Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Elhagyatott Kastély

Go down

Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-29, 09:16

Egy középkori, nehezen fellelhető angol kastély egy völgy közepén, Nagy Britanniában. A kapu szinte állandóan zárva van, és az az arra érzékenyek érzik a mágia jelenlétét a kastélyból, és az azt körülvevő területeken. Ha még is sikerül valakinek bejutnia a kastélyba úgy, hogy annak tulajdonosa nem kívánatos személynek titulálja, szinte biztos, hogy életét veszti.
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-29, 21:09

//Előzmény: Starling City Könyvtára//


Kopogtatsz. Semmi. Neveket sorolsz. Semmi. Most már tárgyak nevét sorolod. Semmi. Hát... ez kínos. Etrigan vet rád egy kérdő pillantást, de mielőtt megszólalhatnál, hirtelen egy hihetetlenül erős szél majdhogynem kitépi a vár kaput, ami megnyílik előtted. Egy lila portált látsz magad előtt, de nincs időd jobban szemügyre venni, ugyanis mire egyet pislogsz, hirtelen a kastély belsejében vagy, és a kapu megint csak bezárult mögötted. Azonban... most egy trónteremben vagy. És a trón nem üres. Egy nő ül rajta, akiből szinte árad a mágia. Ellentétben a démonokkal... ő nem is leplezi a saját erejét. Bizonyára büszke rá, szóval lehet, hogy a terved jó irányba halad. Ahogy meglátja Etrigan-t melletted, aki már is üres, semmitmondó tekintettel néz előre, hogy előadhassa a jó szolgálót, feláll a trónjáról.

A gyönyörű, zöld ruhás nő egyenesen rád néz. Valami van a szemében... mintha olvasna benned. Egyszerre a hideg ráz ki tőle, és egyszerre csodálattal tölt el... lehet, hogy valamiféle bűbájjal manipulál... próbálsz rá nem koncentrálni, mire végre megszólal. A hangja szinte visszhangzik a fejedben, túlviláginak, de ugyanakkor andalítónak és kellemesnek hangzik, hiába a durva hangnem.
- Ki vagy, és mit akarsz, idegen? Honnan tudtad, hol találhatsz meg?
Na, most ugrik a majom a vízbe.

//OFF: Igen, tudom hogy a képen a Marvel-es Morgan Le Fay van, de a DC-sről egy ideillő képet sem találtam.//
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2016-12-30, 11:02

\\ Előző poszt: Starling City Könyvtára \\

Elég hiábavalónak tűnik szinte minden próbálkozásom arra nézve, hogy bejussak. Se az udvarias kopogtatás, se a jelszók találgatása nem hozza meg a kívánt eredményt. Kicsit elbizonytalanodva nézek rá újdonsült társamra, akinek a szeméből ki tudom olvasni, hogy ő legalább annyira nem tudja, hogy mit csinálok, mint én.
De ennek a nyugodt idillnek gyorsan véget vet a hirtelen viharos erejűre fokozódó szél, ami úgy csapja ki a kaput, mintha levéldarabkákat reptetne a levegőben. Nem mellesleg majdnem leszaggatja rólam a nagyra becsült ballonkabátomat is.
Észbe sem tudok kapni, már megint egy térkapu ragad magába. Ez az utazás most sokkal kevésbé megterhelő. Mire kikeveredek a másik oldalán már el is múlik az a kellemetlen bizsergés, amit okozott.
Egy trónteremben állok, aminek az úrnője igencsak szemrevaló teremtés. Mindemellett olyan mágikus kisugárzással bír, hogy ő lehetne a mágikus világ Hirosimája és Nagaszakija a huszadik hatványon. Egy pillanatra megszédít ez hatalmas és nyers kisugárzás, de úrrá leszek magamon és játszom tovább a szerepem.
Nem maradt kétségem afelől, hogy tényleg Morgan La Fey-jel hozott össze a sorsom. Hogy ez jó- vagy rossz sors, majd meglátjuk.
A nő tekintete szinte átlát rajtam és nagyon remélem, hogy pásztázza az elmémet.
Ahogy megszólal egyszerre érzem a csodálatot és az iszonyatot. Ilyen lenne hát egy kétezer éves varázsló hatalma?
Udvariasan meghajolok előtte, mint ahogy a régi lovagos filmekben láttam. Sejtem, hogy mit gondolsz erről, de más forrásom nincs a korabeli etikettről. Meg amúgy is kit érdekel az etikett? Engem nagyon ritkán.
- John Constantine néven ismer a varázsvilág. - próbálok minél cirádásabban bemutatkozni - Látogatásom célja, hogy visszaszolgáltassam kegyednek eme erőteljes szolgát. Nehezen, véres verítékkel sikerült győzelmet aratnom felette, de kordában tartanom még nehezebb lenne, mivel jártasságom a varázslás és bűbáj területén rendkívül szegényes. A kérdéseimre megtévesztő választ adott, de sikerült megtalálnom a vélt igazságot a mondatai között és azt is, hogy kinek tartozik számadással. Bevallom, hogy nehezemre esik elhinni az állítását, de a kegyedből sugárzó mágikus energia erőteljesen oldozgatja a hitetlenségem kötelét.
Rövid szünetet tartok, hogy lássam mennyire van hatással a La Fey-re a hízelgésem.
- Miután a démonlovagja felfedte, hogy kinek a szolgálatában áll, úgy véltem, hogy akár igazat mond, akár nem, nem kockáztatom egy olyan hatalmas varázsló haragját, aki egy ilyen hatalmú lényt könnyedén tart rabigában. Visszakövettem a térváltó varázst, amit Starling Cityben használt és ide igyekeztem, hogy szolgálója ismét az kegyed keze alá kerüljön.
Ennyi kis felvezetés elég egyszerre. Ha egyből kéréssel fordulok felé, még mindenestül kihajít a kastélyból. Szépen fokozatosan kell eljutnom odáig, hogy bizonyítsa nekem amit már úgy is tudok.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-31, 08:50

Morgan Le Fay rezzenéstelen arccal hallgatja végig a mondandód, majd odalép Etrigan-hez. Kinyújtja a kezét, és az ujjbegyével megérinti a démon homlokát.
- Egy kötő-mágia, közepes rangú démonok ellen. Tudhattam volna, hogy már visszavetted az irányítást, Etrigan. Blood sosem szerette a piszkos munkát. Azonban te sem vagy közepes rangú démon... ez a béklyó csak azért tart téged kordában, mert hagytad.

Le Fay hirtelen eltűnik majd mögötted jelenik meg. Szinte a földbe gyökerezel, és mozdulni sem tudsz. A hátad mögött állva finoman végigsimít a mellkasodon, majd belenyúl a zsebedbe, ahonnan kiveszi a cigarettásdobozodat.
- Egy démonnak nagyon egyszerű lenne bármilyen tűzforrásból mágikus térkaput nyitni... pláne egy olyannak, mint Etrigan. Az elemi mágiák irányítása azonban távol áll tőle, ahogy a transzmutáció is.
Morgan az akaratával levitálásra készteti a doboz cigit, majd az a levegőben furcsa formákat vesz fel, megnyúlik, végül csak simán hamuvá változik, mintha valaki elszívta volna az összeset. Még füstszagot is érzel. Ez meg mi a franc, valami időmágia, vagy valami illúzió? És még mindig nem tudsz mozdulni. Most már tényleg kezded azt hinni, hogy túl nagy fába vágtad a fejszédet... Le Fay ezután közvetlenül előtted jelenik meg, és a mutatóujjának ujjbegyét a te homlokodra is helyezi.
- A neve John Constantine, igaz? A nevek nem jelentenek semmit. Látni akarom, mi van magában... a szenvedését. A kínjait. A gyötrelmeit. Biztos sok mindenen ment keresztül... látom a szemében. De látni akarom az elméjében is.
Becsukja a szemét, majd összpontosít. Másodpercekkel később egy démoni mosollyal nyitja ki a szemeit ismét.
- Egy démon nyomai vannak a lelkében. Több démoné. És egyik sem Etrigan. Ezért nem ölte meg magát... és most maguk, meg akarnak ölni engem. Engem.
Le Fay megint eltűnik, és hirtelen a trónján terem. Egyikőtök sem tud mozdulni, Le Fay pedig hangos, gúnyos nevetésben tör ki, majd undorodott tekintettel néz rátok. A kezében hirtelen megjelenik a maszk, a szász maszk, amit láttál a múzeumban.
- A vakmerőség fontos a varázslók számára. Akármennyire is lenézően beszél önmagáról, van magában potenciál... de ha azt hiszi, hogy tényleg az életemre törhet egy ilyen egyszerű kis trükkel, és átlátható hazugságokkal... maga nem vakmerő, hanem bolond. Alábecsül engem, és alábecsüli a maszk hatalmát is, ahogy azok is, akik megkérték önt, hogy szerezze vissza. Hadd mutassak magának igazi varázslatot... ennyit megérdemel, mielőtt meghal.
Le Fay felveszi a maszkot.

- Ez a maszk az enyém volt. Ősi varázslatokat hagytam benne, melyekre nem szabad emlékezni... különben darabokra tépik az elmét. Olyan erők férhetnek hozzá a tudásodhoz, amik elől nincs menekvés. A démonok szadista gyermekeknek tűnnek az ősi lények mellett, melyek eme varázsigéket szőtték...
Le Fay valami lehetetlen nyelvet mormog valamit. Nem csak, hogy nem érted... hanem a szótagok amiket mond, lehetetlen betűkkel, kimondhatatlan szavakkal... ez a nyelv nem emberi. És nem is démoni. Minden remegni kezd a közelben, a kapu pedig mögöttetek zárva. Rések jelennek meg térben és időben, rések melyek hőt eresztenek ki magukból... úgy érzed, hogy valaki figyel belőlük. Le Fay valami nagyon, nagyon szörnyűt készül tenni... azonban úgy néz ki, hogy a varázslata deaktivál minden másikat, így te is meg tudsz mozdulni, a cigid ismét egy doboz cigivé válik a földön, és Etrigan is hirtelen megszólal.
- Constantine! Erről beszéltem! Ő nem holmi tucatvarázsló! És tudod mi a legrosszabb?! Nem érezted a teste melegét mikor megérintett, igaz? Ez nem is az igazi Le Fay, ez csak egy asztrális kivetítés! Fogalmunk sincs hol van, bárhol lehet! Ahogy átrántott minket a térkapun a kastélyban, az is lehet, hogy egy másik dimenzióba kerültünk! Azonnal ki kell jutnunk innen!
Etrigan hangját már-már kezdi elnyomni valami túlvilági suttogás, miközben Le Fay egyre csak kántál. Már egy hatalmas varázskör is kezd megjelenni fölöttetek, valami idegen formával... ami nem egy pentagramma. Valami nagyon, nagyon rossz készülődik, olyan, amit még soha nem láthattál... mit teszel? Nincs sok időd, mire a mágia aktiválódik.

Az egyetlen dolog amit látsz, és ami hasznos lehet, hogy a trón mögött közvetlenül van egy ajtó. De a trónon ül Le Fay asztrális kivetítése, amiből olyan szintű mágia tölti meg a levegőt, pláne a varázslatból aminek az igéjét éppen mormogja, hogy szinte rosszul vagy. Ha csak egy puszta mágikus "klón"-ja ekkora hatalmat sugároz, biztos, hogy találkozni akarsz az igazival, vagy inkább kereket oldasz?
Egy azonban biztos: tenned kell valamit, vagy Le Fay valami elképzelhetetlent szabadít a világra. Bár végül is... mindig is akartad látni, igaz volt-e a Cthulhu mítosz.
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-01, 13:01

"John, hogy neked miért kell mindig ekkora sz*rba keveredned?"
Bruce Willis nem tudta, hogy ezzel az egy mondattal nem csak a karakterét, hanem az egész életemet is tökéletesen körülírta. Nem emlékszem már melyik Die Hard filmben mondta ezt, de hatványozottan erős költői kérdést fogalmazott meg ezzel.
Vagy én nem látok túl megint a saját egómon, vagy La Fey valami olyan ősi mágiát alkalmaz, aminek a létezéséről még a homo magik sem tudnak. Nem tudom. Jelen pillanatban azzal vagyok elfoglalva, hogy tisztán tartsam az alsóneműmet.
A ősvarázsló olyan dolgokat csinál, amitől majdnem megáll bennem az ütő. Az még csak a legkisebb őrület, amikor valamilyen - feltételezem a multiverzumot manipuláló - mágiával szórakoztatja a bagómat. Ne akard tudni, hogy honnan tudok ilyen elméleti fizikai dolgokról. Jobb nem firtatni. Meg azt sem, hogy most miért fut át a hátamon egy teljesen másfajta borzongás. Szeretem, ha a nők simogatnak, de akkor is.
- Etrigan megelégedne azzal, hogy az örökkévalóságig hántolja magáról a bőrt. - szedem össze magam annyira, hogy egy pimasz mosoly árnyékát villantsam fel
Ha már úgy is meghalok, akkor stílusosan tegyem. A hírnév csúnya dolog. Fel kell nőni hozzá.
Előkerül az ellopott sisak is és most indul csak be igazán a buli. Ha jól sejtem azt, hogy mi következik, akkor itt és most H.P. Lovecraft kapna egy instant orgazmust. Mármint abban az esetben, ha szerencsétlen nem patkolt volna el már jó ideje.
Etrigan hangját alig hallom, de egy fontos új információval gazdagít engem. Ez nem az igazi La Fey. De ha egy mágikus klón ilyen erős mágiát hozzon létre....
Ősvarázsló vagy sem, ehhez szükség van a Ley-vonalak kemény megcsapolására. Ami azt jelenti, hogy a kastély egy gócpontra épült. Eszembe jut egy vakmerő ötlet. Ami talán működhet annak ellenére, hogy milyen egy reménytelen helyzetben vagyunk.
Ez a banya egy dologgal nem számolt. Jelen pillanatban én vagyok a Pokol legnagyobb ellensége és saját jogomon élő legenda a varázslók között. Én vagyok az a fickó, aki képen röhögi a démonokat és leköpi őket miután alaposan ellátta a bajukat. Aki még magát sem kíméli, ha arról van szó, hogy jól seggbe rúgjon egy hozzá hasonló mágikus erőművet.
- Szedd le a fejéről a sisakot! - próbálom túlüvölteni a térkapuk okozta valóságtorzulást, miközben vadul gesztikulálok Etrigannek - Vond el a figyelmét a varázslásról! Bár nem ezt ígértem neked, de itt az alkalom, hogy jól megszadizd ezt a némber!
Nagyon remélem, hogy Etrigan hallgat rám és biztosítja azt a kis időt, ami a tervem végrehajtásához szükséges.
Hangosan, a varázsigéket szinte üvöltve kezdem el felszívni magamba a Ley-vonalak energiáit. Érzem, hogy a mágikus energia túlcsordul a testemben szinte szétfeszítve azt. Olyan ez, mintha majdnem túltöltenél egy aksit. Ennyi erővel akár még versenyre is kellhetek ezzel a varázs klónnal.
- Teremtés előtti Ősök! - üvöltöm torkom szakadtából - Felajánlom magamat számotokra! Hadd legyek eszköze annak a bosszúnak, amit a titeket háborgató szajha ellen céloztok! Vezessétek kezemet addig, míg Morgan La Fey el nem nyeri méltó büntetését általam.
Ezt kapd ki te vén satrafa! Ha Etrigan sikerrel jár és leszedi La Feyről a sisakot, akkor lesz itt nemulass annak, aki a nagy öregekkel akart elintéztetni engem.
Tudom, hogy ha sikerrel járok akkor kicsi az esélye annak, hogy jól jöjjek ki ebből az alkuból. De sosem voltam az az ember, aki törődik a következményekkel, amikor a fél világ léte nyomja a vállát. Ha mázlim van, akkor a lelkem kicsúszik Nergál karmai közül. Ha nem akkor jól megszívtam.
Mindenesetre jobb felkészülni a legrosszabbra. Anya, Astra nemsokára csatlakozom hozzátok.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-02, 19:14

Jól gondoltad, ez a kastély tényleg egy ley-vonal gócpontjára épült... valószínűleg a közepére is, mert a mágiától szinte izzik a levegő. Etrigan alig hallja amit mondasz, de azért csak sikerül kivennie a szavaid.
- A sisakját?! Hogyan?!
Ekkor a meglepett démon meghallja a te inkantációdat is, amitől lila fények kezdenek cikázni a levegőben, és még jobban remegni kezd az egész kastély. Már lila villámok is csapnak le. A varázskor egyre nagyobb lesz fölöttetek, és a közepén megjelenik egy túlvilági szem, sárga szemfehérjével, és vörös írisszel, a szeme fekete közepéből pedig kijön egy lila lézer, amiből egy újabb, sokkal nagyobb varázskör jön elő. A varázskör közepén is lilán szikrázik a levegő, és valami kezd formát ölteni... valami ősi. És nagyon veszélyes.
- Te magasságos... ezért nem szabad bízni a varázslókban! - üvölti Etrigan, a félelemtől szinte megdermedve.
Nem sok minden ijeszti meg a démont, de ez nagyon.
- Lenyűgöző, John Constantine! Mást nem is várnék el egy olyantól, akinek a lelkét maga Lucifer is tárt karokkal várná! De én foglak átadni neki! - üvölti Fey, majd a magasba emeli a kezeit, és tovább folytatja a kántálást.
Észre se vetted de te is valamiféle földöntúli nyelven kezdesz beszélni, és suttogásokat, hangokat hallasz a fejedben. A hallottak hirtelen szavakká válnak, majd egy kérdést formálnak.
- ... szólítottál, halandó...? - kérdezi túlvilági, szinte zsigereidig hatolóan ijesztő hangon... valami a fejedben.
Minden egyes szava erős fájdalmat okoz, az orrod vére is eleredt. Nagyon kezd megerőltetni téged az ősi energiák használata.
- Na jó, nekem ez magas. Megyek és megállítom ezt az őrületet mielőtt Lucifer sem tudja mit szabadítotok ránk. - jelenti ki Etrigan, miután végre kiszúrta a trón mögött lévő ajtót, és odarohanna... de a mágikus szél visszafogja. Neked is nagyon erőlködnöd kell, hogy ne veszítsd el a kontrollt és ragadjon el a túlvilági orkán, ami a szobában dúl, ami már a tárgyakat is felkapta, amik a levegőben tornádó szerűen körözni kezdenek a két trónterem közepén, és afölött lévő varázskör között. A tárgyak kifordulnak magukból, és lehetetlen formákat vesznek fel, az a valami pedig kezd egyre biztosabb formát ölteni a varázskörök között, de még nem teljesen kivehető az alakja. Ez úgy néz ki az idézések párbaja lesz. Amelyikőtök előbb ideszólít egy Ősi Lényt, az nyer. Csak tippelni tudsz, de valószínűleg Morgan fejében is ilyesmi csata dúlhat, az ilyen mágiák rendkívül megerőltetőek bárki számára, legyen az 2000 éves varázsló, mint ő, vagy démonirtó, mint te. Közben Etrigan már majdnem eljut a trón mögött lévő ajtóig, mit sem törődve Le Fay asztrális kivetülésével a trón előtt. Azonban az még mindig nem hagy nyugodni téged, hogy ha az asztrális kivetülése is ilyen erős mágiákat képes használni, akkor mit csinálhat az igazi...?
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-02, 22:00

A fejlemények tükrében eldöntöm, hogy ha Stephen ebből is könyvet fog írni, akkor ragaszkodni fogok ahhoz, hogy legalább ötletgazdaként feltüntessen, mert az tuti, hogy durván alul vagyok fizetve. Bármennyire is menőnek tűnhet egy fantasy rajongó számára amit most látna, de egy nyomorult szász sisak visszaszerzésére szerződtem, nem pedig arra, hogy lovecraftiánus pokémonpárbajt vívjak Morgan La Fey-jel.
Meg kell hagyni, hogy akármennyire is elfajult a helyzet, valamilyen perverz módon még élvezem is a körülöttünk dúló nyers mágikus energiák spontán kisülését, a varázserő vad tombolását. Olyan, mintha a legjobb anyaggal lőttem volna magamat és ennek hatására megtanultam volna még néhány holtabbnál is holtabb nyelvet. Mindezt frenetikus lézershow kíséretében.
Legalábbis én már nem ismerem fel, hogy milyen szavakat formálnak az ajkaim. Az pláné nem tetszik, amit kettőnk "Kinek nagyobb a ..." (majd hozzágondolod a megfelelőt, de La Fey esetében problémás lenne az első ötleted) játékának eredményeként egy titáni nagyságú vörös íríszű macskaszem jelenik meg a helységben.
Etrigan kiabálását már alig hallom a fejemben susmorgó hangok miatt.
De álljunk meg egy pillanatra! Etrigan beszél. A pokolba is Etrigan beszél, pedig elviekben képtelen rá. Nem oldottam fel róla a bűbájt. Sőt akármit is művelt La Fey a a cigimmel, az is visszatért az eredeti állapotába. Ezer ördög és pokol....
Ez azt jelenti, minden mágiát kiütött a teremben az idézés megkezdése. Ó, hogy a fene egye meg ezt az átkozott nőszemélyt ott ahol van.
A fejemet elárasztó suttogás már jól érthetően szól hozzám, de ügyet sem vetek rá. Azt kéne még, hogy egy lovecraftiánus Vén Öreggel bájcsevegjek egy varázspárbaj közepén. Az elmém már így is elég sérült köszönöm. Meg úgy is belelát a fejembe. Csak kiolvassa, hogy mik a szándékaim.
- Az ördög vigyen el téged haza Etrigan, támadj már rá arra a feslett szajhára! - kiabálom túl a a hangzavart, ami meglehetősen furcsa, mivel az ősi igéket kántáló hangomat is hallom az emberi nyelv mellett - Az idézésen kívül nincs semmi mágia a környéken. Ez az igazi La Fey!
Most Etriganon áll vagy bukik a csata kimenetele. Meg a világ sorsa. Pluszban az életem is.
Ha most nekiáll kiropraktort játszani La Fey-jel nincs az az isten vagy démon, hogy az képes lenne tovább folytatni egy ilyen rituálét.
Az ajkamon lecsorgó vérből mély kortyot szívok a számba. Ha Bruce Lee-nek erőt adott a saját vére megízlelése, akkor nekem sem fog ártani.
Összeszedem minden maradék erőmet és igyekszem figyelmen kívül hagyni azokat a rossz emlékeket idéző kivehetetlen susogásokat a fejemből, hogy minél jobban tudjak a mágiára koncentrálni.
Tipikus John Constantine....
Egy nyamvadt sisakért kirobbantja az Armageddon csatáját. Remélem nem ez lesz a vége, de jobb  legrosszabbra is felkészülni.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-03, 14:35

//Az előző reagod: BEST. POST. EVER. XD//


Kiabálod Etrigannek, hogy jó reggelt, a trónon ülő nő nem egy asztrális kivetítés, hanem az igazi Le Fay. Azonban... kiabáltad. Szóval ezt Le Fay is hallotta. Etrigan elkerekedett szemekkel néz rá, mire Le Fay a maszk mögül rátekint.
- Igaza van Constantine-nak, Etrigan. Védtelen vagyok, és megölhetsz. Azonban, gondolkozz el egy dolgon... ha minden mágiát kiütöttem a teremben, a mágia, ami összeköt téged Jason Blood-dal miért nem szűnt meg? És biztos, hogy John Constantine beszélt hozzád? Te is hallod a suttogást, nem...? Mi van, hogy ha valami más már megszállta, és félre akar vezetni?
Etrigan hirtelen az irányodba néz.
- Tudom mit gondolsz. - folytatja Le Fay. - Hiába akar félre vezetni, hiába csak egy ember, hiába nem tud segíteni neked... nem ölheted meg, mert Nergal kezében van a lelke. Azonban, ha valami már beleköltözött odaátról... a lelke már rég nem Nergal-é. Így végezhetsz vele. Választanod kell Etrigan, mert ha mindketten életben maradunk, olyan erők szabadulnak fel, melyeket talán egyikünk sem tud irányítani. Ha viszont Constantine irányítani tudja, mert ő maga is már a részükké vált, akkor senki számára nem lesz menekvés.
Etrigan elgondolkozik... majd rád néz, ezután Le Fay-re, végül megszólal.
- Tudjátok mit? Menjetek mindketten a fenébe. Engem senki sem irányít, és senki sem befolyásol! Senki! - mondja, majd elkezdi Le Fay maszkját leráncigálni róla, amit mintha valami felsőbb erő szegezett volna oda.
Le Fay közben üvölt vele.
- Etrigan! Azonnal hagyd abba! Megparancsolom, hogy fejezd be!
- Nem működik a bűbájod, nem emlékszel?! Én nem vagyok Blood, nem engedelmeskedem neked!
- És akkor hol van most Blood?! Nem tudod, mit teszel ezzel!
A szópárbaj már csak a te bekapcsolódásodra vár. Azonban, ahogy a maszk egyre inkább kezdi ereszteni Le Fay-t, Etrigan úgy néz ki kezd sikerrel járni, egyre jobban érzed, hogy a mágiája nem gyengül, hanem kezd instabillá válni. A fejedben lévő nyomás, most már egyre erősödik. Fel kell készülnöd arra, mi fog történni, amikor Etrigan leveszi a maszkot, és közben meg kell válaszolnod a fejedben az egyetlen logikai hibát ami az elméletedben található: ha tényleg minden bűbájt kiütött az ősi mágia, amit Le Fay kántálni kezdett, akkor Etrigan miért nem tért vissza az igazi formájába? Közben a suttogások a fejedben egyre hangosabbak, és egyre nehezebben tudod tartani magad, de a játszma már a végéhez közeledik. Itt az ideje döntéseket hoznod, és eltervezned magadban hogyan, s miként akarsz cselekedni.
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-03, 20:30

\\ "Tank You."\\

Hogy nyílna meg a Pokol szája most azonnal és a két lába között ragadná magával ezt az ezüstnyelvű perszónát.
Persze, hogy akkor jut eszébe egy kicsit megkavarni a fekáliát, amikor már nem ő nyalja a mézes bödönt.
Jó aláírom, hogy most elég kétes a helyzetem, lévén egy ősi démonistennel játszok bújócskát a saját elmémben. Ez nem csak az én esetemben vágná el a torkát a hitelességnek. Egy kéz se kell ahhoz, hogy meg tudjam számolni, hány embernek hinne a világ ugyanilyen esetben.
Itt azonban megint bekattan valami a démonisteni ostrom alatt álló agyamban. A kötő varázs, ami Etrigant ehhez a Blood nevű szerencsétlenhez köti nem tört meg. A boszorkány idézése minden mágiát eltörölt a teremben. Minden mágiát, amit én, vagy ő hoztunk létre. Vagyis minden mágiát, ami gyengébb a sajátjánál, vagy az övével azonos erővel rendelkezik. Vagyis Etrigant nem ő átkozta el. Ez a démon Blood büntetése, amiért valami nagyon ronda dolgot tett Arthúr ellen. Nem kell sokat járatnom az agyam annak érdekében, hogy rájöjjek ki kötötte Bloodhoz Etrigant. A szakma egyik leglegendásabb képviselője, maga a nagy Merlin (Nagyon remélem, hogy nem született olyan ember ezen a világon, aki valaha is bemocskolná ezt a nevet. Nem járna jól, ha velem találkozna.)
De vissza a cselekményhez....
Etrigan már maga sem tudja, hogy kinek a szavát hiszi el. Piszokul remélem, hogy nem arra a következtetésre jut, hogy Nergál keze nem véd, mert akkor tuti végem. Nem fogom tudni védeni magam ha ez függetlenségmániás démoni erőmű karmot emel rám. Ha tudná, hogy ennél léteznek százszorta rosszabb szeret-nem szeret kapcsolatok, biztos teljesen bezizzenne.
De úgy tűnik, hogy a La Fey ellen érzett évezredes haragja felülkerekedik az ármánykodó szavakon és kegyetlen erővel esik neki szenvedései okának. Egy kicsit engem is megijeszt a támadásának intenzitása, aminek váratlan mellékhatása az idéző mágia instabilitása.
Ez kezd kicsúszni a kezeim közül, de talán még nincs veszve a dolog.
- Ezer hála cimbora! - rikkantom  felé - Most több ezer szálnyi cigivel kínáltál meg!
Remélem a könyvtárban történt társalgásunkra való utalás és a megfogalmazás segíti neki felfogni, hogy én irányítok.
Viszont most már más problémával állok szembe. Egyedül rám hárul az idézés irányítása, ami ilyen megroggyant állapotban már túl nagy feladat lenne számomra. Fél térdre rogyok az elmémre nehezedő mágia és susmogás súlya alatt. Ebből egyedül már nem fogok tudni kimászni.
Úgy tűnik, hogy a mágia már önállósodott. Ez már azóta nyilvánvaló, hogy egyszerre tudtam szólni Etrigannak és kántálni.
Akkor ideje lesz megjátszani a világtörténelem legnagyobb betlijét és minden valószínűség szerint csúfosan belebukni.
- Merlin! - formálja szavam a távolba szóló varázst - Alázatos tisztelődként kérlek, hogy segíts megfékezni azt a borzadályt, ami Blood szeretője miatt veszélyezteti a világunkat. A mágiát ugyan sokszor hányavetin és felelőtlenül használom, de a szándékaim jók. Kérlek segíts egy tehetségtelen kontárnak megmenteni a világot!
Ez talán legkétségbeesettebb lépés, amit valaha kipróbáltak a világon, de tisztán nyilvánvalóvá vált, hogy egyedül nem bírok ekkora mágikus hatalommal.
Ha ezt túlélem esküszöm feleségül veszem az első teli whiskey-s üveget, ami az utamba kerül. Kit hülyítek? Csak ki fogom használni és dobom, amint kiürült...
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-05, 00:05

Reméled, hogy Etrigan hallja amit mondtál, és tudja, hogy te vagy, de igazából, már mindegy is, mert úgy néz ki, imáid meghallgattatásra találtak. Etrigannek sikerül letépni Morgan fejéről a maszkot, így ismét meglátod a szemrevaló arcát, és a telt ajkait... és ekkor rájössz, hogy mosolyog. Miazhogy. Az arcára szinte egy sátáni vigyor ül ki. Ajaj. Ez rosszat jelent. Etrigan hirtelen nem mozdul.
A maszk azonban a levegőbe száll, és beszívja magába az összes felgyülemlett varázserőt, és a félig megkezdett rituálét is. Minden mágia a teremben a maszkba kerül, ami fekete színre vált, majd egyenesen Le Fay kezében landol. A varázskörök eltűnnek, a szem már nincs a kastélyban, a falak már nem remegnek. A szoba közepén kirajzolódó alak pedig már eltűnt. Oldalra nézel. Feltűnik, hogy a cigarettád is ismét transzmutálva lett. Az összes bűbáj ismét működik a teremben, Etrigan ezért nem tud mozdulni. Térdre rogysz a kimerültségtől, úgy érzed, mintha már ezer éve másnapos lennél, és az istennek sem akar elmúlni az a hasogató fejfájásod. De, legalább már nem suttog egy Nagy Öreg a fejedben, az is eltűnt... vagy belement a maszkba. Erőd sincs még mozogni sem, nem hogy feloldani Etrigan bűbáját. Ekkor Morgan ünnepélyesen feláll a trónjáról, majd a koromfekete maszkkal a kezében oda megy hozzád. A mutató ujjával felemeli az állad, hogy a szemébe nézz.
- Hadd meséljek magának valamit Constantine... egy szomorú történetet, melynek főszereplője Stephen Guyle. Egy tisztességes férfi, aki rendesen dolgozott, fizette az adót, szerette a feleségét, még soha nem is csalta meg. Aztán, lett egy fiuk, akit ő is, és a felesége is nagyon szerettek. Végül... a fiukat megszállta egy démon, akit te segítettél kiűzni. Stephen azonban azt nem említette neked, hogy azért fizetett neked annyi keveset, mert nem bízott benned. Előtted rengeteg másik sarlatánt hívott Grant-hez, ezért lett a démon ilyen erős... mert sokáig volt benne. A sarlatánoknak odaadta majdnem az összes pénzét, így hiába gyógyítottad ki szerencsétlen gyermeket, Guyle-nak téged is ki kellett fizetnie. Ennek a vége pedig az lett, hogy majd hogy nem semmije sem maradt. Még egy ideig megélt volna... de ez neki nem volt elég. Sajnos semmihez sem értett... ez van. Kegyetlen az élet a tisztességes emberekkel. Így tudta, hogy neki sem szabad többé tisztességesnek lennie. Alkut kötött hát az Ördöggel. A nagybetűs Ördöggel, bizony. Sikerkönyve lett... befutott. És az ára csupán annyi volt, hogy egy rendkívül értékes lelket szállítson le Lucifernek... a tiédet.
Morgan Le Fay hangos nevetésben tör ki, majd folytatja.
- Lucifer sosem szegheti meg a hercegek közt kötött egyezségeket. Azonban, minden egyezségben, minden szerződésben ott van az apró betűs rész... ami pedig ez esetben az, hogy Nergal nem herceg, de amit kért, az fair volt. A lelked. A hercegek egyetértettek, megadták hát neki. Lucifernek azonban más tervei voltak veled, de mint tudod, ő örökké él... így türelmesen szőtte a hálóját, hogy egy nap magának kaparinthasson meg. És ez a nap eljött. Etrigan-t rávettem, hála Bloodnak, hogy ellopjon egy maszkot, amivel olyan erőket szabadíthatok a világra... amikről egy évezreddel ezelőtt álmodni sem mertem volna. Kivételes varázserődnek hála te segítettél nekem ebben. Így, a terv tökéletes volt. Használjuk fel Guyle-t, hogy hívja oda Constantine-t, aztán, én felhasználom Etrigan-t, hogy lopja el a maszkot, utána pedig idecsallak, egy ley-vonalhoz, ahol mágikus párbajt vívunk... azaz felhasznállak téged, hogy még inkább felerősítsd a varázslatot. Etrigan ekkor feldühödik, hála annak, hogy Blood lelkét a pokolban maga Lucifer tartja fogva, így letépi rólam a maszkot, ami megszakítja a varázslatot, így... nincsenek Nagy Öregek... de egy félkész rituálé, tele nyers, mágikus energiával... és annak minden velejárója, köztük egy Ősi Isten szavai is... a birtokomban vannak. Lucifer így megkapja amit akar, és én is. Ő megkapott téged... én pedig egy helyet magamnak a kozmoszban, mint a valaha élt legerősebb varázsló.
Ekkor elengedi az állad. Bár valószínűleg nem nagyon kell neki, mert már leesett. De a meglepetésekből még mindig nem elég mára, úgy néz ki... ahogy levegőt veszel, rájössz, hogy látod a leheleted. Igazából... elég hideg is van. Aztán rájössz, hogy egy hatalmas árnyék magasodik föléd... és a forrása mögüled jön. Hátranézel.

Ez... nem más, mint Lucifer. Mögötte egy portál van, amin keresztül egy tüzes, apokaliptikus világ tárul eléd. Ez a pokol. Maga a bukott angyal pedig csak mosolyog rád.
- Már régóta vártam, hogy találkozhassak veled, John Constantine. Mindig is az enyém voltál... ez már csak formalitás. - szólal meg démoni hangján.
Illik hozzá, nem vitás. Etrigan közben a háttérben szinte mozdulni sem tud, de Lucifer láttán zavartan féltérdre esik, amit a Sátán maga egy ismételt, elégedett mosollyal nyugtáz, majd ismét irányodba tekint, várva a reakciód.
Mibe keverted magad már megint, John Constantine...? És ami a legfontosabb: hogyan mászol ki életed eddigi legnagyobb slamasztikájából?
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-05, 18:53

Ez iskolapéldája annak, hogy miként tud félresiklani egy nyomozás. Nem, mintha tök átlagosan indult volna a dolog, de azért az már tényleg teljesítmény, hogy egy nagyvárosi múzeumból eljutottam oda, hogy a világ egyik - vagy - legnagyobb boszorkányával vívjak életre-halálra menő varázspárbajt.
Etrigan leszedi a róla a sisakot, de ez a nő úgy mosolyog, mint az órabéres pillangó a gyorstüzelő katonára.
Valami itt szörnyen félre siklott vagy a Nagyfiú odafent durván rákattant a Trónok Harcára.
Ahogy La Fey elkezdi mesélni, hogy milyen kiterjed és szövevényes tervet fundált ki, hogy engem tőrbe csaljon, attól csak egy pillanatra esik le az állam.
De elköveti a tipikus hibát. Elmagyarázza a dolgokat nekem. Minek ezt tovább ragozni, ha legyőzött? Megmondom miért. Az Egoja miatt. Hogy a pofámba dörgölje a győzelmét. Ezek a gonosz varázslók rosszabbak, mint a Loveparade résztvevői....
Nem mintha ez számítana most. Kimerült vagyok. Pokolian kimerült. Annyira, hogy már ne törődjek semmivel és senkivel.
Amikor Stephent kezdi el emlegetni, akkor csak ennyi mondok: - Kétszázhuszonhárom.
Az alul kalkulált munkadíjam említésére csak így reagálok: - Négyszáztizenhat.
Az Ördöggel való alku emlegetésére ez szalad ki a számon: - Ötszáztíz.
Így folytatom minden egyes klisés csavar után. Minden egyes sztorielemre mondok egy számot. Azt nem kell tudnia, hogy ezek mit jelentenek, de remélhetőleg kellően felhúzom vele az agyát, hogy ne tudjon tisztán gondolkodni.
Nektek megsúgom, hogy vezetek egy listát arról, hogy milyen szófordulatokat és témákat használnak fel azok, akiket már hidegre tettem valamilyen módon: démonok, őrült sátánista varázslók, inhumán lényeket imádó kultisták. Mindnek egy rugóra jár az agyuk. "Jelentéktelen senki vagy John Constantine és ekként fogsz meghalni is." Ez áll az első helyen, de nem hinnétek el, hogy hányszor kaptam már meg ezt valamilyen formában.
A valaha élt legnagyobb varázsló kifejezést tartalmazó zárómondatra reflexből rávágom, hogy kétezer. Ez természetesen nem igaz, de jól hangzik a kerek szám.
Ami ezután jön azonban überel mindent, ami eddig történt. Kitaláljátok, hogy ki tolta ide a rusnya pofáját? Naná, hogy a nagy patás. Lucifer magam személyesen.
- Lilith baromira féltékeny lesz, ha ezt megtudja Luci. - bársonyos modorom most is egy lépéssel előttem jár
Az a néhány tizedmásodperc, amíg várom, hogy kapjak egy titáni állast a főstromanntól gyors gondolkodással telik el. Mire összeáll a kép hangos, már-már őrülten hisztérikus nevetés tör ki belőlem. Ráfoghatják arra, hogy ennyi viszontagság után végleg begolyóztam, de erről szó sincs.
- Hallod te aztán jól kiszúrtál magaddal Luci! - próbálom nevetés nélkül végigmondani amit akarok, de a helyzet iróniája folyamatos esztelen vihogásra késztet - Vénségedre ennyire elhagytad volna az eszed. Istent csináltál ebből a nőből csak azért, hogy engem megkaphass? Hízelgő, de ennyire nem lehetsz agya-hagyott.
Itt ismét teljes erőből tör ki belőlem a hahota. Nem tudom visszafogni magam annyira szórakoztat, hogy így palira vették az éles eszéről híres Fényhozót.
- Nem csak a mágiát nyelte el, hanem azt is, ami vele együtt jött volna át. - magyarázom neki, miközben még mindig rázkódok  nevetéstől - Magadnak teremtettél konkurenciát cimbora. Szerinted mennyi idő, amíg átveszi a hatalmat a több ezer évnyi hatalomvágytól és paranoiától meghasonlott elmén? Nekem alig sikerült visszatartanom a fejemben sugdolózó csápost pedig én La Fey-hez képest ma született bárány vagyok.
A nevetés továbbra is fojtogat, már sípolva kapkodom a levegőt, annyira túldolgoztatom a rekeszizmom.
- Szerintem menj szabira, költözz a Földre és nyiss egy nightklubbot. Legalább addig jól érezzük magunkat, amíg valamelyik Nagy Öreg fel nem zabálja a számodra drága lelkeket a te hibádból.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-06, 16:07

Szavaid hallatán mindketten hangosan felnevetnek.
- Először én, Le Fay. - jelenti ki Lucifer. - Mit nekem Lilith, ha ott vannak a szüleid, mindenki akit valaha szerettél, és Ashtra is... velem, a pokolban? Hamarosan ott leszel te is. Egyébként pedig... újdonsült csatlósom egy szóval sem mondta, hogy maga fogja viselni a maszkot, nemde?
- De, bizony. Azt mondtam, hogy helyet kapok magamnak a kozmoszban. Mert mikről vagyok híres, hm? A démonlovagokról. De mi lenne ha nem csak démonlovagokat használnék... a páncél azonban egy jó kiindulópont, te is láthattad Constantine, hogy az ősi mágia nem törte meg a béklyóit. Etrigan páncélja sem lett porrá. Szóval ugyanazzal a bűbájjal, ha egy kicsit fejlesztek rajta... a nagy öregeket is irányíthatom.
- És elmehetsz Camelot-ba, hogy elfoglalhasd. Constantine pedig az enyém. Mindenki jól jár, nemde? Ja igen. Kivéve téged. - néz rád Lucifer, miközben elmosolyodik.
- Én nem lennék ennyire kegyetlen leendő kegyelteddel, Lucifer. Szerintem szórakoztassuk egy kicsit... és nézzük meg, mit is adott nekünk. Van még elég erős varázsló... Constantine pedig már a tiéd.
- Megmondtam, hogy a maszk a tied. Azt teszel vele, amit akarsz. - ezután odahajol hozzád, és valamit a füledbe súg.
Meglepődsz szavai hallatán. Le Fay mit sem törődve ezzel oda megy Etrigan-hez, aki még mindig féltérden áll, és ismét csak szólni sem tud. Gyűlölettel tekint Morgan-re, aki ráteszi a maszkot. Lucifer mosolyogva nézni az eseményeket, miközben te újra és újra lejátszod magadban amit az előbb súgott neked.
- Nem hallottad még azt a mondást, hogy sosem érdemes alkut kötni az Ördöggel?
Ha Lucifer szemébe nézel, csak egy sejtelmes mosoly ül ki az arcára, majd a mutatóujját a szája elé téve adja tudtodra, hogy ne szólj semmit. Morgan közben Etrigan-re tette a maszkot, akinek az elméjébe vélhetőleg egy Nagy Öreg fog költözni. Ezúttal nincs nagy mágiakavalkád, nincs tornádó, sem diszkófények, Etrigan szemei csak simán feketék lesznek, majd túlvilági suttogásokat hallat. Le Fay pedig mosolyogva tesz pár lépést hátra.
Ekkor mindent megértesz. Etrigan Belial fia. Belial egy herceg. Belialt nem érdekelné, hogy Lucifer kicsesz Nergallal, azonban az igen, ha a fiával csesznek ki. Valószínűleg Merlin közbelépését jóváhagyhatta régen, de azt nem fogja hagyni, hogy egy Nagy Öreg használja fel a fiát a céljaira. Így Lucifer ismét csak nyer... plusz, ha legyőzöd Le Fay-t, még megerősít téged is. Ezután pedig, mivel megmentetted Etrigan-t, Lucifer így a pokol hármas számú hercegének támogatását is ismét élvezheti, hiába egyértelműen ő vette el Nergal-tól a jogot arra, hogy a lelked az övé lehessen.

- Akárki is vagy, én vagyok urad, és parancsolód, Morgan Le Fay, a kozmosz leghatalmasabb mágusa. Szolgálóm, ki vagy te? - kérdezi Etrigan-t, kinek elméjében már valaki, vagy valami más lakozik.
Etrigan nem szól semmit, csak legyint egyet a karjával, és egy mágikus lökéshullám Le Fay-t a legközelebbi falnak dobja. Szájából vér csordul ki, miközben összeesik.
- Upsz. Később találkozunk, Constantine. Sose becsülj alá többet... hiszen én is sokra tartalak. Csak ügyesen. - mondja Lucifer, majd a mögötte lévő portálon át elhagyja az élők világát.
Most már úgy néz ki tudsz valamennyire mozogni... Etrigan pedig veled szemben áll, egy maszkkal a fején, elméjében pedig valószínűleg egy Nagy Öreggel, ami vagy csak félig jött át, vagy egy része, vagy igazából a franc sem tudja. Etrigan közelíteni kezd feléd, szinte vonszolja magát. Ebből megállapíthatod, hogy Etrigan valószínűleg még odabent van, és harcol a lény ellen. De a suttogások a teremben egyre erősödnek... de legalább Le Fay ki van ütve. Egyelőre. Ki tudja, talán épp az ő segítségét kell kérned, ha nem bírnál Etrigannel.
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-06, 22:25

Az előbbi kirohanásom harsány hahotára készteti a két ellenlábasom. Nem is csoda. Annyi minden történt egyszerre, hogy feldolgozni nem bírta az agyam. Valószínű ezért csináltam ezt a tetemes mennyiségű hülyeséget, amit az elmúlt néhány percben elkövettem. Amit ráadásul megfejeltem azzal, hogy Lucifert is alaposan lekicsinyeltem.
-Ha elfogadsz egy tippet, akkor az apámat különleges alkalmakra tartogasd. - mondom Lucifernek - Az öreg rettenetesen utál engem. Biztos mennyei élvezetet okozna nézni, ahogy engem kínoz.
Szóval La Fey - autentikusabb szó híján - Shoggot-lovagokat akar magának. Hát sok szerencsét neki...
Ezek a lények olyan hatalmúak, hogy egy démon, legyen az egy alkukötő csicskás, vagy egy herceg, mezei embernek tűnik mellettük. Nincs az a mágikus hatalom és tapasztalat, ami kordában tartaná ezeket a rémségeket. Ha akár egy is ilyen elszabadul a Pokol démonja kevés lenne ahhoz, hogy megfékezze őket. La Fey meg végképp. De ezt neki is tudnia kellene. Ha már egy ilyen amatőr klubvarázsló is tisztában van vele.
- Csodálatos terv egy csodálatos teremtménytől. - villantok egy gúnyos vigyort a varázslónőre - Ha már úgy is meghalok az elkövetkező néhány percben, elregélnéd, hogy honnan újítottál a Mítoszhoz kapcsolódó könyveket. Szenvedélyesen gyűjtöm a ritka varázskönyveket és bár ezeket nem lesz alkalmam felvenni a könyvtáramba, de érdekelne, hogy hol lehet őket beszerezni.
La Fey Etriganra helyezi a sisakot és ebben a pillanatban Lucifer a fülembe suttog. A szó szoros és átvitt értelmében is majd megfagy a vér az ereimben, de nem fogom megadni neki azt az örömöt, hogy láthassa rajtam a félelemet. Az új status quo szerint úgy is övé a lelkem. Ez is rám jellemző: Égő hajóról a fagyos, cápáktól hemzsegő vízbe. Bár a fagyos víz és a cápa kizárja egymást...
Etrigan nagyon nem jár jól azzal ami most következhet be. Már ha La Fey-nek tényleg sikerült bebörtönöznie egy Nagy Öreget. Értékelem az iróniát, de azért egy megszállott démon még az én nyitott elmémnek is igencsak sok.
Pont az történik, amire számítottam. A boszorka begyűjt egy mágikus maflást és elterül. Lucifer kihasználja a számára egyáltalán nem váratlan csavart és visszavonul leendő otthonomba. Ami az egészben a legelragadóbb, hogy Etrigan mintha engem célzott volna meg. Egyelőre bizonytalan léptekkel közelít felém. Mintha küzdene az elméjét megszálló erővel.
Etrigan amúgy sem szereti, ha másokkal kell osztoznia a testén, ami adhat neki egy kis plusz motivációt.
- Etrigan, Belial fia! - szólítom meg - Már ezer éve vagy arra kényszerítve, hogy osztozz a testeden egy idegen lélekkel. Büszkeséged csorbát szenvedett. Ne engedd, hogy még egy ilyen szégyenfolt essen a becsületeden. Küzdj a megszálló erő ellen és győzz!
A kis szónoklatomnak kettős célja volt. Egyrészt tényleg buzdítani akarom, hogy álljon ellen a megszálló akaratnak és ennek a legjobb módja az, ha feltüzelem a dühét. A Blood-ra való utalás remélem eléggé felhúzza ahhoz, hogy még néhány percig kitartson. Másrészt pedig minél távolabb kerül La Fey-től, annál jobb.
Egy rövid, de tüdőgyilkos sprint után már a varázslónő mellett térdelek. Megpaskolom az arcát hátha magához tér, miközben úgy zihálok, mint aki lefutotta a maratont vagy kétszer.
Le kéne szokni. Talán van is rá valami bájolás, vagy mágia. De akkor hol maradna az imidzsem?
Ha nem sikerül magához térítenem La Fey-t akkor megpróbálom előkotorni az emlékezetem kacattárából azt a bibliai igét, amivel vizet lehet fakasztani és lefröcskölöm az arcát.
El nem tudom képzelni, hogy mekkora csalódás lehet ennek az élő legendának, hogy egy olyan alávaló kóklert lát meg először egy ekkora esés után, mint én.
- Munkára csinibaba! - villantom rá a leg Harrison Fordosabb mosolyom - Az öreg Luci jól átvágott, de a Shoggot-lovagod még nem ébredt fel teljesen.
Ha jól sejtem, akkor úgy ugrik ki a karomból, mint akit farba durrantottak egy légpuskával.
- Ha szeretnénk még borsot törni egymás orra alá, akkor együtt kell dolgoznunk.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-07, 12:24

Átmeneti elmezavarodon átverekedve magad, sikerül elérned Etrigan-hez, akinek sikerül megállnia, és a fejéhez kapnia, azonban tapasztalatodnak köszönhetően tudod, hogy még a benne lakozó két elme (feltéve, hogy már Blood is jelen van, ha jelen van) sem tud megbirkózni egy Nagy Öreg tudatával.
A suttogások már jól kivehetőek a teremben, és ismét izzani kezd a levegőben a mágia. Már csak idő kérdése, míg a Nagy Öreg ismét utat talál magának az otthonából a mi dimenziónkba, hogy teljes lehessen, és formát öltsön.

- Halandók... ha nem engedtek el azonnal... darabokra tépem a világotokat! - üvölti dühösen a Nagy Öreg, krákogó, ördögi hangján.
A hangjától egy hideg érzés hatol beléd egészen a csontjaidig, és ahogy beszél, úgy hasogat a fejed. Le Fay közben magához tér.
- A rohadék... átvert. Tudhattam volna... elvakult voltam. - jegyzi meg, majd Etriganre néz.
Ő is hallotta a suttogásokat. Le Fay egy kicsit elgondolkozik, majd bólint.
- Láttam mire vagy képes. Csak te tudsz segíteni abban, hogy visszazárjuk ezt a lényt... de a maszk nélkül nem tudjuk kordában tartani. Kétezer évnyi tapasztalat ellenére... ötletem sincs mihez kezdjünk. - a nő feláll, majd leporolja magát.
Etrigan már nem fogja sokáig tudni tartani magát, Morgan pedig elmosolyodik, és majd hogy nem hangos nevetésben tör ki, mikor megérti Lucifer mit is akar.
- Már értem. Lucifer hízlalni akar, mint egy disznót. Azt akarja, hogy erősebb legyél, hogy a lelked még ékeskedőbb trófea lehessen a számára. Ezek szerint biztos abban, hogy meg tudod állítani, bármit is hozatott velem a világra. Gyűlölöm, hogy manipulált... de még egyszer nem fog. Volt már dolgod vele, több, mint nekem... én alábecsültem. Szóval, mi a teendő, Constantine? Azonban, egy valamit még elmondok. Amint megvagyunk, újra ellenségek vagyunk: és a maszk az enyém. Nem fogom feladni. - jelenti ki, majd várja a válaszod.
Nincs sok időd. Valami tervre van szükséged, mielőtt elszabadul a pokol... vagy éppen az apokalipszis.
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-07, 13:41

Etrigan és talán Blood is nekifeszül annak, ami a testükben lakozik. Talán először egyesítik erejüket egy évezred alatt, de még ez sem elegendő arra, hogy legyőzzék az elméjüket ostromló fenevadat.
Az őket támadó ősi rettenet már győzelemre áll és a jelenlévő embereken követeli a szabadságát. A szavai még Luciferénél is vérfagyasztóbbak, ami nem sok jót sejtet. Ha valami parásabb, mint az Ördög maga, akkor felmérheted annak a realitását, hogy milyen esélyekkel tudunk indulni ellene.
- Azzal már elkéstél öreg. - nézek az Etrigan testét bitorló lényre - Már többen is megelőztek vele.
La Fey magához tér és kesernyésen elkezd dohogni, hogy mennyire át lett vágva. Nem hibáztatom, de nem is sajnálom. Ha nem tanult a nála ezerszer gyengébb varázslók hibáiból, akkor pont azt az állításomat alapozza meg, amivel Etrigan bizalmát próbáltam elnyerni a könyvtárban.
- Nem mondom, hogy nem volt rá okod, de már Faust óta tudjuk, hogy az Ördöggel üzletelni nem jó ötlet.
Próbálom figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy egy ekkora varázsló elismeri a képességeimet. Nem mintha nem esne jól egy ilyen szakma "siker", de a világtörténelem és irodalomtörténet egyik legnagyobb gonosztevőjéről és manipulátoráról beszélünk. Még akkor is, ha éppen igaz amit mond. Az pedig végképp leszedi rólam a keresztvizet amikor kijelenti, hogy lövése sincs miként lehetne visszafordítani a folyamatot.
Szóval hogy tiszta legyen a kép: Őrdögűzés keretein belül egy démonból kell kitessékelnem egy Nagy Öreget.
Az a helyzet tökéletesen definiálja a bizarr szócikket bármelyik értelmező szótárban ráadásul egy ilyen mágiának már csak a kísérlete is garantálja, hogy soha  hátralévő életedben nem fogsz három szónál többet tartalmazó mondatot kimondani. Nem mintha nem tartana kötöznivaló bolondnak a fél világ.
Ha Anne Mary nővér most látna nem tudom, hogy büszke lenne-e rám, vagy elszörnyedne.
- A nők nagy része is egy véleményen van az öreg patással. - vonom meg a vállamat - Nem lep meg, hogy odalent is így tekintenek rám. De mielőtt újból kiásnánk a csatabárdot lenne hozzád majd még egy kérdésem.
Ezzel csak az időt akarom húzni, mert biztos vagyok benne, hogy már úgy tervezte meg ezt az egész együttműködést, hogy én ne járjak jól majd vele és tervez ellenem valamit, amint megoldottuk a problémát A nők pedig bármennyire szépséges teremtések, természetesen mód kíváncsiak...
Valamennyire örülök annak a ténynek, hogy ha jól sejtem, akkor a sisaknak már édes-mindegy. Amekkora erő fel fog szabadulni itt az alatt amit készülök elkövetni, az biztos dezintegrálja majd. Így hacsak nem tud valami ügyes kis chronomanta varázslatot, La Fey fújhatja a sisakot.
- Mivel ketten idéztük meg, csak ketten tudjuk elűzni is. - kezdem el magyarázni La Fey-nek a tervemet - Nem tudom mennyire vagy járatos az exorcizmusban, így csak annyit kérlek, hogy minél több energiát szívj fel a Ley-vonalból és áramoltasd belém. A többit majd én elvégzem.
Amint La Fey elkezdi a megcsapolni az alaposan meggyötört mágikus erővonalakat, nekilátok a szertartásnak. Határozott hangon, az általam ismert összes holt nyelven utasítom a lényt, hogy fedje fel kilétét távozzon el a gazdatestből és a világból is.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-08, 12:37

La Fey látja az értelmet a tervedben, így egy gyakorlott mozdulattal azonnal energiát áramoltat magába a ley-vonalon keresztül, így feléd is. Érzed, ahogy a tested megtelik energiával, újult erőre kapsz, az előbb érzett fáradtságod eltűnik. Utasítod a lényt, hogy hagyja el a világot, ez azonban nem működik. A suttogások dühös morgássá avanzsálnak, Etrigan pedig már alig tudja visszafogni a lényt, aki határozott léptekkel közeledik felétek, egyre gyorsabban.
- Nem működik! - kiált fel La Fey. - Nem tudod kiűzni! El kell pusztítanod!
Elpusztítani? De mégis hogyan? Bár nem kell hallgatnod La Fey-re, ki is tarthatsz. Azonban, valahol az elméd legmélyén már tudod a megfelelő varázslatot, a megfelelő taktikát, ami segíthet kimászni ebből a slamasztikából. Nincs sok időd. Ezen múlik minden, lehet, hogy a világ sorsa is. Látod, ahogy Etrigan több sebből kezd vérezni. A lény szinte kezd megszületni. Újabb mágikus vihar tör ki a teremben, de a ley-vonalak újult erőt adtak neked és La Fey-nek is, így tudjátok tartani magatokat. Etrigan azonban nem sokáig. Még mindenkit megmenthetsz, ha gyorsan cselekszel... és okosan.
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-08, 18:35

A Ley-vonalakkal való újból érintkezés egészen váratlan következményekkel jár. Az az ólmos fáradtság, ami az idézés párbaj és Lucifer felbukkanása után száll meg szinte elszáll, mintha sose lett volna. Utoljára akkor éreztem ilyet, amikor zöldfülű nyomozóként kipróbáltam a Exstasyt. De ez most ezerszer jobb. Az érzékeim kiélesednek, a gondolkodásom iszonyú mód felgyorsul és megszáll a nyugalomnak egy olyan állapota, amit azóta nem tapasztaltam, hogy Astra esetét elbaltáztam Newcastle-ben.
Talán keresnem kellene egy ilyen gócpontot Jersey közelében is. Határozottan rám férne néhanapján egy ilyen jellegű lazítás.
Szükség is lesz a felfrissített elmémre és varázserőmre is, mivel úgy tűnik, hogy akármennyire is erősítem fel a hagyományos exorcista módszereket hatástalanok egy ilyen lovecrafti bestiával szemben. Vagyis nem a varázserő mértékével, hanem a mágia módjával van probléma. Vagy talán azzal, hogy voltam olyan hülye, hogy ne vegyem le róla a kötő varázs mielőtt nekiállok kérdezősködni. Ha a testre hat, a benne lévő entitánst is néma lesz, akármennyire akarna velem kommunikálni...
Kockázatos levenni róla a bűbájt, mert a leírások és Lovecraft szerint (aki kivételesen még hiteles forrás is) egy Nagy Öreg egyetlen szava képes gyógyíthatatlan őrületet plántálni egy halandó elméjébe. Bízok abban, hogy a Ley-vonalak energiája megvéd és nem a saját nevét ismételgető szerencsétlenként fogok Lucifer elé járulni a halálom után. Visszavonom Etriganról a varázst és remélem, hogy ezzel nem követek el iszonyatos hibát.
La Fey kiabálására próbálok ügyet sem vetni, de amellett nem tudok szó nélkül elmenni, hogy el akarja pusztítani Etrigant. Ígéretet tettem neki és akár ember, akár démon, de állni fogom az adott szavam.
A nyers mágikus energiák által kitisztított elmémben egymást követve cikáznak a gondolatok. Ezen a testen már három lélek osztozik a mágia miatt. Kettő ebből megidézhető lény. Ha pedig megszüntetem a kötővarázst, ami itt tartja őket, akkor a mágia ereje visszarántja őket oda, ahova tartoznak. Etrigant a Pokolba, a csápost meg a fene se tudja, hogy hova. Talán Japánba...
A rendelkezésemre álló mágikus erővel több, mint valószínű, hogy képes leszek végrehajtani ezt a nagy erejű ellenvarázst. Arra nem is merek gondolni, hogy ha ezt megcsinálom, akkor egy olyan mágiát is szét fogok barmolni, amit maga Merlin hozott létre. John Constantine a szakmai csodák gyilkosa....
Nekiállok a varázsszavak kántálásának és várom, hogy mi lesz az eredménye.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-11, 13:54

Úgy néz ki, a silány kilátások ellenére, sikerrel jársz, és sikerül szétkapnod a lényeket. Feloldod a kötővarázst, így Etrigan üvölteni kezd. Ez azonban nem befolyásolja a koncentrációdat a mágikus erővihar után, amit nem oly régen tapasztalhattál. A Nagy Öreg visszarepül a saját dimenziójába, ezt egy lila, wisp-szerű lény jelzi, ahogy kiszáll a testéből, Etrigan pedig egy narancssárga tűzcsóva kíséretében visszamegy a pokolba, helyén pedig egy fekete hajú, középkorú rogy térdre, arccal lefelé a földre esik, majd eszméletét veszti. Valószínűleg ez Jason Blood. Úgy néz ki, sikerült szétválasztanod Etrigan-t. Le Fay abba hagyja a ley-vonalak áramoltatását, és így a beléd szállt erő, ki is áramlik belőled, olyan gyorsan, ahogyan jött.


Le Fay odalép a földön fetrengő Blood-hoz, és a páncél darabjaira néz, amik leszakadtak róla.
- Egy kétezer éves mágiát nem ilyen könnyű feloldani. A lelkük már megszokta a másikat... táplálkoztak egymásból. Szinte szimbiotikus kapcsolatuk volt. Ennek nem lesz jó vége, Constantine. Ahogyan annak sem, hogy megtagadtad egy Nagy Öregtől a bosszúját. De akár hogy is, segítettél nekem... így, úgy gondoltam kegyes leszek, de... - mondja Le Fay, miközben tekintete egy kupacnyi hamura téved, Blood-tól nem messze.
- De elpusztítottad a maszkot. Azért, hogy megments egy démont... egy szánalmas embert... és egy Nagy Öregnek csak egy újabb okot adj, hogy a világunkban szedje áldozatait. Akarod látni mire képes az igazi Le Fay? Hát legyen! - mondja, majd felemeli a kezét.
A szeme lilán ég fel, de varázsigéket nem mond. Úgy érzed, mintha egy erős szorítás lenne a torkodon, majd valami a kastély falának nyom. Mozogni tudsz, de a szorításon sehogy sem tudsz engedni.
Úgy érzed, ez az utolsó próbatételed mára... legalábbis, nagyon reméled. Ha legyőzöd Le Fay-t, túlélted. De hogyan teheted ezt meg?
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-11, 19:11

A betlik betlije az amit most művelek. Ahogy a világ játékszabályait ismerem, közel semmi esélyem arra, hogy tényleges sikert érjek el egy ilyen horderejű ügyben, de valaki úgy tűnik úgy gondolta, hogy "Egye fene! Legyen Constantinenak egy jó napja!" 
De ezt a jó napot azonban szívesebben tölteném egy másik kétes erkölcsű nő társaságában. La Fey piszok jól néz ki, meg nagyon jól mutatna a bakancslistámon, hogy sikerült eltölteni vele egy éjszakát. De Blood esetéből kiindulva nem járnék jól, ha elmennék csapni vele egy görbe estét...
A mágiám kezdi kifejteni a hatását és az Etrigant megszálló ősi rettenet a démonnal együtt elhagyja Blood testét. Hátborzongató látvány, amit mégis rendkívül érdekessé és valami bizarr módon még felemelővé is tesz az a tény, hogy ez már a végjáték.
Sosem gondoltam volna, hogy a képtelen életemben fogok még ennél is furcsább dolgot látni, de a saját síkjára távozó lovecraftiánus rettenetet és Etrigan hazaköltözésének látványa felett érzett öröm egy pillanatra majdnem elfeledteti, hogy marhára nem a saját súlycsoportomban nyomulok.
- Az életbe mindig belehalunk drága. - mondom miközben rágyújtok egy cigire - Még a te ajtódon is fog egyszer kopogtatni a kaszás.
Lássuk be ezért a slukkért keményem megdolgoztam. Akárki akármit mond ezt nem lehet tőlem elvitatni.
De a nők nem is nők lennének, ha nem valami átkozott csecse-becse miatt nem kezdenék el csinálni a balhét. Szexista volnék? Talán. Van tapasztalatom heves vérmérsékletű és bosszúálló nőkkel?  Szerintem ne kezdd el firtatni, mert naphosszat itt ülnénk.
Mire észhez térek már a falhoz nyomott egy varázslattal és a félig se szívott cigim is odalesz. Mozogni tudok, de a levegővétel kicsit nehézkes.
- Szeretem a kikötözést, de egyezzünk meg egy biztonsági jelszóban oké? - ragyog fel egy pajzánnak szánt vigyor az arcomon, de tudom, hogy ezzel a flörtöléssel kevert poénkodással csak jobban feldühítem - Mit szólnál ahhoz a kérdéshez amit korábban megszellőztettem? Nekem már úgy is mindegy nem?
Nem kell sokat túráztatni az agyam ahhoz, hogy felleljem a kapcsolatot a Ley-vonalak és La Fey között. Most a saját hasznára fordítja a mágikus erőforrást és talán van annyira dühös a nagy buktája miatt, hogy ne gondoljon bele a mágia alapvető szabályaiba.
Nagyon remélem, hogy egy dologgal nem számolt. Egy Nagy Öreget megidézni, majd kiűzni egy démonból brutális módon megcsapolja a bolygó mágikus energiáját. Hogy lefordítsam ember számára érthető nyelvre, ha egy felhőkarcolóba csődítesz egy csapat kockát nagyon durva gamer PC-kel WoW-ozni és egy héten keresztül állandóan hagyod menni azokat az áramzabálókat, akkor a szolgálgató nem csak a számlát küldi el, hanem a behajtót is.
Ha van annyira dühös, hogy elfelejtse ezt, akkor még van esélyem megúszni ezt.
De mit is mondott ez az hitszegő szajha? Blood és Etrigan között szimbiózis alakult ki? Ez azt jelenti, hogy Etrigan számára egy közvetlen átjáróvá vált Blood teste erre a világra. Vagyis csak invitálni kell és idejön zűrt kelteni. Mert az biztos, hogy nem fog örülni annak, hogy kétezer évnyi távollét után két perc után visszarángatják hazulról. Na pont ezért nem fogom megpróbálni ezt a dolgot. Én a helyében még Lucifer szavát is letojnám, ha ezt valaki eljátszaná velem.
A Ley-vonal megcsapolása sem jöhet szóba. Még az kéne, hogy nekem nyújtsák be a villanyszámlát. Lucifer bukná a lelkem az tuti.
Mi a francot tegyek? Túlságosan fáradt és elcsigázott vagyok ahhoz, hogy normális menekülési opciókat kínáljak magamnak.
Aztán eszembe jut a cigim és az öngyújtóm. Pavlov most büszke lenne a John nevű kutyájára, La Fey pedig átkozni fogja magát.
- Szóval fúrja az oldalam, hogy miként tudtál kihúzni ennyi időt élve. - próbálom elterelni a figyelmét, miközben a kezemet a kabátzseben felé közelítem - Vérmágia? Emberáldozat? Vagy másoltad a Nagy Főnököt és életerőért szívességet adtál? Úgy sem fogsz életben hagyni. Ennyit igazán elmondhatsz. Mint mester a kontárnak.
Miközben beszélek előhalászok egy cigit és rágyújtok. Dohányostól ez várható nem. Még akkor is ha kicsit karcosabb a hangja a nyakát szorongató mágikus erő miatt.
Elteszem a gyújtót, majd a következő slukk közepén aktiválok egy varázst, aminek hatására a felparázsló dohányból La Fey irányába csap egy kamion méretű lángcsóva.
Constantine séf mai ajánlata: Grillezett ősboszorkány skót módra.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Slade Wilson on 2017-01-13, 08:50

Morgan-nek ideje sincs válaszolni a kérdésedre, mire elkapják a lángok. Az utolsó dolog amit látsz tőle, az az elkerekedett szemei, aztán a tűz martalékává válik. Azonban ahogy a tűz elillan, olyan gyorsan, ahogy jött, csak a ruháit látod, de hamut nem. Úgy érzed, hogy még fogtok találkozni... az is lehet, hogy tényleg egy asztrális kivetülés volt, nem tudhatod. Azonban, a szorítás engedett a torkod körül, és úgy néz ki, sikerült túlélned ezt a megbízatást. Egy biztos: nagyon alul vagy fizetve... ha egyáltalán kapsz ezért pénzt.


Ha odamész megnézni mi történt Blood-dal, érezheted, hogy van pulzusa, de alig. Ha próbálod felkelteni, semmi haszna, úgy néz ki kómába esett, megviselte, hogy a lelkéből szó szerint, kiszakítottak egy darabot. Bár úgy gondolod, hogy érzed Etrigan jelenlétét, mintha valahol, a távolban ott lenne... de sehogy sem tudsz vele kapcsolatba lépni.


Most már csak egy kérdés maradt: hogy a fenében fogsz hazajutni Angliából? Pénzügyileg nem nagyon vagy elengedve...


KALAND VÉGE.


Jutalom:

Passzív Képesség - Maximális Koncentráció
Bármit is tesznek veled, bárki, vagy bármi próbálja megzavarni a varázsigéidet, mikor kántálod őket, minden próbálkozásuk sikertelen lesz. Mindenfajta rituálét, és varázslatot végre tudsz majd hajtani a jövőben anélkül, hogy bármi is megállíthatna. Még egy ellenséges varázslat sem lesz képes rá, amennyiben erősen koncentrálsz.


Epilógus: Quentin Lance szerencsére nem emlékszik semmire a múzeumi találkozásotokból. Végül az SCPD megoldatlannak tekintette az ügyet, és lezárta. A maszk elveszett, így nem is tudtad volna visszavinni a múzeumba, de... minek? Sikerült visszajutnod Amerikába (rád bízom, hogyan). A lelked elméletben azonban már Luciferé, egy új ellenséget szereztél Morgan Le Fay képében, és egy Nagy Öreg is felfigyelt rád, azonban lehet, hogy egy barátot is sikerült szerezned Etrigan személyében. A későbbiekben még lehet, hogy hasznos lehet a kapcsolatotok.


//Írj egy záróposztot, ha akarod abban elmehetsz Guyle-hoz is, de ebbe a topic-ba írd, helyszínváltás ide, vagy oda.//
avatar
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by John Constantine on 2017-01-13, 15:35

El sem hiszem, hogy ez a trükk bejött. La Fey vagy tényleg túlságosan nagy arccal állt neki az összecsapásnak, vagy valaki valahol tényleg megszavazott nekem egy kis szerencsét.
Mindenesetre lesz mit megköszönöm annak a német piromágusnak, akitől ezt a trükköt tanultam.
Ahogy a mágia elenyészik és a földre hullok már kezdem érezni azt az ólmos fáradtságot, ami a mai este okozott. Azzal már nem is törődök, hogy La Fey egy szemvillanás alatt elsorvad a tűzben. Valószínű volt a tarsolyában valamilyen terv a menekülésre. Nem baj. Remélhetőleg ő többet tanult ma, mint én. Mert olyan holtfáradt vagyok, hogy jelen pillanatban azt a tényt is nehezen dolgozza fel az elmém, hogy életben vagyok.
Leveszem a ballonkabátomat és ráterítem Bloodra. Remélhetőleg ez megakadályozza, hogy kihűljön.
Aztán elterülök a trónus előtt és megadom magamat a fáradtság ostromának...

Itteni idő szerint már bőven elmúlt dél, mire felébredek, Akármilyen is az angol időjárás egy ódon kastélyban eltöltött éjszakát meg fog sínleni a szervezetem. Viszont új probléma merült fel. Mi a jó fenéhez kezdjek Blooddal? Itt nem hagyhatom. Az még tőlem is egy szívtelen cselekedet lenne.

Más megoldás nem lévén a saját hátamon cipeltem el a legközelebbi autóútig. Fárasztó és nehézkes az út, főleg úgy, ha bőrcipőben kóricálsz a festői Skócia lankáin. Nagy szerencsémre még akad néhány olyan ember, aki segít két piszok leharcoltnak tűnő férfin, akik feltehetőleg nem egy átmulatott éjszaka miatt jutottak ilyen helyzetbe. Igazán megkönnyebbülök, amikor felvettek minket egy kocsiba és bevittek a legközelebbi faluba.
Ott persze első utunk a kórházba, majd a rendőrségre vezetett, ahol be kellett adnom a yardoknak, hogy egy átbulizott éjszaka után egy pszichopatákkal teli lebujban ébredtem, ahol éppen arra készültek, hogy mindkettőnket megegyenek. Jó mesélő vagyok, így ment a dolog. Arra is sikerült hihető magyarázatot adnom, hogy nem ismerem ezt a szerencsétlent.
Blood még sokáig fog kómában feküdni, de elhatároztam, hogy találok rá valamilyen módot arra, hogy segítsem a felépülését. A kórházban az egyik csinos nővérkétől elkértem a számát, majd kikunyeráltam, hogy felhívhassak valakit, aki lóg nekem egy igen nagy szívességgel. Az persze nem akart segíteni, így Anne Mary nővér volt a soros, aki szívesen nyújtott segítő kezet az egyik kedvenc tanítványának.
A sztorimat hitetlenkedve hallgatta - főleg azt a részt, amikor kiűzöm Etriganból a Nagy Öreget -, de nem tagadta meg tőlem a segítséget.
Így kerültem újra az államokba, azon belül is Starling Citybe. Ha más nem, akkor Guylék megriadt képe most nagyon jót fog tenni a lelkemnek.

A múltkor is olyan hasznos elnyújtott csengőszóval jelzem az érkezésemet és meg kell mondjam az a pofa, amit Nora vágott a láttamra meglepően szórakoztató.
- Üdv megint! - húzódik vékony mosolyra az arcom - Remélem nem zavarok.
Ezzel már be is lépek a nő mellett - aki valószínűleg egy enyhe sokkot élt át - és célirányosan Stephent kezdem keresni. A dolgozószobájába találok rá, amint éppen frusztráltan kattog a billentyűzetén. Biztos próbál valamit írni, de valami miatt nincs ihlete.
- Stephen öreg cimborám! - lépek be hozzá gyanúsan széles mosollyal az arcomon - Híreim vannak számodra.
Megpróbálom kiélvezni azt az arcot amit vág, de az utána következő összefüggéstelen hebegés még inkább megerősít abban, hogy jó lesz egy kicsit elbeszélgetni a fejével.
- Mielőtt megkérdeznéd a válaszom nem. - ülök le vele szemben egy süppedős kanapéba - Nem szellemet látsz. Élek és többé-kevésbé virulok, annak ellenére, hogy milyen zűrbe kevertél.
Kérdés nélkül előszedek egy szál cigit és hanyagul rágyújtok.
- Tudnod kell, hogy nem haragszom rád, de meg kell beszélnünk bizonyos dolgokat. Valamint van számodra egy szomorú mesém is.
Jól láthatóan mozog az ádámcsutkája, amit nyel egy hatalmasat.
- Előbb a mesét mondom el. Az egyik barátomról szól Gary Lesterről. Gary sosem volt egy példamutató figura. Veled ellentétben ő jó módba született, de nem tudta értékelni. Elszórta a pénzét mindenféle hülyeségekre. A drogok és a feslett nők voltak a legkevésbé ártalmas dolgok, amikre a családja pénzét pazarolta. Dekadens kis surmó volt, akit érdekelt a fekete mágia és a démonológia. Így találkoztunk, amikor még Liverpoolban toltam az ipart. Több ügyemet is próbálta segíteni, de inkább hátráltatott,mint hasznomra volt. Ennek ellenére valami elbaltázott barátság kialakult kettőnk között. Aztán néhány év múlva már azt sem tudtuk egymásról, hogy merre vagyunk. Őszintén mondom azt hittem, hogy bekapta az aranylövést.
Aztán néhány héttel azelőtt, hogy önként bementem volna a diliházba, Gary újból felbukkant és hozott magával egy üvegnyi bogarat. Az üveg összetört és mint kiderült nem a rovartan volt Gary új hobbija. Az a szerencsétlen Szudánban bebörtönzött egy éhség-démont, akit egy fiúból szedett ki. Liverpoolban akkoriban nagyon felszaporodott a gusztustalan falási rohamok száma. Beletelt néhány napba, amíg rájöttem, hogy a fiú maga volt a börtön a démon számára, amíg az el nem emészti magát és ez a szerencsétlen meg pont megakadályozta ezt. Gary akkoriban nagyon durva heroinfüggő volt és az addikciókkal küzdők vonzzák az ilyen fenevadakat. Szóval rábeszéltem, hogy ketten oldjuk meg az ügyet. Gary akkor még nem tudta, hogy mit terveztem a számára. Valamikor a jó volt vele lógni, így elég nehéz szívvel tettem meg, amit meg kellett tennem. Gary azóta már egy porladó csontváz, én pedig máig cipelem a bűntudatom terhét.
Határozottan előre dőlök a fotelben és a tekintetemmel majd átdöföm Stephent.
- Most abba gondolj bele, hogy ő tényleg a barátom volt.
Lógva hagyom a gondolatmenetet, legyen min forgolódnia majd az álmatlan éjszakáin.
- De, hogy ne csak kiszúrjak veled van néhány kis ajándékom. Az első egy piszok jó történet, amit megírhatsz a könyved folytatásaként. A Szász maszk egy piszok erős mágikus ereklye volt, amire Morgan La Fey tette rá a kezét. Az egyik démonlovagját, Etrigant küldte el érte, aki bár rühelli őt, de a rajta ülő átok miatt engedelmeskednie kellett neki. Etrigal Beliál fia és egy halandóhoz kötötték a lelkét. Gondolom a fickó valami piszok csúnya dolgot csinált Avalonban. Szóval megidéztem Etrigant, kicsit alkudoztam vele, majd mentünk egyenesen a ködös Albionba, ahol egy várban már várt minket La Fey. Varázspárbaj, lovecraftiánus istenek idézése és még Lucifer megjelenése is tarkította a sztorit. Mindezek ellenére még itt vagyok és elmesélem neked a hihetetlen kalandomat. Jól írd meg. Hitelesen.
Tényleg nem lehet rám mondani, hogy szemét vagyok. Ez a fickó eladott Lucifernek, de én vagyok olyan jó arc, hogy még jobban tudjon profitálni az üzletből. Odalent valaki most hangosan röhög. De a fejem lágyára azért nem ejtettek. Ebből nekem is fog csurranni egy kicsit.
- Akkor most térjünk rá az üzleti dolgokra. Akármennyit is terveztél fizetni az összeg tízszeresét kérem. Ha nem terveztél fizetni, akkor egy hat számjegyű csekkel is beérem. Valamint az új könyved minden eladott példánya után fél dollár tiszteletdíjjal jössz nekem és beleszólást kérek a filmváltozat szereposztásába. Ha ezt megteszed, akkor szólok majd néhány jó szót az érdekedben a Patásnál.
Ez persze nem igaz, de valóság apró torzítása még belefér.

Néhány nappal később már a tiszteletdíjból vett csúcs-telefonommal böngészgetem a Tindert a Malomban. Egyik nő sem egy Morgan La Fey ( tudjátok, hogy értem), de legalább hasznosan eltöltöm az időmet, amíg megjönnek a neten rendelt okkult könyveim.
avatar
John Constantine
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 45
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 17.
Életkor : 36

Karakterlap
Foglalkozás: Okkult nyomozó
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Elhagyatott Kastély

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.