Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Tess Mercer- Őrtorony vörös tornádója

Go down

Tess Mercer- Őrtorony vörös tornádója

Témanyitás by Vendég on 2016-03-30, 23:26

Születési név: Lutessa Lena Luthor
Felvett név: Tess Mercer
Születési hely, idõ: Smallville Luthor birtok, 1981. november 12.
Nem:
Faj: Ember/ kibernetikus létforma mesterséges inteligencia /"Robot"
Kinézet: Cassidy Freeman alakításában

 • Kor: __
 • Magasság: Változó
 • Súly: Változó
 • Bõre színe: Fehér
 • Haja színe: Vörös
 • Szeme színe: Zöld

Foglalkozás: Őrtorony, Hős
Oldal:
Csapathoz tartozás: Justice League
Családja:

 • Kendra  és Phil Mercer (nevelő szülei halottak)
 • Lachlan Luthor (szülői nagyapa, halott)
 • Eliza Luthor (szülői nagymama, halott)
 • Lionel Luthor (Apa, halott)
 • Pamela Jenkins (anya, halott)
 • Lex Luthor (fél-testvér)
 • Julian Luthor (fél-testvér, halott)
 • Lucas Luthor (fél-testvér)
 • Conner Kent ("testvér", "fia")

Felszerelés:Nincs saját felszerelése még.
A csapat dolgain él. Az őrtorony számítógépei és műszerei (szuper műhold, számítógép, 3D nyomtató stb.) A város kamerái és mindenféle elérhetőség technikai kütyü, ami az embereknél van.

Jellem: Tess egy elárult, elhagyott, bántalmazott és szerettét kihasznált múlttal rendelkező nő e hatások után nem csoda, hogy erős, független, és egy harcos jellemmé vált. Kiismeri az embereket és gyorsan a bizalmába férkőzött sok tőle is naivabb embernél igazán logikus reális nőt láttatott magából közben a nagy gyengesége a szeretet éhsége volt és nem csoda ha sok "megvett" álbarátja volt.  Érzéseit elnyomta mások előtt nem sok igaz barátja volt élet során nem mutatkozhatott gyengének nem sírt sosem mások előtt és ritka vendég volt az igazi mosoly nála.
A szélsőséges módszereket is képes volt bevetni a "nagyobb jó érdekében". Rossznak is mondhatták régen őt, mert a rossz környezet rossz hatással volt rá.
Hiába szereti a természetet és a földet bűnösen próbálta jobbá tenni a környezetét...
Clark Kent majd Oliver és társaik nagy hatást gyakorolva rá egy új ösvényre tért át és mint bűnös ön marcangolva rájött milyen rosszat tett és próbált segíteni próbálta megváltani önmagát. Egyre jobban a csapat részé vált barátokat szerzet, akik nem saját célra használták ki őt. Megpróbált kiteljesedni segítőkész lenni talán rá is talált az igaz szeretetre és szerelemre annak idején. Sebezhetővé vált az érzések miatt, mivel kinyitotta a szívét a barátainak. Családot akart egy igazit és megkapta ezt a barátaitól, ők lettek a családja. Mondhatni a hősök segédje lett és hőssé vállt ő is egyes barátai szemében. A gonoszból jó lett a kegyetlenből valaki szerethető lett. Sokat fejlődött erkölcsileg ezt sokan megtapasztalhatták.
A halál csúnyán elbánt vele. Labilissá vált. Megint elzárkózott, nehezen birkózik meg az új lét formájával hiába próbálnak segíteni neki. Gyorsan sértően válaszol makacskodik, aztán talán meg gondolja magát, nem veszi észre akkor magát, hogy megsértette a barátait. Majd rájön tényleg elszúrta a dolgot és bocsánatot kellene kérni egykori szeretteitől. Csak emlékek az érzések, gépnek érzi magát és nem egy érző lények. Nehéz átérezni a régi dolgokat egy mesterséges intelligenciaként.

Képesség(ek):
a "Gyerek" Tess 15 éves korában a Harvardon volt és két év alatt elvégezte az egyetemen a tengerbiológus és környezetvédő szakot.

 • Felnőtt Tess NEM emberfeletti képessége:

  • kínaiul, franciául, németül beszél.
  • (tengeri) búvárkodás hobbi szinten
  • Különböző harcművészetekben jártas (Kickbox, Aikido , Bo-személyzet harci kézitusa)
  • Magas intelligenciával rendelkezik és képes lelkesedéssel új ismeretekre szert tenni rövid idő alatt:

   • több milliárd dolláros Luthor cégbirodalmat vezette - vezetői képesség
   • 1 év alatt meg fejtett Clark titkát amit Lexnek 7 év alatt sikerült. - nyomozói képesség
   • Daily Planetnél újságíró tapasztalatok nélkül futott az ő keze alatt
   • Hacker és a számítógépes ismeretek szükségesek, hogy ő legyen az Őrtorony 2.0
 • Feltámadt/felébredt Tess emberfeletti képességei:

  • Technológiai információszerzés: képes irányítani a ajtókat (Pl. távolról zárja őket) és manipulálni néhány információt a számítógépes rendszerekben (Pl. Metropolisi kórházban), ami azt jelenti, hogy az ő ellenőrzése alatt a technológiai rendszerek nem ér véget a Watchtower falakon belül. A városban elhelyezett összes kamerái szinte minden épületen belül hozzátud férni.
  • Elektronikus Manipuláció: Kapcsolódik szinte minden a városi számítógéphez és képes irányítani bármilyen elektromos tárgy bárhol mozgatni. Egy helikopter vagy egy építkezési daru karját Metropolisban vagy egy robotot a STAR Labsba.
  • Holografikus kivetítés: Képes egyik helyről  a másikra a rendszeren keresztül másodpercek eljutni. Hologram segítségével projektorok, amelyek bizonyos helyeken vannak. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy Tess csatlakozik a hálózathoz és így helyet változtatni például az őrtornyon belül. Ő is képes létrehozni saját hologramok más tárgyak hologramjait.
  • Nem öregedik: Mivel Tess egy mesterséges intelligencia, képtelen az öregedésre.


 • Robot testű Tess:

  • Aerokinézis : Képes létrehozni robbanás erejű a ciklonokat szeleket és hatalmas viharokat is vagy tornádók és  pusztító erejű forgószelek.
  • Repülés : létrehoz ciklon erejű szelek az alsó testrészével, és így tud repülni hihetetlen nagy sebességgel vagy lebeg ha kell lebeg egy helyben.


 • Időszakosan kis időre, eltudja érni, hogy molekulárisan megszilárduljon és ember legyen teljes egészében.

Fejlődés rendszer:
(Őrtorony)
1. szint :
Technológiai információszerzés  (városi céges, kórházi és rendőrségi adatok szerzése kamerák irányítása),
Holografikus kivetítés (az Őrtornyon belül),
Elektronikus Manipuláció (mobiltelefonok kamerák, közlekedési eszközök pl. jelzőlámpa, metro, ajtók biztonsági rendszerek, járművek építkezési eszközök)  
2. szint: Technológiai információszerzés (Országos katonai és kormány szervi hírszerzés),
Holografikus kivetítés (az bárhol ahol a technika megengedi számára),
Elektronikus Manipuláció (Katonai kormány szervi és más egyéb műholdas rendszerek működtetése leállítása)
(Vörös Tornádó)
3. szint:
Robot testbe való költözés (majd Oliver segítségével) kisebb erejű pusztító szelek, lebegés (gyenge pont (gyp): a robot test sebezhetősége)
4. szint: Repülés rövid ideig, közepes ciklonok robbanás erejű szelek és kis viharok létre hozása
(Visszatérő)
5. szint:
rövid ideig (kb fél -egy órás) Emberi forma. (gyp: nincsen meg az Tornádó ereje percek kellenek a hogy visszatérjen a másik testbe és ez fárasztó kimerültséggel járó létforma)
6. szint: Nagy viharok, közepes erejű tornádók erős ciklonok gerjesztése. Repülés profi szinten
7. szint: világszintű műholdas hozzáférés, "mobil egységként való hozzá féréssel"
8. szint:Óriás viharok,  hatalmas robbanás erejű szelek, célzott villámok.
9. szint: Űrállomások és más intergalaktikus állomásokkal való információszerzés, kapcsolat, utazás.  
10. szint: Akármeddig képes fent tartani az emberi alakját. (kevés fáradsággal jár)

Gyenge pont: a legnagyobb ellensége legfőbb képen Önmaga, a múltja és hogy magát elfogadja úgy, ahogy most kell élnie.
A néha kitörő bosszúvágya Lex ellen, a bátya semmire sem emlékezik azzal kapcsolatban, hogy mit tett vele. Fájdalmas pontja a mostani kinézete is egy gyenge pontja.
A sebezhető robot teste.
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Tess Mercer- Őrtorony vörös tornádója

Témanyitás by Vendég on 2016-04-01, 18:02

"Játék példa"
Tess:
Álomra hajtaná a fejét, ha lenne teste, de nincs és egyszerűen, ha lehetne most dühösen neki vágná a telefonját a falhoz, de nem tudja. Tehetetlenség ez az érzés fogná el most, de csak emlékeiben él az hogy milyen a tehetetlenség. Emil már rég elment és nincs senki a Toronyba. Egyedül magányosan sok buta program között tengődik és van, de nem létezik nem él mint régen. Bosszantó, dühítő, tehetetlen, magányos érzések, amikre megpróbál emlékezni. De semmi. A rendszer lassan alvó állapotba kerül és így Tess is.
Álmában a Lexet látja a gyilkos testvérét. Gyűlölet fogja el őt. Bosszú érez azért, amit tett vele.
Látta bátyát és még három embert. Egy férfi volt, göndör haj, fekete szemek és mosolya olyan, mint a nap de szemében megtört volt ez Emil volt fel ismerte őt. Két nő volt még ott. Az egyik ragyogott az örömtől nem ismerte fel Tess őt. A másik sírt a világra hullajtva könnyeit ez a régi Tess volt. A könnyek szétfutottak a világban és egyaránt örömöt és bánatot adtak az embereknek.
Lex kés szúrt a nevető hölgybe meg se érezte a szúrást úgy állt ott mosolyogva, mintha nem is szúrta volna hasba őt a gonosz Bátya. A férfit arcon csapta, aki összeesett, de fel állt és bátorítóan rá nézett a következő áldozatra. A báty a síró húgba beledöfte a véres tőrt és beleforgatta had szenvedjen a lány. A Húg felsikoltott és összeesett. Nem tudott segíteni rajta az álmodó Tess, aki ezt kívülről szemlélte. Könnyek szaladtak végig arcán álmában, a lány sikolya hallatán. A síró Tess ruhája alatt felvillant egy hosszú kard és egy tintás üveg. Felállt a lány vérben ázott ruhában nem könnyezett, de a szomorúság végeláthatatlan volt. Lex megfordult és megint belé döfte a kést és összeesett és sírt. Sírt a fiatal Tess. A tinta kifolyt a földre messzire el csordogált és egy szót lehetett kiolvasni "halál". A húg újból felállt. Lex újból arcon csapta a Emilt, de állva maradt. Az ismeretlen mosolygó nőt meg sem rezdült a kés szúrása után. Nem hatott rajta Lex tette. Megint rajta volt a sor a könnyhullató húgon a vérben ázott ruhája alatt még mindig ott volt a kard. Most csak arcon csapta a lányt, de mégis összeesett  és a könnyek tovább folytak arcáról. A kard  véres lett. Mindenki rá nézett a kardra véres volt ami, Háború jele. A síró Tess felvette a kardot és Lex elé dobta. Emil rosszallóan ránézett, de az ismeretlen nő mielőtt Lex felvehette volna a véres fegyvert felvette és messzire eldobta.  El valahova távolra ahol senki se érhette el a bosszú kardját.  Az ismeretlen nő átölelte a síró Tesst, akik egybe olvadtak. Akkor ismerte fel önmagát Tess...
...Töltődök, betöltődök. - gondolja magában a testetlen Tess. Majd hirtelen újra érzékelni kezdet. A programok közt megtalálta az órát így tudta már reggel tíz óra az ajtó nyílik és Oliver lép be rajta.
Tess a képernyőre kivetíti a "Jó reggelt!" feliratot.

Oliver:
- Neked is Jó reggelt, Tess! - Válaszol vissza a szőke hajú Oliver Queen, kicsit álmos hangon. - Emiltől azt hallottam, hogy beszélsz is.
Leül az egyik monitor elé és egy kereső programot indít el. Közben várja Tess válaszát, aki még semmit sem reagált.
- Vagy rosszul tudom? Tess, itt vagy valahol? - Kérdezi meg egy kissé furcsán, hiszen Olivernek is új ez szituáció. Egy géphez beszél, akiben elméletben és talán gyakorlatban is régi ismerőse van, akiről hat hónappal  ezelőttig mindenki úgy tudta meghalt. Meghalt mégis valamilyen új formában itt van most vele. Ijesztő furcsa és nagyon különös.

Tess:
Sokáig semmit nem válaszol. Tess meg lepődött, hogy Emil említette, hogy kipróbálta a beszédet, ami ijesztő volt Tess számára, mert nem a saját hangja volt, hanem egy robot női hangnak kellett volna lenni. Borzadály- gondolta végig Tess. Nem akart azon a hangon megszólalni. Tudta, hogy Oliver, pedig amilyen lusta nem olvasná a képernyőn, amit kiír neki ,hanem simán egy beszélgető akármire vágyik. Elkezdett programozni egy hangot. A számítógépen végig futottat sok algoritmust. Befagyasztotta azt, amit Oliver elkezdet és kiírta a képernyőre. "Egy pillanat, Oliver."
Majd mikor befejezte. Megszólalt csengő régi hangján Tess.
- Hallasz Queen? - Hasonló volt, mint a régi hangja nem teljesen az, de majd csiszolni fog ezen a hangon. Most már bátran, mer beszélni vele. - Igen itt vagyok. Mesélj én hallgatlak. Mit keresel? tudok segíteni? - Kérdezte Tess  számára egész tűrhető hangon. Oliver pedig bele kezdett az elmúlt hónapok  taglalásába, hogy mi történt vele és min dolgozik most. Sok ideje volt Tessnek hallgatni Olivert. Bár még mindig tehetetlennek érezte magát, és ez érzés volt-e vagy csak  hasonlított arra az érzésre azt sajnos nem tudta megállapítani ebbe a lét formában. Fáj neki, ha fájhatott volna ez. Bárcsak tényleg eltávozott volna végleg ebből a világból, gondolta végig, de ezzel csak örömöt okozna bátyának Lexnek és ezt az örömöt nem adja meg neki soha sem. Legszívesebben pusztakezeivel meg fojtaná, de nincsenek kezei, mert valami más lett belőle. Valami új.
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Tess Mercer- Őrtorony vörös tornádója

Témanyitás by Vendég on 2016-04-01, 19:18

Előtörténet:
Egy metropolisi pletyka rovata részlete. Jeremiah McGregor írása.

LUTHOR NYILATKOZATA: A húgom öngyilkos lett.
Ki  is  volt Tess  Mercer ?
Megdöbbentő hírrel állt elénk Lex Luthor a LuthorCorp vezérigazgatója, hogy van egy húga. Tess Mercerről azt nyilatkozta, hogy a húga és sajnálatos módon meghalt és halottnak nyilvánította. Végül is ez után minden jó nyomozóriporter elkezd kutatni, az elfeledett vagy inkább az eltitkolt Luthor Lány után. Amire most jutottam meg is osztom az olvasókkal.
Smallvilleben a  Luthor birtokon, 1981. november 12. Lex Luthor nevelőjétől Pamela Jenkinstől született meg Lutessa Lena Luthor néven, ha jól tudjuk akkoriban nem jól mentek a dolgok a Lionel Luthor és a felesége közt így Jenkins karjaiba találhatott vigaszt a megboldogul családfő. Miután Jenkins elhagyta a kislányát Lionel a St. Louise árvaházba adta  ami egy elég zűrös  árvákkal teli árvaház volt. Öt évesen a kis Lutessát örökbe fogadta Mercer család akkor változott a neve Tess Mercer. Ez sem volt kislánynak való élet az apjának sok zűrös ügye volt. Louisianában egy mocsárban nőtt fel. Nem éppen egy gyereknek való környezet. A Louisianai kórház szerint háromszor is eltört a karja a dombhártyája is beszakadt a  fiatal Mercer lánynak és molesztálásra utaló nyomokat is találtak a lányon volt orvosai. Érthető, hogy Tess Mercer menekült a nevelő szüleitől és már tizenöt évesen Harvardra járt. A lányban volt akarata kitartása és tehetsége, hogy fiatalon egyetemen tanult tenger biológusnak. Majd ahogy végzet a Csendes- Óceán déli szigetein tanulmányozott növényeket és állatokat.
Egy idő után, Tess Mercer elkezdett dolgozni LuthorCorp Vállalatálnál a Kutatás és Fejlesztés osztályon. Alexander Luthor kezdetben nem tudta hogy a húgát tette meg a szemének és a fülének. Egy tehetséges nőt látott Tessben, akit pártfogolnia kell. Pártfogolni biztosak lehetünk benne hogy nem volt több ez mint pártfogás? Oliver Queen és Tess Mercerről tudjuk, hogy egy ideig együtt voltak.
Oliver Queen egykori ex-barátnője halálhíre nagyon megdöbbentette a férfit. Star Cityben sikerült vele kapcsolatba lépnem és mesélt Tess Mercerről, aki egy ideig Luthor vállalat vezetője és a Daily Planet igazgatója is volt. Veszélyes nő volt, akivel nem szabadott újat húzni, mikor vezető lett sokkal másabb lett felelősség teljesebb. Kiderült az is, hogy szakíttás után is jó barátok maradtak. Mikor Lex Luthor visszatér a családi vállat vezetéséhez. Mercer gyorsan szerzett hatalma és nyilvános működéséből csendes társ lett. Így halt meg egy gazdag nőként. Sokan felteszik a kérdést miért lett öngyilkos? Miért halt meg egy ilyen gazdag és sikeres nő mi állt a háttérben?
Valamikor egy titkos szervezet (Sakk-matt) ügynöke volt. Nem tudni miket tett a szervezeten belül, de elképzelhető, hogy a bosszú utolérte.

avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Tess Mercer- Őrtorony vörös tornádója

Témanyitás by Lois Lane on 2016-04-19, 09:01

Amennyiben már készen vagy: érdekes megközelítése Tessnek Smile... sosem gondoltam volna, hogy valaki az Ő karakterét ilyen formában gondolja tovább, de mit tesz a rajongás Smile? Ügyesen lavíroztál a sorozat történései és a saját elképzeléseid között. Az pedig külön kiemelendő, hogy példajátékot és még egy grátisz cikket is rittyentettél az előtörténeted végére.

Jár a 8 pont, mert ügyesen kidolgoztad a történetet. Várjuk az adatlapot.
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Tess Mercer- Őrtorony vörös tornádója

Témanyitás by Vendég on 2016-04-19, 11:08

Köszönöm az elfogadást, volt benne saját ötlet, de a képregény folytatás szerint próbáltam tovább haladni.
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Tess Mercer- Őrtorony vörös tornádója

Témanyitás by Lois Lane on 2016-04-23, 10:10

Ügyes, várom az adatlapot és kezdheted a játékot Smile
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Tess Mercer- Őrtorony vörös tornádója

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.