, amigo hagyja, hogy feltűnés nélkül eltűnjek. - tette hozzá, de közben folyamatosan figyelt Téged, hogy ha bármilyen elhamarkodott mozdulatot tennél, azonnal támadásba lendülhessen. A Te kezedben van a döntés: hagyod elfutni? Esetleg még segítesz is Neki? Győz az igazságérzeted és inkább a rendőröknek segítesz? Bármit is teszel, gyorsan kell cselekedned...

Dick:


Mivel a hátsó bejárathoz közeledtél, teljesen biztos, hogy nem futottál bele a portásba, ami jelentősen lerövidítette a bejutásra szánt időt. Mikor átmásztál a kerítésen, láthattad, hogy a hátsó bejárat előtt parkol egy autó, indulásra készen, hiszen a sofőr járó motorral várt valamire. Körbepásztáztad az épületet, és talán észrevetted, hogy a bal oldalon, a kukák fölött van egy nyitott ablak, ahonnan egy fekete "kötélhágcsó" lóg kifelé... valaki ott jutott be az épületbe. Mivel eddig gond nélkül eljutottál, továbbra sem szeretnél feltűnést kelteni, így talán a legjobb döntés az lenne, ha fognád Magad és az oldalsó ablakon jutnál be.
De mi van, ha közben értékes információkról maradsz le? Mi van, ha valaki kijön a hátsó ajtón és meglóg a rendőrök elől? Valami mégis az oldalablak felé vonz, hisz az események az épületen belül, és nem azon kívül zajlottak... A Te döntésed, hogy mit teszel: vársz és megnézed, hogy mi történik az autóval? Esetleg bemész, és megpróbálsz a szemtanúk közelébe kerülni?


// Mindkettőtöknek szól: a következő hozzászólást még ebbe a topikba kérném  Smile //

Barry:

Mivel a Metropolisban dolgozó kollégák kérték a segítségeteket, küldtek értetek egy autót, hogy gyorsabban bejuthassatok az egyetem területére, mintha gyalogolnotok kellene. Maura persze az első adandó alkalommal magához ragadta a szót.
- Hello, dr. Maura Parker vagyok, törvényszéki patológus, Ő itt a kollégám, Barry Allen.  Johnson rendőrfőkapitány és kollégája, dr. Stevens hívására érkeztünk Central Cityből, de gondolom ezt tudják. - mondta a lány a hivatalos maszlagot., majd folytatta.- Most, hogy már túl vagyunk a hivatalos körökön valaki felvilágosíthatna, hogy mi a fene folyik itt? - tette hozzá, és várta az értetek küldött nyomozók válaszát.
- dr. Parker, Mr. Allen... köszönjük, hogy ilyen gyorsak voltak. Hogy mi folyik itt? Egyenlőre sajnos fogalmunk sincs. Ismeretlen tettes követett el, valamiféle orvtámadást a biológia tanszéken, de azt sajnos még nem sikerült felgöngyölítenünk, hogy volt e konkrét indoka, vagy csak fel akarta magára hívni a figyelmet, mert mostanában nagy volt a csönd a városban. Több diák elhunyt, még több kollégám megsérült, és csak annyit tudunk, hogy jelenleg is ostromállapot uralkodik odabent. A biztonsági kamera felvételeinek hála láttuk, hogy a támadó meglógott, de legalább 4-5 diák és 3 rendőr sérüléseket szenvedett egy második rajtaütés során. Az Önök munkájához már biztosítás alatt van a helyszín, reméljük, hogy Önök többre jutnak, mint az itteni kollégáik. - mondta a nyomozó, eléggé lehangoltan. A beszélgetés közben, szépen lassan haladtatok az autóval az egyetem területén, mígnem a biológia tanszék főbejáratához értetek. Innen már nincs más teendőtök, mint bemenni az épületbe, hogy felmérjétek a terepet.

// Tőled a következő hozzászólást már az Előadótermek topikba várnám. Kérlek, ha lehet, akkor a gyorsabb haladás érdekében (tudom, bagoly mondja verébnek) igyekezz postolni, mert addig Christyt sem vinném tovább, hogy legalább Ti egy körben legyetek majd ott. Köszi Smile //
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by The Joker on 2016-06-07, 16:47

- Carl maradjon itt a kocsiban és járassa a motort, ahogy megbeszéltük és a telefonját is tartsa készenlétben! - kezembe vettem a séta botom és kiszálltam a kocsiból, hogy megnézzem mi az...

Gondolhattam volna, hogy ez a félnótás van olyan jó sofőr, hogy egy sima tolatást véghez tudjon vinni anélkül, hogy feltűnést keltsen és ne menjen neki senkinek és semminek. De egy picit megnyugodtam mikor láttam, hogy csak egy felborult kuka az, mert hirtelen átfutott az agyamon, mi van, ha csak egy hátsó bejáratott őrző fakabátot ütött volna el, lett volna ebből szép kis felhajtás.
Mielőtt benyitottam volna az ajtón, kibiztosítottam a séta botom, hogy a tőrt egyből elő tudjam rántani ha valami szörnyűség lenne oda bent. Szépen óvatosan benyitottam, majd magam mögött bezártam az ajtót. Tipikus egyetemi folyósok, semmi extra. A testi adottságaimból adódva nem tudom elsietni a dolgokat, szépen botorkálva beljebb haladtam a folyóson, hogy kiderítsem mi is történhetett itt bent, mi vagy ki/kik okozták ezeknek a diákoknak a halálát. Már megtehettem vagy 15 métert, mikor a hátam mögött egy pukkanó hangot hallottam, "hirtelen" megfordultam és hát mit is mondjak, nem egy top modellt látnak a szemeim, de most ez mindegy is mert, nem azért jöttem, hogy csajozzak, hanem hogy kiderüljön végre, hogy mi a franc van itt. Szerintem melegszik a dolog.
- Hogy ki vagyok én? - PhIl BrOoKs vagyok!- De magácskának csak PhIl BrOoKs, ha kérhetném! - Vetettem oda kicsit pökhendin. - Ahogy elnézem, ha már így amigónak hívott, nem vagyok erős spanyolból, de ha jól tudom "jóakarót" jelent és feltűnés nélküli eltűnésről beszél, akár kéz kezet most alapon, segíthetnék is Önnek. Ha később is együtt tudunk majd működni és elárulja, hogy miért is volt erre az egyetemi mutatványra szüksége, akkor az amigo szolgálatára áll a feltűnés nélküli eltűnésre.
- Várom válaszát!...
The Joker
The Joker
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 23
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 05.
Életkor : 35
Tartózkodási hely : Nyíregyháza

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by D. Grayson on 2016-06-08, 13:08

Sajnálattal kellett tudomásul vennem, hogy a valaki kimondottan eszes nem azt jelenti, hogy a családja többi tagja is az. Az egyetem fele nem tudtam meg semmi újat azonban ez nem is volt olyan nagy probléma végül is milyen nehéz lehet belógni egy iskolába? Megérkezés utána a fakabátokat figyelve arra a következtetésre jutottam, hogy könnyebb dolgom lesz, mint ahogyan azt először gondoltam. Kicsit arrébb találtam egy pontot a kerítésen ahol könnyedén át tudtam mászni és már bent is voltam az egyetem területén. Mivel nem igazán ismertem mi merre varra van ezért mentem a fülem után ugyanis valami zajt halottam az egyik irányból. Pár pillanat múlva megtudta, hogy valakire a parkolóban várnak méghozzá járó motorral. Ez egy kicsit gyanúsnak tűnt meg leginkább azt szokott így tenni, aki nagyon gyorsan el akar tűnni a helyszínről. Bár az is lehetett, hogy egy nagyon fontos ügyfélre vár, akinek éppen odabent van elintézni valója. Tanakodás helyett inkább jobban szemügyre vettem az épületet és azonnal találtam valami érdekeset pontosabban egy kötelet, ami az egyik ablakból lógott kifelé. Eszembe ötlött lehet, hogy az a valaki, aki a ramazúriért felelős így jutott be ám ezzel akadt egy kis bökkenő. Ahogyan én onnan láttam a kötelet inkább egy belsős keze munkáját dicsérte mintsem egy behatolóét. Ráadásul bizonyára akadt volna ennél kevésbé kacifántos módszer. Ismételten egy dilemma elé kerültem miszerint bemenjek vagy megpróbáljam kifele menet elkapni a rossz fiút illetve lányokat. Ez a sok gondolkodás nem az én műfajom ezek mindig fölidegesítettek ezért úgy döntöttem bemegyek. Pont kapóra jött az a szemetes, amit az ablak alá állítottak. Úgy terveztem a szemetest dobbantónak használom, majd a kötelet elkapva könnyedén behúzom magam. Ismervén a képességeimet ez nem okozhatott nagy gondolt így hát vettem egy nagy levegőt majd nagy sebességgel megindultam a kuka felé. Nagy sajnálatomra egy trehány disznó nem rendesen rakta vissza a fedőt így mikor ráléptem az megbillent én a szemetesben kötöttem ki. Meg kell hagyni szép látvány nyújtattam, ahogyan próbálok kikászálódni ráadásul ez a kis mutatványom nagy hangzavarral is járt. Gyorsan fölvettem a fedőt a földről rendesen a helyéra raktam majd ezután bemásztam az ablakon persze ezúttal sokkal lassabban, és ami a legfontosabb halkabban. Miután beértem megdörzsöltem a sajgó térdemet majd leszedtem egy banánhéjat a fejemről. Úgy terveztem óvatosan körbeszimatolok, kiosztok, pár nyaklevest utána pedig készítek pár riportot.
/Bocsánat a késésért./
D. Grayson
D. Grayson
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 20
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Apr. 19.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-06-20, 13:27

// Tőletek is elnézést kérek, hogy ilyen sokáig kellett várnotok a mesélésre! //

Phil:

A nő kissé meglepődött azon, hogy szemrebbenés nélkül válaszoltál a kérdésére, majd elmosolyodott, hisz egy-két ilyen bátor emberrel ma már találkozott, többen már keresgetik az ibolya tövét, hogy alulról is megszagolhassák.
- Meg kell hagyni, amigo nem vagy egy anyámasszony katonája. - szólalt meg a nő, továbbra is használva spanyol akcentusát. - Nem tudom mit gondolsz, ombre, de nem futok el. Amúgy sem vagy ellenfél számomra... kicsit több kell ahhoz, hogy megosszam Veled, hogy milyen terv része volt ez a kis figyelemfelkeltés, mint egy bemutatkozás. - mondta, de mozgásán és beszédén hallatszott, hogy valami rettenetesen zavarja. Ekkor vetted észre, hogy a testén több helyen égési sérülések vannak, és a haja is kicsit megpörkölődött. Valaki, vagy valami megszorongathatta odabent, mielőtt idepottyant eléd.
- Együttműködés? Segítség? Ugyan hogyan tudna nekem segíteni egy sánta, bottal járó, öltönyös ficsúr, aki maga is segítségre szorul? - kérdezte a nő, némileg belelépve az egodba ezzel a mondatával. Ezután a mondata utána mosoly kúszott az arcára, de látszott rajta, hogy már szövögeti is a következő lépéséhez a tervet.

Dick:

Ahogy bejutottál az épületbe, láthattad, hogy a kötelet mégis kintről dobták be az ablakon, hisz belülre volt akadva a kötélhágcsó vége. Látszólag egy elhagyott archívumhoz hasonlító helyiségben landoltál, tele porral, régi könyvekkel, disszertációkkal, amiket nagyjából 40 éve nem nézhetett meg senki. Túl sok fény ugyan nem szűrődött be a helyiségbe, de jól kivehető volt minden. Ahogy sétáltál a szépen sorba rendezett szekrények mellett, láthattad, hogy az egyiknek az oldalán 3 éles karcolás van. Ha felpillantottál, azt is megfigyelhetted, hogy a szekrény fölött van egy szellőzőnyílás, aminek az ajtaja nincs a helyén. Ekkor tűnt fel Neked, hogy a szekrénytől egészen az ajtóig vércseppek rajzolódnak ki a padlón. Talán a támadó járhatott itt? Neszt hallottál a folyosóról, elsőre egy nő és egy férfi hangját vélted felfedezni a beszűrődő zajok közül. Talán rájuk vár odakint az az autó, járó motorral? Gondolataid cikáztak, és nem tudtad eldönteni mit tegyél: meglesd a kint beszélgető, vélhetően két embert vagy mássz fel a szellőzőbe és derítsd ki, hogy honnan jöhetett a támadó?

Két lehetőség közül választhatsz:
a.) Odasettenkedsz az archívum ajtajához, és megpróbálod kihallgatni és meglesni a kint beszélgető 2 személyt, remélve, hogy nem vesznek észre és már némi információval a kezedben hagyod el a helyszínt?
b.) Felmászol a szellőzőbe, követed az ott található nyomokat és eljutsz oda, ahol a nyomozást már lassan megkezdik a rendőrök?


A Te döntésed hogyan halad számodra tovább a történet. Smile
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by The Joker on 2016-06-20, 14:06

X
"- Együttműködés? Segítség? Ugyan hogyan tudna nekem segíteni egy sánta, bottal járó, öltönyös ficsúr, aki maga is segítségre szorul?"
"- Együttműködés? Segítség? Ugyan hogyan tudna nekem segíteni egy sánta, bottal járó, öltönyös ficsúr, aki maga is segítségre szorul?"
"- Együttműködés? Segítség? Ugyan hogyan tudna nekem segíteni egy sánta, bottal járó, öltönyös ficsúr, aki maga is segítségre szorul?"
"- Együttműködés? Segítség? Ugyan hogyan tudna nekem segíteni egy sánta, bottal járó, öltönyös ficsúr, aki maga is segítségre szorul?"
X

Úgy szorítottam idegességemben a sétapálcám fogantyúját, hogy szerintem minden vér kiszállt a kézfejemből,de próbáltam úrrá lenni magamon, és egy a bajszom alatt elmormolt szitkozódás után, kieresztettem a gőzt és higgadtan próbáltam válaszolni ennek a nőstény ördögnek.
- Ahogy látom, lehet én vagyok a sánta, de maga meg a megégett, és ha időben nem lesz kezelve az égési sérülése akkor könnyen elfertőződhetnek a sebek és akár legrosszabb esetben az Ön halálához fog vezetni, anélkül, hogy én bármit is tettem volna. De van egy nagy de, mivel én ilyen jó ember vagyok és szeretek segíteni az elesetteken, így hallgassa meg az ajánlatom: Kint vár járó motorral az autóm és a sofőröm indulásra készen áll, a csomagtartóban szépen kitudnám magát csempészni a rendőrök markai közül és orvosi ellátásban is részesülne, van egy eldugott menedékem is, ahol átvészelhetné a felépülést, és akár jó szövetségesei is lehetnénk egymásnak, mert ahogy látom, magánál van erő, nálam meg az ész, mindkettőnk más-más hiányban szenved. Próbáljon okosan és a helyzetnek megfelelőlen reálisan dönteni.
- Tehát várom továbbra is a válaszát....
The Joker
The Joker
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 23
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 05.
Életkor : 35
Tartózkodási hely : Nyíregyháza

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-06-22, 08:41

- Elesetteken? - kérdezte a nő egy szkeptikus mosollyal az arcán. - Még sérülten is olyasmire vagyok képest, amiről mindenki más csak álmodni mer, vagy talán még azt sem. - tette hozzá, majd kiegyenesedett. Eddigi görnyedt állása nem adott lehetőséget arra, hogy láthasd, hogy alapvetően nem egy átlagos testalkattal rendelkező nővel állsz szemben. Nagyjából 175 centiméter magas lehetett, így első ránézésre. Ahogy végigmérted, láttad, hogy ismét mosolyog. - Az infeccionessel nincs túl nagy gondom, gyakorlatilag én magam is az vagyok annak, aki okot szolgáltat rá, hogy megismerkedjen a karmaimmal. - még így, égési sérülésekkel is látszott rajta, hogy magabiztos és igyekszik a gyeplőt a saját kezében tartani.. Miközben beszélt, talán feltűnt Neked, hogy a nyelve olyan, mint egy mérges kígyóé. Talán ennek köze lehet ahhoz, hogy nem tart a fertőzésektől? Bármi is legyen ez a nő, elég veszélyesnek tűnt, még egy olyan sokat próbált embernek is, amilyen Te magad is voltál.
- Talán a megbízóim tudnának magának segíteni, hogy eldobhassa azt a botot és ismét délcegen állhasson. Persze csak akkor, ha tényleg segítene abban, hogy eltűnhessek innen, és kicsit feltöltődhessek, mielőtt ismét lecsapunk! - tette hozzá ismét a nő, és közelebb lépett Hozzád. Eddig szinte csak a sziluettje látszódott, de amint előrébb lépett, az arca is egészen jól kivehető lett. Nem volt egy tipikus bérgyilkosnak kinéző nő, gyakorlatilag a karmain és az eléggé meglepő nyelvformáján kívül semmi félelmetes nem volt rajta. Felrémlett előtted, hogy annak idején, amikor visszatértél a városba a lapok tele voltak egy bizonyos Fekete Kanáriról szóló cikkekkel. Neki volt hasonló a megjelenése, azzal a különbséggel, hogy Ő a méltán hírhedt Zöld Íjász és a város ügyeletes megmentője, a névtelen Maszat mellett tevékenykedett... igaz, hogy Ők is szétverték már egy-két alkalommal a várost, de azzal a felkiáltással, hogy csak megakarják menteni az ártatlanokat. Ez a nő viszont nyilván más volt, Ő nyíltan vállalta, hogy embereket ölt, látszólag ok nélkül. Talán itt az ideje kiszedni belőle a nevét és, hogy mi volt a célja ezzel a kis ramazurival?
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by D. Grayson on 2016-06-22, 14:01

Végre sikerült bemásznom az ablakon és ezúttal egy karcolás nélkül. Rá kellett jönnöm, hogy az előbbi okoskodásom zsákutca volt és a tettes mégis ott hatolt be. Egy kicsit idegesített, hogy megint tévedtem azonban ezzel nem igazán törődtem vele úgy gondoltam az ebből eredő frusztrációt levezetem majd azon a gazfickón. Régebben is bevált mikor valami nagyon felhúzott csak lementem az utcára és elgyepáltam néhány huligánt és máris jobb kedvem lett tőle. Visszatérve az eredeti történetünkhöz körülnézve rá kellett jönnöm, hogy a levéltárba sikerült behatolnom, amire rá fért volna egy alapos nagytakarítás. Ráfújtam egy kupac dossziéra, amitől hatalmas mennyiségű por szállt fel a levegőbe. Ennek köszönthetően egy kisebb köhögő roham jött rám, amit a számra szorított kezemmel igyekeztem magamba folytatni. Kifelé igyekezve észrevettem, hogy az egyik szekrény feletti szellőző nyílás nem volt a helyén nagy valószínűséggel valaki felmászhatott. Mikor közelebbről is szemügyre akartam venni kintről két hangot véltem hallani talán egy nőét és egy férfiét. Óvatosan lépdelve osontam az ajtóhoz és igazat kellett adnom magamnak tényleg egy férfi és egy nő beszélgetett bár azt nem halottam rendesen, hogy miről. Ismételten egy furcsaságba botlottam miszerint miért bujkálna valaki a szellőzőben, ha használhatja helyette az ajtót. Arra a következtetésre jutottam, hogy bizonyára nem szerette volna, ha észreveszik. Megfordultam, hogy ismét szemügyre vehessem azt a nyílást mikor néhány vércseppet találtam a padlón, amik elég frissnek tűntek. Ismételten válaszút elé kerültem vagy kihallgatom a csevegőket és kiderítem van-e valami közük az esethez vagy pedig a vércseppeket követve felmászok. Igaz, hogy az első megoldás tűnt a legkevésbé fárasztónak azonban nem vesztegethettem az időmet egy esetleges hétköznapi szerelmi vitára. Némi tanakodás után vettem egy mély levegőt majd pedig felmásztam a szellőzőbe remélve ezúttal az ösztöneim nem vezetnek tévútra.
/Bocsánat a késésért. Nem jutott eszembe semmi értelmes, de mivel láttam, hogy megy tovább a kaland összedobtam valamit. Elnézést kérek amiért nem lett valami jó./
D. Grayson
D. Grayson
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 20
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Apr. 19.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by The Joker on 2016-06-22, 15:34

- Mint, ahogy mondottam, azért vagyok itt, hogy segítsek magának, nem kéne akkor tovább pazarolni az időnk, kint vár a kocsi, és haladjunk minél gyorsabban és feltűnésmentesen. Lehet, hogy nem lesz túl kényelmes Őfelségének, de a csomagtartóban fog utazni! - Próbáltam a mondandóm is sietősre venni, ahogy a lépteimet is.
Gondolataim közben csak azon kattogtak, hogy jó lesz e ez így nekem, és mit szabadítottam úgymond magamra, kígyószerű nyelv, Őfelsége maga a fertőzés, karmok, Ó Istenem! Muszáj erősnek lennem!
Ahogy oda értem az ajtóhoz jeleztem a Hölgynek, hogy először kilépek én az ajtón és körbenézek, hogy tiszta e a terep oda kint. Óvatosan nyitottam ki az ajtót és néztem körbe, hál az égnek nem volt Carlon kívül senki az Egyetemnek ezen részén és észrevétlenül ki fogom tudni majd csempészni a nőt.
Ahogy előzőleg megbeszéltük Carl-lal, a telefonját tartsa készenlétbe, hívtam és közben pásztáztam a terepet, nehogy valaki mégiscsak feltűnjön a láthatáron.
- Carl, nyissa ki a csomagtartót, nemsokára ott vagyok! - Szóltam bele a telefonba.
Megvártam míg Carl megcsinálja a műveletet, még egyszer körbe néztem, és intettem a Kígyónyelvűnek, hogy szabad a pálya és kövessen. Remélem, hogy nem fog hátulról lecsapni, mint vak a poharat, de szerencsére ez nem történt meg és sikereresen elfoglaltuk a helyünket, a nő a csomagtartót én meg az anyós ülés mögött ülést.
- Carl, haza! - Böktem oda röviden és tömören. Kivettem a zsebemből a nevemmel ellátott kitűzőt és kértem Carltól egy tollat és a hátoldalára ráírtam, hogy

"AZ NEVET, AKI UTOLJÁRA NEVET! HA-HA-HA-HA"
- Jack

El is indultunk ennek megfelelően, a portás a kapunál kifelé is megállított minket, kérdezte, hogy ilyen hamar végeztünk e, mondtam neki, hogy elmaradt mindenféle előadás, meg amúgy is hemzsegnek a zsaruk, így távoznunk kell, de itt a kártyám ha máskor is szükség lenne rám. Nyílt fel a sorompó az Egyetemen bejáratánál.
Kifordultunk a haza felé vezető útra és mikor vagy 5-6 perc eltelt akkor kezdtem kicsit megnyugodni és egy elégedett mosolyt eresztettem el.
- Istenem, néha majd meghalok magamtól! - Mondtam Carl-nak elégedetten.
Remélem a kis Cukorpofa jól érzi magát az utazás alatt. Az út a lakásomig eseménytelenül telt el, már csak azt kéne kitalálni, hogy csempészem fel, bár amilyen lecsúszott alakok laknak erre felé, senkinek se fog feltűnni, hogy kicsoda ez a Némber, max azt hiszik, hogy becsajoztam.
- Carl, nyissa ki a csomagtartót nekem, de ne szálljon ki a kocsiból, majd kopogok a tetőn ha indulhat, és után menjen mossa le és takarítsa ki a kocsit, utána haza mehet, ha szükségem lesz Önre, akkor hívni fogom, vigyázzon azért magára, mert veszélyes ez a város. - Figyelmeztettem, közben hátra botorkáltam és a felnyitott csomagtartóból segítettem!? ki a hölgyet és megindultunk a lépcsőházban a 2. emeletre felfelé.
A jóslatom igaznak bizonyult, mert a kutya se figyelt fel ránk, és szépen lassan feltudtunk menni a lakásba, ahol az otthon melege fogadott minket.... Smile
The Joker
The Joker
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 23
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 05.
Életkor : 35
Tartózkodási hely : Nyíregyháza

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-06-23, 11:44

Dick: (mint mesélő, megdoblak egy fejlámpával, mert a szellőzőben elég sötét lehet, és nem hátrány, ha látsz is valamit Smile )

Úgy döntöttél, hogy nem hallgatod ki a folyosón beszélgető két személyt, annak ellenére sem, hogy mielőtt döntésedet meghoztad láttad, hogy az ajtó kilincsén van egy véres tenyérlenyomat, hanem inkább a szellőzőn keresztül igyekszel eljutni a konkrét bűnügyi helyszínre. Ennek érdekében mindent meg is tettél. Remélhetőleg próbáltál csöndesen visszamenni a szellőzőhöz, amihez a feljutás mindenféle felszerelés nélkül nem volt túl egyszerű. Fel kellett másznod a közel három méter magas szekrényeken, amik rendőrségi archívum kinézetet kölcsönöztek az egész helynek. Amennyiben gond nélkül sikerült feljutnod a szekrény tetejére, onnan már mindenféle megerőltetés nélkül elérted a szellőzőnyílást, aminek az oldalán egy elég érdekes kinézetű, de jól kivehető véres ujj és tenyérlenyomat volt. Ha bemásztál a szellőzőbe és felvetted a fejlámpádat, az egész "folyosó" kirajzolódott előtted. Jól kivehető volt miden egyes mozdulat, amit a támadó tett az alumíniumdobozban. Már csak azért is, mert a "padlólemezen" jól látszódott, ahogy a csepegő vérét a nadrágjával mindig elhúzta a támadó, aki nem lehet egy túl nagy darab ember, ha elfér egy ilyen szűk szellőzőben. Szépen, lassacskán, a vérnyomokat követve haladtál az események helyszíne felé. Fogalmad sem volt róla, hogy mi vár Rád pár méterrel arrébb, de mint tudjuk, vakmerőségedről vagy híres, így túl sokat ezen nem is gondolkodtál. Amikor már tényleg a helyszín közelében voltál, egy tompa kiáltást hallottál, de az gyakorlatilag bárhonnan jöhetett, így tovább folytattad az utadat... igen ám, de a fejlámpa, amit olyan régen használtál már, egyre kevésbé adott éles fényt, így eshetett meg az, hogy gondolataidba mélyedve nem vetted észre, hogy egy újabb fedél nélküli szellőzőhöz értél. Ennek következtében, a következő pillanatban már azon kaptad magad, hogy az egyetem folyosóján fekszel. A lehuppanás következtében némi fájdalmat éreztél, konkrétan az egész tested sajgott. De nem nagyon volt időd ezzel foglalkozni, mert ahogy a fájdalomból felocsúdva kinyitottad a szemed, már két pisztoly meredt Rád.
- Ha jót akar magának, ne is gondolkodjon azon, hogy megmozdul! - szólalt meg az egyik, tetőtől talpig golyóálló öltözetben levő rendőr, kipillantva a fegyvere mögül. Pár pillanatig tényleg nem mertél megmozdulni, de a szemed sarkából láthattad, hogy jó pár sérült fekszik a földön, egy fiú térdel és valamiféle orvoshoz hasonlító nő és egy másik fiatal srác közeledik a helyszín felé...

Phil:
A mesélői hozzászólás a lakásod témájában lesz olvasható.
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by D. Grayson on 2016-06-26, 21:38

Két út között kellett választanom vagy kényelmes kihallgatok egy könnyed csevegést, amit akár le is jegyzetelhetek. A másik pedig nem volt más, mint bemászni egy szűkösnek és feltehetően koszos szellőzőbe, amit ki tudja hova vezet. Gondolkodás nélkül elindultam a magas nyílás felé miközben azon gondolkodtam, hogy vajon hogyan fogok oda feljutni. Elég magasra tudtam ugrani azonban az még nekem is nagy falatnak bizonyult. Addig vakargattam a fejemet, míg végül rájöttem, hogy a szekrények fognak segíteni nekem. Mielőtt viszont megkezdtem volna a mászást véletlenül belerúgtam egy dobozba, amitől annak teljes tartalma a padlón landolt. Rengeteg jegyzetet láttam és egy fejlámpát, ami bizonyára egy stréber diák tulajdona lehetett. A biztonság kedvéért magamhoz vettem a lámpát ártani nem árthat alapon. Szép lassan elkezdtem fölfelé araszolni nehogy magamra vonjam a figyelmet. Kissé nehezítette a dolgomat az a tény miszerint ezt a helységet nagyon nem szerették takarítani. minden egyes mozdulatomnál kisebb porfelhő kerekedet így hát nagyon lassan kellett mozognom. Hogy ne kapjak egyfolytában köhögő rohamot elővettem a zsebkendőmet és a szám elé kötöttem. Némi nehézségek árán, de végül sikerült feljutnom és bemásznom a szelőző nyíláson. Mikor bekapcsoltam a lámpát először nem akart szót fogadni ezért egy két atyai pofonnal jobb belátásra térítettem. Első, amit észrevettem nem más, mint az elmosódott vércseppek, amik az elkövető haladási irányát mutatták meg nekem. Mintha csak ez az idegen direkt hagyott volna maga után ilyen nyilvánvaló nyomokat. Ott volt a kilincsen az a nagyobbacska folt meg a plafon nyílásán is láttam egyet. Megfordult a fejemben lehet, hogy a fickó már el is vérzett és egy tettemre fogok bukkanni a szellőző másik végén. Ahogyan egyre beljebb hatoltam egyre kevesebbet láttam, mert az-az átkozott lámpa úgy döntött kiszúr velem. Fél méter után szinte semmit sem láttam még nagy sajnálatomra ebbe beletartozott az előttem tátongó hatalmas lyuk. Elképzelhetitek nem volt valami kellemes majd háromméternyit zuhanni a földet érés pedig egyenesen szörnyű volt. Úgy éreztem mintha minden porcikám darabjaira törtek volta. Ha ez nem lett volna elég egy fickó fegyvert szegezett rám és azt mondta nem mozogjak.
-           Ugye most csak viccel?
Sikerült erőt vennem, hogy oldalra nézzek és láttam, hogy egy páncélos zsernyák pattog mellettem. Rajta kívül még néhány sérültet láttam, akikhez egy nővérnek kilátszó nőszemély közeledett. Úgy tűnt megint megjártam, amiért nem az eszemre hallgattam. Két nyögés közepette azonban az agyam egy ép szilánkjában próbáltam összeilleszteni azokat a kirakós darabkákat, amiket eddig sikerült megszereznem. A behatoló az ablakon keresztül hatolt be majd a szelezőben közlekedett méghozzá sérülten. Egy utolsó pillantást vetettem a sebesültekre majd a rendőr felé fordítottam tekintetemet. Normál esetben megpróbáltam volna kereket oldani ám akkor még a légzés is fájdalmasnak bizonyult.
-          Újságíró vagyok. Pár perce érkeztem. Az igazolvány a zsebemben.

Nem tudom mennyire hitt nekem hisz a számat egy zsebkendővel takartam el amitől nem lett éppen bizalomgerjesztő az ábrázatom.

/Először is elnézést kérek a késésért sajnos nem vettem észre, hogy kaptam folytatást. A másik, hogy sikerült keresztül húznod a számításaimat. Arra számítottam, hogy vagy találok egy rossz fiút és leverem, vagy pár áldozatba botlok, akiknek segítek és meginterjúvolom őket. Azonban úgy tűnik, hogy most le fognak sittellni. Gratulálok ez valami fantasztikus.  Csak pislogtam, hogy mi is történt. Erre aztán tényleg nem számítottam. Nagyon szeretem, a spontán meglepetés szerű játékokat mikor nem tudom mi fog következni. Ui: Mázlija van, hogy van ki alibit biztosít a számára mert ő a környéken sem volt mikor beütött a balhé./
D. Grayson
D. Grayson
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 20
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Apr. 19.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-06-27, 15:13

Dick:


A következő mesélői hozzászólást már az Előadótermek témában keresd.

Bruce:
Az idő eléggé eltelt, délután de inkább már kora este volt, szürkület járta át Metropolis városát, így Neked is egyszerűbb volt a Batmobilelal közlekedned. Nem észrevétlenül, de a célnak ez megfelelően. Batman már nem volt ismeretlen Gotham City utcáin, de Metropolisban még soha nem kellett Magadra öltened a bőregér jelmezét. Ez a nap más volt... az ereidben csörgedező vér szinte jéghideg volt, gerinceden érezted, hogy valami sokkal nagyobb van a dolgok hátterében, mint egy random támadás a biológia tanszék ellen. Valaki fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy a legváratlanabb helyen és időben tud lecsapni bárkire, anélkül, hogy Te és a Hozzád hasonló "hősök" tudomást szereznétek róla.
Luciusnak talán igaza volt, össze kellene fognod azokkal az emberekkel, talán metahumánokkal, akik Batmanhez hasonlóan arra tették fel alteregójuk életét, hogy a bajbajutottakon segítsenek. Melletted hevertek a Luciustól kapott borítékok, melyek a metahumánok adatait tartalmazták... szemed sarkából láttad, hívogató volt a borítékok ottléte, de tudtad, hogy semmi sem lehet attól fontosabb, minthogy megtudd mi történt az Egyetemen. Fel kellett készülnöd, hogy talán Batman nem fog osztatlan örömnek örvendeni és nem fogják piros szőnyeggel várni, bárhol is találkozzon a nyomozókkal, helyszínelőkkel. Régen volt már részed ehhez hasonló behatolásban, arról nem is beszélve, hogy ha bárkivel összefutsz, bizonyítanod kell a szándékaid tisztaságát. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet egy segítővel, aki felméri a terepet vagy esetleg akár ott, Batmanhez hasonlóan jelmezben segít, ahol szükség van rá. Te Magad is fiatal voltál még, és arra gondoltál, hogy ha találnál magad mellé egy Tőled pár évvel fiatalabb tanoncot, az megkönnyítené az életedet... de ugyanez persze igaz a metahumánokra is. Hisz, ha Ők Melletted vannak több szem, többet lát alapon tudtok minden helyszínre odaérni, és esetleg meggátolni a gonosztevőket abban, amit terveznek.

Gondolatmenetedet az szakította meg, hogy az Egyetemhez értél. A Batmobilet igyekeztél a lehető legfeltűnésmentesebben leparkolni, és a lehető legkézenfekvőbb lehetőséget választottad a bejutásra: a hátsó bejáratot vagy legalább is, valami ahhoz hasonlót. Miközben befelé indultál észrevetted, hogy a kerítés egy helyen kicsit le van taposva, és a detektív látásnak (detective vision) köszönhetően azt is megláttad, hogy egy oldalablak nincs a helyén és egy kötélhágcsó lóg ki rajta. Minden bizonnyal a tettes, vagy a tettesek ott jutottak be az épületbe. Amennyiben gond nélkül átjutottál a kerítésen és úgy döntöttél, hogy az oldalablakon mászol be, egy archívumszobába értél. Minden tele volt porral, és ami még ettől is feltűnőbb volt: a földön heverő vércseppek nyomai. A tettes minden bizonnyal megsérült és a bejutási útvonalát használta egérútnak is. Hiába mondogatta mindig Alfred, hogy annyi kütyüt hordasz magadnál, hogy lassan csinálhatnál egy önjáró Batman jelmezt is, mindig bizonyítottad, hogy igenis szükség van arra, hogy Te is ott legyél. A detektív látás még mindig nagy segítségedre volt. Ha használtad ugyanis észrevehetted, hogy az egyik szekrény oldalán karmolásnyomok futnak végig valamiféle szabad szemmel nem látható anyaggal vegyülve, valamint azt is láthattad, hogy az ajtó kilincsén és a plafonon levő szellőzőnyílásnál is vérfoltok vannak. Mindent aprólékosan meg kell vizsgálnod, hisz egy-egy apró részlet elmulasztása azt eredményezheti, hogy meglóg előled a tettes... ideje lesz használni az öltözékedben található apró komputert, hogy utánanézz a vérnyomoknak és kideríthesd, hogy milyen anyag van a szekrényen található karmolás nyomokban.
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Batman on 2016-07-09, 18:48

Bruce kora estére érkezett a Metropolisi egyetemhez. Látta, hogy többen is észrevették, ahogy az átalakított harckocsi átvág az éjszakán. Mikor megérkezett az egyetem elé, kiszállt a járgányából és körbenézett.

Arra gondolt, hogy ha több metahumán is jóra használná a képességét, akkor talán nem tartanának itt.
Kiszúrta, hogy egy helyen a kerítés le van taposva, az egyik oldal ablak hiányzik és belőle egy kötélhágcsó lóg ki. Elég gyatra munka, valaki erővel hatolt be.
Ő mondjuk a tető felől csinálta volna az egészet, de úgy festett, hogy az ellenfele, bárki is legyen az, nem egy atomtudós. Persze egy ilyen behatoláshoz, minek is kell diploma?
Az oldalablakon keresztül egy archívumszobába ért, ahol további nyomokra bukkant. Az egyik szekrény oldalán lévő karmolásnyomhoz lépett, és látta, hogy valamiféle láthatatlan anyag van rajta. Utasította a maszkjába épített apró komputert, hogy vizsgálja át a matériát. Aztán a szellözőnyílás felé pillantott.
Vért látott, ahogy az ajtó kilincsen is. Megpróbálta összerakni a történetet.
Valaki, valahogyan megsérült, lehetséges hogy a rosszfiúk között tört ki valami balhé, de az is lehet, hogy van egy segítsége az épületben.
A komputert utasította  vérminták kielemzésére.
Lassan már annyi ilyen dolgot hordott ebben a ruhában, hogy talán építhetne egy robotBatmant, és ő visszavonulhatna a barlangjába, távirányítással mozgatva a kreálmányát.
Majd egyszer ha nyugdíjba megy, ha megéri persze. Addig élnie kell az aktív éveit. Miközben a számítógép dolgozik, addig ő odalép a kilincshez, és ujjlenyomatokat keress. Aztán a kérdéses szekrényhez lép, és megnézi, hogy milyen anyagok vannak benne.
Ha egyáltalán kitudja nyitni.
- Remélem, hogy nem Gyilkos Krokk helyezte át ide a bázisát... - morogja magába, közben rádiókapcsolatot létesít Alfreddal. - Alfred, a Metropolisi egyetem biológia tanszékén vagyok, tájékoztasson a legújabb fejleményekről.


A hozzászólást Bruce Wayne összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-07-16, 11:05-kor.
Batman
Batman
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 20.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-07-11, 21:08

A komputer gyakorlatilag egy holografikus monitoron jelenít meg a számodra minden olyan információt, amire szükséged van. Nem egyszer húzott már ki a legnagyobb slamasztikából sem, hisz a beépített gps-nek hála, 3D térképként is használható. Most sem történt ez másként, ahogy odaléptél a szekrényhez és levetted róla az eleddig ismeretlen anyag mintáját a számítógép el is kezdett dolgozni. Miközben az először kért adatokat vizsgálta, Te nyugodtan odamehettél az ajtóhoz, hogy közben az ujjlenyomat és a vérmintákat is kezelésbe vedd. Nem sokkal az adatok begyűjtése után a régen látott ismerős, Alfred hangja köszönt vissza Neked a megszólítás után.
- Wayne úrfi, örülök, hogy jól van. A legújabb fejleményekről? - kérdezte a férfi, majd lágyan megköszörülte a hangját és folytatta. - Nos, Uram, észleltem, hogy néhány mintát küldött tesztelésre. Amíg a vizsgálatok folynak, elmondanám, hogy az egyetem belső hálózatára és ezzel a kamerarendszerre csatlakozva azt látom, hogy két folyosónyira Öntől élénk mozgolódás van. Rendőrök, egy törvényszéki patológus és kollégája, egy ismeretlen, de fegyvertelen férfi és több sérült tartózkodik a helyiségben. A korábbi felvételeken látszik, hogy egy meglehetősen hiányos öltözetben levő Hölgy, és egy bottal közlekedő Úriember az ajtó túloldalán levő hátsó kijáraton, meglehetősen sietve hagyják el az épületet. Az érdekesség még ezzel kapcsolatban, hogy a Hölgy a csomagtartót tartotta a legkényelmesebb férőhelynek a nem túl új gépjárműben. - mondta végig eddigi megfigyeléseit Alfred, miközben a háttérben pittyegés jelezte, hogy készen vannak a tesztek., vagy legalább is egy részük. - Hm, ez érdekes... Uram, az első minta, amit elküldött egy bizonyos rezesfejű mokaszinkígyó mérge. Neurotoxinként ismert, a vérbe jutva 30 perc, de legfeljebb egy óra alatt végez az áldozatával. Gotham Cityben több gyilkossági helyszínen is ezt az anyagot azonosították, de nem találtak semmi arra utaló nyomot, hogy egy ilyesfajta kígyó járt volna a könyéken. - tette hozzá. - Az ujjlenyomat és a vérminta egyetlen bűnügyi adatbázisban sem szerepel. Viszont, ha jobban szétnéz, láthatja, hogy a kígyóméreg nem csak egy helyen észlelhető a helyiségben. A komputeren indított szkennelésnek köszönhetően úgy látom, hogy az ablak keretén, a szellőzőnyíláson és az ajtó kilincsén is található a méregből... bocsásson meg Uram, de arra következtetek, hogy a támadónk használja ezt a nem mindennapi módszerét a gyilkosságnak... és talán köze lehet ahhoz az emberhez, aki oly sietve távozott a hátsó ajtón.
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Batman on 2016-07-16, 11:13

- Alfred, maga fantasztikusan képes körülírni egy emberrablás részleteit - felelte Bruce a komornyik epés megjegyzésére. Aztán lassan kilép a folyosóra. Úgy fest, hogy mindenképpen át kell mennie azon a szobán, ahol az Alfred által leírt csődület van.
- Szóval valaki Gothambe kígyóméreggel öl, és most Metropolisba helyezte át a bázisát. Úgy nézz ki, hogy a gyilkosunk ezt a mérget valahogy rákente a bőrére, és így egy érintéssel is ölhet - aztán azonnal megszólal. - Alfred, nézzen utána, hogy hol lehet kapni az említett kígyó mérgéből, vagy magát az állatot. Azt is vizsgálja meg, hogy mostanában magánszemély nem vásárolt e nagy tételben ilyen kígyót vagy mérget, esetleg nem raboltak ki valahol, valakiket.
Közben úgy döntött, hogy elakarja kapni a sétapálcás férfit, de nem akart találkozni a szobában lévőkkel.
- És hívja le az épület tervrajzát, kell egy alternatív útvonal, hogy elkerüljem azt a szobát. Azt akarom, hogy Metropolis csak azt tudja, hogy Batman itt járt. És csak ennyit.


A hozzászólást Bruce Wayne összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-08-06, 09:17-kor.
Batman
Batman
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 20.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-07-20, 23:49

- Bruce Úrfi, ha szabad megjegyeznem... a támadó valamiféle karmokat használ, nem a bőrét. Bőrdarabokat sehol nem találtam az analízis során, apró fémdarabok voltak a szekrény részecskéi között. Ez minden. - szólalt meg Alfred. Pár pillanatig csönd volt, a fülesen keresztül csak nagyon halkan lehetett hallani, hogy a komornyik korát meghazudtoló módon gépel.
- Uram, utánanéztem. Konkrétan a kígyóméreg nem okoz semmilyen hatást, de keverve más egzotikus mérgekkel hallucinációkat, kettős látást, gyengeséget, valamint fél óra elteltével halált okozhat. - tette hozzá, majd szinte szünet nélkül folytatta. - Gothamben egy "Rézfej" néven elhíresült, Közép Amerikai bandákban nevelkedett személy dolgozik ezzel a névvel a nagyobb maffiavezéreknek. Valós személyisége egyenlőre ismeretlen. - mondta, majd áttért a másik témára.
- Uram, biztos, hogy az ismeretlen és lekövethetetlen helyre utazó férfit akarja követni? Próbáltam a rendőrségi adatbázisból lehívni az útvonalat, de szinte az egyetemről kilépve el is tűnt minden térképről. - tette hozzá, majd folytatta. - Ha ránéz a holografikus kijelzőre már láthatja is az egyetem térképét. A biztonsági rendszert kihasználva látom, hogy egy Maura Parker nevű patológus, Barry Allen a segítője és egy Dick Grayson nevű újságíró van a teremben. Utóbbi a minap a kastélyban járt, Önnel akart beszélni.
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Batman on 2016-08-06, 09:49

~A fenébe, jobb lenne mégis csak az a robot, vagy egy segéd~ gondolja Bruce. Közben megdörzsöli az állát, miközben hallgatja a Rézfej nevű gonosztevőről szóló értesüléseket.
Aztán kilép a folyosóra, követve a térképet.
- Az a kérdés, hogy Rézfej mit keres itt Metropolisba, ki bérelte fel és hogy miért - mondta Alfrednek. - Eltűnt a térképről? Akkor nagyon veszélyes és profi bűnözővel van dolgunk. Jó, akkor foglalkozzunk az egyetemmel, közben próbáljon egy értékelhető képet kimerevíteni a fickó arcáról.
Wayne unottan hallgatja végig Alfred felsorolását, de a Dick Grayson névre felkapja a fejét.
- Csak nem az a Grayson? Mint a repülő Graysonok. - mondta döbbenten. Annak idején tele voltak azzal a hírrel a lapok, hogy megölték őket, és a fiúk Dick árván maradt.
Annak idején Wayne betáplálta annak a gyilkosságnak az aktáit is a komputerébe, hátha más ügyekkel is kapcsolatba hozhatja, esetleg megoldhatja.
Azonban ő sem jutott közelebb a megfejtéshez. Viszont érdekesnek tűnt, hogy Dick nem a szülei útját követte. Furcsa párhuzam volt ez Bruce életútjával.
Ő sem orvos lett mint az apja, hanem más. Addig Dick újságíró, valószínűleg az igazságtalanság ellen harcol.
~Mindig egy halállal kezdődik~ gondolta szomorúan, aztán eszébe jutott egy másik név a felsoroltak közül. Barry Allen.
Ő rá is emlékezett egy másik, megoldatlan ügy aktájából. Az édesanyját megölték, az apját gyanúsították. Ami a legérdekesebb volt, az a fiú tanúvallomása, mi szerint villámok cikáztak a nappaliba és őt valami ismeretlen erő kiragadta a nappaliból, húsz háztömbnyire odébb.
Aztán a neve újra előkerült pár év múlva, mikor Central City-ben felrobbant a részecskegyorsító és ő kilenc hónapra kómába esett. Ez csak egy aprócska hír volt.
És persze azóta sokasodtak meg abban a városban a különös esetek és tűntek fel ott is metahumánok. Köztük egy különös Csík, vagyis ahogy újabban hívja az Irish West nevű újságíró Flash nevű, szupergyors ember.
Érdekes társaság jött össze. Odalépett az ajtóhoz, és elővett egy batarangot, aztán a falhoz dobta, hogy hangos csattanás legyen a vége. Ha kijönnek, akkor ő elkap két füstbombát, és közben a folyosó egy árnyékosabb részéhez lapul, hogy elrejtőzzön.
Ha kimennek, akkor besurran abba a szobába, ahol voltak és megnézi, hogy mit vizsgáltak.


A hozzászólást Bruce Wayne összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-08-10, 17:44-kor.
Batman
Batman
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 20.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Lois Lane on 2016-08-10, 11:41

// A következő mesélői hozzászólást az Előadótermek nevű topikban fogod megtalálni //
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Christy Jenkins on 2016-11-08, 15:28

Az előadótermektől elszakadván a lány szépen lassan kilépett az egyetem főbejáratán. Az egész helyzet szürreálisnak hatott: a kapukon átlépve, az épületen kívülre jutva mintha egy másik világban találta volna magát. Egy olyan világban, ahol gyakorlatilag semmi nyoma nem volt a korábbi zűrzavaros eseményeknek: eltekintve 1-2 parkoló rendőrautótól, semmi nem utalt a korábbiakra. A lány előkereste a kocsikulcsát, megindulva a parkoló felé. Az idillinek is nevezhető, madárcsicsergős, napfényes jelenetet egy furcsa ,,gépmadárka'' hagja szakította félbe: a lány mobilja ,,csicsergett''. Ekkor a lány már a parkoló bejáratánál állt, pár lépésre az autójától: úgy döntött, majd beülve megnézi, kitől jött az üzenet. Feloldotta a zárat a kocsin, beült, majd -- elővigyázatosságból -- lezárta a központi zárat: elég volt mára az izgalmakból. Az autó biztonságosnak érzett berkeiben pedig előkereste a telefonját. CJ legnagyobb megdöbbenésére azonban nem sms-t kapott, de még csak nem is értesítést valamelyik közösségi oldalról, vagy új e-mail üzenetről, hanem egy sokkal megdöbbentőbb oka volt a pittyegésnek. Az Ízisz jelzett. 
- Mi a fene történhetett? Azt hittem, hogy semmi nem lett az egész dologból, most pedig mégis valami figyelmeztető jelet küldött - motyogott magában, szinte csak súgva a gondolatait. - Vagy ... vagy ... valaki OTT van! És .. - a következőket már nem is mondta ki hangosan, hanem a telefonját remegő kézzel az anyósülésre helyezve, nyelt egyet *Valaki betört. És tud rólunk. Tud mindenkiről! Mindannyian veszélyben vagyuk!* A gondolat, hogy az összes különleges személy lelepleződött, jeges kígyóként kúszott fel Christy gerincén. Tudta, hogy nem késlekedhet, viszont, vaktában oda sem rohahat, hiszen lehet, hogy a helyzet egy jól kivitelezett csapda. Másrészről pedig még az is benn volt a pakliban, hogy csak egy eltévedt patkány vagy áramkimaradás miatt jött a számítógépes hálózat S.O.S-e.
*Csak így, nem rohanhatok oda. Főleg ilyen kinézettel* konstatálta magában, miután a napellenzőt lehajtva tüzetesebben megvizslatta az arcát, ami, bár az égés már nem látszott, csupa korom volt, a haja pedig cseppet sem volt szalonképesnek mondható. Megtépázott, füst-szagú ruhái pedig szintén felhívták volna a figyelmet a lányra. Ezért úgy döntött, a leghelyesebb az lesz, ha most visszamegy a lakásába, lemossa magáról a nap eseményeit, átöltözik valami kényelmesebb, kevésbé akadályozó ruhakölteménybe, majd utána dönt arról, mi is lenne a helyes lépés. 
Miután párszol elmantrázta magában a teendőket, bekapcsolta az övét, a kulcsot az indítóba helyezte, majd a kuplungot lenyomta, elindította az autót, ami kedves dorombolással adta a lány tudtára, hogy menetre kész.  CJ kitette a megfelelő jelzéseket, majd kifordult a parkolóból, egyenesen a lakása felé. 

(Chloé, majd csinálok egy lakás posztot, és oda szeretném ,,kérni'' a következő mesélői hozzászólást)
Christy Jenkins
Christy Jenkins
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 36
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2013. Jul. 29.
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: Egyetemista
Alias:
Csoport: Teen Titans

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Egyetem Főbejárata

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.