Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Gy.I.K. - Gyakran Ismételt Kérdések

Go down

Gy.I.K. - Gyakran Ismételt Kérdések

Témanyitás by Lois Lane on 2011-12-04, 17:34

Annak érdekében, hogy nagyjából mindenki megértse, mi is az az FRPG, itt olvashattok egy rövid útmutatót:

Mi is az az FRPG?

Az FRPG a Forum Role Playing Game szavak rövidítése, magyarul fórumos szerepjátékot jelent.

Hogy lehet egy fórum szerepjáték, hogy lehet játszani?
A fórum topikjai/témái lényegében olyanok, mint egy könyvben egy fejezet, ám a fejezetet ti a játékosok írjátok, illetve a kalandmesterek. A játék menete elsõre furcsán hangzik és nehéznek tûnik, de egy idõ után belejön az ember. A játék úgy történik, hogy elõször kitalálsz egy karaktert. Ezután megírod a karakter elõtörténetét, mely összefoglalja a karakter életét a játék elõtt, természetesen röviden. Ezek után, ha elfogadták az elõtörténeted, a fórumon megkeresed azt a topikot, mely azt a helyszínt jelzi ahol épp a te karaktered tartózkodik, majd oda leírod az eseményeket, melyek ott történnek. Ezt lehet egyes szám 1. személyben vagy egyes szám 3. személyben is írni, ezt te döntöd el. A legfontosabb és legjobb, ha elereszted fantáziád, hisz az egész játék képzeletben történik. Ami nagyon fontos, hogy a cselekvéseket, ha nem magánjátékról van szó, akkor feltételes módban írjátok, főleg akkor, ha a karakteretek harcol, vagy valamilyen csatában vesz részt, hiszen ott nem tudhatjátok, hogy a Veletek együtt tevékenykedő társak hogyan fognak reagálni. Egymás karakterét lehetőség szerint semmilyen formában ne irányítsátok. Erre csak a KM-nek van felhatalmazása, Neki is csak akkor, ha a játékos nem írt hozzászólást a 3 napos időintervallumon belül.

Szóval nincs is igazi, képi játék?
Nincs, mindent te képzelsz el, olyan mintha egyszerre olvasnál és írnál egy könyvet Smallville-rõl.

Hogy lehet jelentkezni?

Pofon egyszerû, csupán regisztrálni kell a fórumra, és ezzel máris játékosi rangod van. Viszont míg nincs elfogadott elõtörténeted, addig nem játszhatsz!

Ez ingyenes?
Természetesen az. Nem szedünk vizitdíjat sem.

Lehet csalni?
Sajnos, mint mindenhol a csalás veszélye itt is fenn áll. Ez megnyilvánulhat sok dologban, például irreális cselekedeteket ír valaki le. Továbbá más JK (játékos karakter) irányítása is tiltott. Tehát a játék történjen ésszerû keretek között.

Mely sorozatok, mozifilmek szerint haladunk?
Erről bővebben a DC Mitológia az oldalon topikban olvashattok!

FRPG-s kisszótár:

Reag=hozzászólás, a játékosok reagálnak a másik hozzászólására.
HSZ= hozzászólás, rövidítve
Post=szintén HSZ
FRPG=Forum role playing game=fórumos szerepjáték
NJK=nem játékos karakter, olyan karakterek, melyek mellékesek, csak segítik az események áramlását
JK-k=játékos karakterek, a játékosok alkotott karakterei.
KM=kalandmester=staff tag, azaz kalandokat vezet
STAFF=adminok, moderátorok, KMek
OFF=olyan hozzászólás, mely nem tartozik a témába. Ha egy HSZ-ben megjegyzést teszel „//” „//” jelek közé, akkor az „engedélyezett” off.
POSTHUNT=olyan HSZ, mely csak abból a célból születik, hogy a hozzászólások számát gyarapítsa. Általában egyszavas, egysoros HSZ-ek.

Ahhoz, hogy még egyszerûbben megértsétek, hogy is mûködik a játék, itt egy nagyon rövid játék:

Példajáték:
Smallville-->Utcák

Kalandmester leír egy eseményt, a fent látható topikon belül:
Hirtelen hangokat hallasz jobb oldalról. Ahogy megfordulsz, egy árny suhan el, majd hirtelen megjelenik elõtted egy férfi, aki így szól:
-Elnézést, hogy megijesztettem. De szándékos volt-mondja gúnyos vigyorral az arcán, majd egy kést vesz elõ és közelíteni kezdd feléd…


Játékos reagál rá:
Séta közben egy neszt hallok jobb kéz felõl. Majd egy árny suhan el, amikor ismét elõre nézek, már egy férfi áll ott. Elõször megkönnyebbültem, amikor az elsõ mondatot kinyögte. A másodiknál azonban ismét megrémültem. Egy késsel tartott felém, valószínûleg ki akart rabolni. Megfordultam, és futni kezdtem, ahogy csak tudtam.


A KM újra ír, mondjuk, hogy megérkezik a megmentõ:
Futás közben ismét hallasz valami furcsát, majd újra az az árny, a férfi pedig ismét elõtted áll Most gyorsabban kezd közelíteni. Behunyod a szemed, és felkészülsz a legrosszabbra. Ekkor azonban hatalmas szél kerekedik, enyhe puffanás, és mire kinyitod a szemed már csak eszméletlenül találod a támadód.


Újabb reag a játékostól:
Ahogy a sötétségben szaladok elõre, ismét furcsa hangokat hallok, majd az árny ismét elsuhan felettem. Hirtelen megtorpanok, a férfi ugyanis 3 méterrel elõttem volt! Újra közelíteni kezdett. Úgy éreztem nincs már esélyem. A verejték patakokban folyt már az arcomról. Amikor már ott volt elõttem, behunytam szemeimet, és a legrosszabbra készültem. A semmibõl szél kerekedett, és egy enyhe puffanást követõen kinyitottam a szemem. A férfi eszméletlenül feküdt a földön…


A fenti játék csak egy példa, ennél sokkal színvonalasabb játékot várunk el. Ezen kívül nem muszáj KM-nek irányítania, magadtól is kalandozhatsz!
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.