Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

-= Pontköltési Rendszer =-

Go down

-= Pontköltési Rendszer =-

Témanyitás by Lois Lane on 2011-12-04, 17:31

Nem tudjátok mire költsétek a rendelkezésre álló pontjaitokat? Akkor ne is keressetek tovább, itt a megoldás!

megjegyzés: Sajnáljuk ha esetleg valami túl drága, de tudjátok, a gazdasági válság, és a többi jogi bla-bla...


NJK


Ha valaki nem lenne tisztában az NJK fogalmával, az egy rendkívül hasznos rövidítés a Nem-Játékos Karakter kifejezésére. Te vagy a JK, a Játékos Karakter, aki nem csak játszik a gép elõtt, hanem még mily meglepõ, egy hús-vér élõlény is. Azonban ezek a rendkívül hasznos segédek (ha persze hajlandó vagy nehezen megszerzett pontjaidat rájuk költeni), akkor õket teljes mértékben te fogod irányítani, de nem õk lesznek a fõkaraktereid, tehát õk nem kapnak pontokat és nem is fejlõdnek.

Egy sima, mezei NJK, mindenféle különleges erõk nélkül (nincs túl sok beleszólása a karakter életébe, azaz rokon, vagy barát): 1 pont
Testõr, vagy bármi más közepesen erõs NJK - 3 pont
Egy hozzád hasonlóan erõs NJK, talán nemezis (ha nagyon unatkozol) - 5 pont
Egy rendkívül erõs, idegen (kriptoni, apokolipsi, stb.) NJK - 10 pont


Képesség

Eddig ez alanyi jogon járt mindenkinek, most fájó de ez is változik.
Az elsõ képességért továbbra sem kell ponttal fizetnetek, viszont ha fejlõdni akartok, akkor már annál inkább. Ha második képességet is szeretnétek karaktereteknek elõször le kell írnotok mire gondoltatok, a leírást el kell juttatni az illetékes staff tagokhoz, akik ezt utána közösen megvitatják, megmondják illik e a karakter felépítéséhez (fizikailag és anatómiailag egyaránt) valamint az elsõdleges képességhez, majd végül az árát is. Ezután beépíthetitek a bõvítményekbe, valamint az adatlapba is, viszont ha azt szeretnétek, hogy a másodlagos képességetek azonos ütemben fejlõdjön az elsõdlegessel, kitalálhatjátok mire van szükség... hát, igen: bele kell invesztálni pár pontot. Harmadlagos, és egyéb képességeknél ugyanez a helyzet.


Ingatlan

Ha csak nem akarsz a híd alatt aludni, venned kell egy ingatlant, és az ingatlan körülményeinek megfelelõen van elosztva a pontköltség is. Kivéve abban az esetben, ha szolgálati lakásban élsz, amelyet a munkahelyed biztosít számodra.

Egy albérlet, semmi különös - 2 pont
Egy saját lakás - 3 pont
Egy kellemes kertes ház - 4 pont
Egy villa - 6 pont
Bármi nagyobb, mondjuk egy kastély vagy egy repülõ csészealj - 10 pont


Jármûvek

Ha nem akarsz állandóan posztolgatni minden egyes metrómegállóba szerte Amerikában, akkor jobb, ha veszel egy jármûvet. A céges autót ingyen kapod, attól függõen hogy hol dolgozol, érteni ezalatt: Daily Planet, Inquisitor, stb., de azt, hogy egyáltalán kaphatsz-e céges autót, azt az elõtörténedet ellenõrzõ moderátor dönti el.

Céges autó - 0 pont
Személyautó - 2 pont
Sportkocsi - 4 pont
Bármilyen típusú motor - 2-3 pont (1000 cm3 alatt 2, 1000 cm3 fölött 3)
Tank, ûrhajó, egyebek - 10 pont (és a magas ár mellett szigorúan a staff engedélyével)


Jelmezek

"Na ne már, a jelmezekért is pontokat von le a staff?!" - igen, úgy van, kedves értelmetlen okból felháborodott fiktív játékos. Azok a jelmezek, melyek nem csak hogy csili-vilin néznek ki, hanem annyi extra van bennük hogy még a reptéren a fémdetektor is rövidzárlatot kap, azokért bizony meg kell fizetnetek. A pontjaitokkal.

Egy alapjelmez, semmi extra, csak egy ruha - 1 pont
Egy jelmez kettõ, vagy több extrával - 2-10 pont (Staff által megszabva)


Fegyverek

A fegyverekhez fegyvertartási engedély kell... vagy nem. Ha rendõr vagy természetesen ingyen kapod az elõírtakat, ugyanez ha FBI vagy CIA ügynök vagy, teszem azt katona. De ha nem, pontba kerül.

Kiskaliberû kézifegyver - 1-2 pont (A staff határozza meg)
Nagykaliberû fegyverek - 2-5 pont (A staff határozza meg)
Nehézfegyverek (Páncéltörõ pl.) - 5-10 (A staff határozza meg)
Bombák és detonátorok - 5-10 (Szintén a staff határozza meg)


Fegyverek - kiegészítés

Nos, mivel a ravasz játékosok már így a kezdetekben is sokszor túljártak az eszünkön, úgy gondoltuk, mi is alkalmazkodunk a folyamatosan gyarapodó megszorításokhoz, és így most már nem csak a lõfegyverekért vonunk le pontokat, hanem a késekért, és egyéb pengékért is. (Igen, ha ezért egy villával akarjátok kiszúrni a szemünket, akkor elõször fizetnetek kell érte. Utána megtehetitek.)

Kések (pl. katonai kés, vadászkés, szurony) - 1-2 pont
Tõrök (Pl.: Sai) - 2 pont
Kardok (Pl.: Katana) - 3 pont
Egyéb szúrófegyver - 5 pont


Biztonsági rendszerek

Van egy nagyobb épületed, telephelyed, de nem akarsz állandóan a kapuban ülni egy mordállyal, hogy a gazfickókat megakadályozd a bejutásban? Akkor itt a helyed, lentebb ugyanis megtalálod a biztonsági felszerelések árait.

Riasztó - 2 pont
Kamerás megfigyelõrendszer, riasztóval felszerelve - 3 pont
A legmodernebb megfigyelõrendszer, õrökkel és riasztóval - 5 pont (NJK-kal együtt)


Elektronikai kütyük

Nyilván a mai világban elképzelhetetlen pár emberke számára, hogy mobil, laptop, diktafon nélkül éljen. Ha nem kapsz a munkahelyeden szolgálati felszerelést, akkor pontokért megvásárolhatod.

Mobiltelefon (teljesen alap, semmi extra) - 1 pont
Mobiltelefon (Blackberry, hasonlók, beépített mp3 lejátszó,stb.) - 2 pont
Laptop - 2 pont
Diktafon (feltéve, ha a szuperteló mellé még szeretnél) - 2 pont


Csapatok pontköltési rendszere:

Az egyes csapatok tagjai (Tini Titánok, Igazság Ligája, Igazság Szövetsége, Injustice League, stb.) mostantól nem csak maguknak "keresik" a pontokat, hanem úgymond egymásnak is. Ugyanis, ahogy az Igazság Ligája Chloé által szert tett a Watchtowerre, úgy a többi csapatnak is szüksége lesz fõhadiszállásra, jelmezekre, és minden egyébre. Ezeket úgy tudjátok megvásárolni, hogy a pontjaitok összeadódnak, és a végösszegbõl tudjátok megvenni a szükséges közös felszerelést. Ez viszont azt jelenti, hogy kevesebb pontotok marad saját karakteretek fejlesztésére. Viszont, a csapatért mindent, nemde bár?

Figyelmeztetés: Ez a poszt folyamatosan bõvül, ha bármi észrevételetek vagy kérdésetek van a pontköltési rendszerrel kapcsolatban, forduljatok staffunk tagjainkhoz!

avatar
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.