Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Bruce Wayne

Go down

Bruce Wayne

Témanyitás by Bruce Wayne on 2016-12-21, 16:22

Név: Bruce Wayne
Születési hely és idő: Gotham City - Egyesült Államok, 1988. 02. 19.
Kor: 28 év
Nem: Férfi
Faj: Ember
Foglalkozás: Iparmágnás/bűnüldöző
Oldal:
Megjelenés: 195 centiméter magas rendkívül arányos testalkatú férfi, acélkék szemmel és fazonra nyírt szénfekete hajjal, akiről már ránézésre meg lehet állapítani, hogy rendszeres mozgással tartja karban magát. Nyilvános szereplései alkalmával személyre szabott, márkás öltönyöket hord.

Felszerelés:

  • A Bat-ruha: Egy harci célokra kifejlesztett testpáncél prototípusának egyedi specifikációkkal ellátott változata. A teljes testet védi a közelharci támadások nagy részétől és a nagy teherbírású anyagának köszönhetően néhány kisebb kaliberű fegyverből leadott lövést is kibír. A páncél tartozéka még a denevért formázó sisak, amibe beépített AR lencsék vannak, valamit wireless kapcsolatban áll a Bat-barlanggal. Ezen kívül még rendelkezik egy elektromosság hatására megszilárduló köpennyel is, ami ilyen módon sárkányrepülőként is használható.
  • Bat-eszközök: A bűnüldözői munkájának megkönnyítéséhez Bruce változatos arzenált épített ki amiben rengeteg különböző felhasználású fegyver és kütyü van. A lista teljesség igénye nélkül: Batbumeráng, csáklyapisztoly, robbanó hab, hang modulátor, füstbombák, kódfeltörő szerkezet, ujjlenyomat-scanner,
  • A Batwing: Kísérleti harci repülő prototípus egyedi specifikációkkal. A radar nem érzékeli, páncélozása golyóálló, a hangkibocsájtása minimális
  • A Wayne-kúria és a Batbarlang: A Wayne család lakhelye Gotham City alapítása óta. Bruce gyermek korában fedezte fel a kúria alatt lévő kiterjedt barlangrendszert, amit Gothambe visszatérnek megtett bűnüldöző tevékenysége hátországának. A barlangban található a csúcstechnológiás szuperszámítógépe, itt tárolja a Bat-ruhát és a járműveit.
  • Alfred Pennyworth (NJK):Bruce hű inasa és segítője.


Jellem: Bruce a nyilvánosság számára fenntartja a városi filantróp látszatát. Adakozó kedvű emberbarát, akinek mindenkihez van egy jó szava és a Gotham City érdekeit szolgálja. Valódi jelleme azonban sokkal zordabb. Batmanként már-már szociopata szintű érzelemmentesség jellemzi, amivel szinte megingathatatlan hidegvér jár. Rendkívül alapos és átgondolt, szinte minden figyelmét és energiáját a Batmanként vállalt feladatokra fordítja és magát nem kímélve halad a célja felé. Egy képzett pszichológus könnyedén beazonosíthatná a Batman személyiségén a Poszt Traumatikus Stressz jellegzetes tünetegyüttesét.

Képességei:

  • A világ egyik legképzettebb nyomozója
  • Tehetséges harcművész és akrobata
  • Képzett színészGyenge pont:

  • Ő is emberből van. A felszerelése nélkül ugyanolyan sebezhető, mint bármelyik földi halandó.


Előtörténet:
Ha úgy vesszük akkor nyolc évesen meghaltam. Vagy újjászülettem. Attól függ milyen nézőpontól szemléljük a dolgokat.
A boldog gyerekkorról csak halovány emlékeim vannak. Tény, hogy gazdag családba születtem és talán pont ennek ellenére csodálkozom, hogy a szüleim ennyit törődtek velem. Ha nem is voltam rendkívüli tehetségű gyerek, de apámék jóvoltából sok olyan dolgot megtanultam, amit egy jól nevelt arisztokratának tudnia kell.
De mindennek vége szakadt. Apám és anyám egy este moziba vitt. Tudom pórias programnak tűnik egy gazdag ember számára, de a pénz nem csinál belőlünk isteneket. Mi is szeretünk egyszerűen szórakozni, még ha sokszor nem is úgy tűnik. Jól emlékszem, hogy egy Zorro filmet néztünk, majd vetítőteremből való távozás után apám azt mondta, hogy vágjunk át a sikátoron, hogy ne kelljen megkerülni a háztömböt. Akkor még nem is tudta, hogy milyen rossz döntést hozott. Egy rabló, Joe Chill támadt ránk és pénzt követelt. Apám hiába próbálta nyugtatni, a férfi ideges természete a ravasz elsütéséhez vezetett. Amit még egy lövés követett. Az úri fiú Bruce Wayne akkor halt meg. De a helyét átvette valami más, aminek csak több év múlva találtam nevet.
A szüleim halála nem hagyott nyugodni. Bár még nem töltöttem be a tizedik életévemet nyomozni kezdtem az ügyben. Még a tragédia estéjén ismerkedtem meg James Gordon nyomozóval, aki amennyire rendőri hatásköre engedte segítette a kiterjedt nyomozásomat. De elkövettem egy hatalmas hibát, amit minden kezdő nyomozó elkövet legalább egyszer.
Engedtem, hogy az érzelmeim befolyásoljanak. A remény, hogy Joe Chill-en keresztül rábukkanhatok egy nagyobb összeesküvésre, hogy bizonyíthatom, hogy a szüleim nem egy szerencsétlen ember kétségbeesése miatt haltak meg teljesen elragadott. A gyermeki elmém hagyta, hogy egy olyan városi legendát gondoljak valósnak, mint a Baglyok bírósága és amit műveltem az inkább tűnt egy közepesen tehetséges író művének, mintsem nyomozói munkának. Hatalmasat csalódtam. A világban is, de legfőképp magamban.
Ezért elhatároztam, hogy csiszolni fogom képességeimet. Minden téren. A legtehetségesebb magántanárokat fizettem meg, hogy a nyomozói munkához szükséges mellékképességeimet fejlesszék, de évekbe telt mire rájöttem, hogy más úton kell elindulnom. Nem volt hiába a kémia, a fizika és a pszichológia tanulása, de önmagában nem adta meg azt a tudást, amire szükségem volt. Eközben végig kellett néznem, ahogy a Gotham City - aminek felvirágoztatásán apám oly serényen munkálkodott - egyre csak fuldokol a korrupció és mélyszegénység mocskában. A legelszomorítóbb az volt, hogy mekkora hatalomhoz jutott a maffia, akik kenőpénzekkel terelték el magukról a rendőrök és az ügyészség figyelmét. Láttam, hogy ezen a városon a hagyományos módon nem lehet segíteni. Egy olyan emberre volt szükség, mint Zorro.
Döntésre jutottam. Én leszek ennek a városnak a Zorroja. Ehhez viszont évek kitartó munkájára lesz szükségem, viszont senki nem tudhatja, hogy milyen képességekre teszek szert az alatt az idő alatt, amíg felkészülök a keresztes hadjáratomra. Így hű inason,támogatóm és gyámom segítségével tizenöt évesen megrendeztem a saját eltűnésem és vándorolni kezdtem a világban. Az utam több helyre is elvezett. Ezeket a helyeken a túlélés érdekében ré voltam kényszerülve a helyi nyelv megtanulására.
Belgiumban tanultam ki a nyomozói munka minden apró fortélyát Henry DuCard keze alatt. Szó se róla szigorú férfi volt, de ezek mellett rendkívül alapos. Olvashattál is róla az újságokban, hogy majd tíz éve. Annak az ügynek a felgöngyölítésében nagy szerepem volt, de érthető okokból kerültem a médiafelhajtást.
Belgium után a Közel- és Távol-keletet jártam végig a legkitűnőbb harcművészek után kutatva.
Észak-Korea nyomorúságos körülményei között akadtam rá egy Kirigi nevű mesterre, aki szárnyai alá vett. Nyolc évig éltem és edzettem az iskolájába. Mindennapos volt a többi diák kiközösítő magatartása, míg nem bizonyítottam ellenük mind harci, mind rejtőzködési képességek terén. Keserves, fogcsikorgató leckék árán jutottam birtokába annak a tudásnak, ami lehetővé tette, hogy egymagam fel tudjam venni a harcot akár tíz emberrel is. Kirigi is meglátta a bennem rejlő igazság utáni vágy hajtotta eltökéltséget, és megpróbálta belém nevelni az elveit. De nem tudtam nem értékelni az emberi életet. A szüleim halálának biztos köze van ehhez a vonásomhoz, de a gyilkosságot sosem tartottam járható útnak. Így hát válaszút elé kerültem. Vagy gyilkolok és teljesítem a mesterem kiképzését, vagy hű maradok az elveimhez. Az utóbbi választottam és az elválás nem volt túl békés. Szó szerint foggal-körömmel kellett kiverekednem magam a kolostorból és kiszöknöm az országból. Mire sikerült kapcsolatba lépnem Alfreddel már begyógyultak a sebeim. A visszatérésem diadalmas és fennkölt volt. Gotham polgáraiban felcsillant a remény, hogy a Wayne név ismét az ő oldalukra áll.
De nem kezdhettem el a ténykedésemet. Kivártam míg elül por körülöttem. A következő félévet kihasználtam arra, hogy megtegyem a felkészülésem utolsó lépéseit. Visszaszereztem a cégem tulajdonjogát és folytattam apám filantróp tevékenységét. A Wayne-kúria alatti barlangban alakítottam ki a főhadi szállásomat. A Wayne Enterprises kutatási részlegének fejlesztéseit is igénybe vettem, hogy kialakítsam azt a felszerelést, amivel harcba fogok indulni a bűnözők és a korrupció ellen. A részleg vezetője Lucius Fox is csatlakozott az ügyemhez, így Alfreddal ők alkották a leendő ténykedésem hátországát.
Ez alatt az idő is tanulmányoztam az emberi elmét. Legfőképp azt, hogy mivel lehet félelemet kiváltani. Jonathan Crane írása a babonaság és a félelem kapcsolatáról segített kialakítani a bűnüldözői identitásom. Crane a cikkében a klasszikus horrorfilmek hangulatépítését vizsgálta meg. Következtetései szerint a korai horrorszörnyek nem a tényleges legyőzhetetlenségük miatt félelmetesek, hanem az ellenfeleik ismerethiánya miatt. „Amit nem ismerünk, attól félünk. Amit nem ismerünk azt hajlamosak vagyunk sokkal erősebbnek látni.” foglalta össze Crane két mondatban esszéjét. Ez adta az ötletet a harci-ruha egyedi specifikációihoz. A denevér félelmetes állat a hozzá kapcsolódó babonaságok és folklór elemek miatt. Emiatt választottam őt hadjáratom szimbólumául.
A fél év alatt újból kiismertem Gotham-et, feltérképeztem a hatalmat kézbe kaparintő családokat.
Majd 2015 közepén fellecsaptam. A ténykedésem meggyengítette mind a Falcone, mind a Maroni családokat, így a város végre egy kis lélegzethez juthatott. Azután sorra kerültek terhelő bizonyítékok a rendőrfőnök asztalára a korrupt ügyészekről és bírókról.
De minden akciót reakció követ. Egyre szaporodott azon esetek száma, amikor rendkívüli bűnözőkkel kellett felvennem a harcot. Kannibál krokodilok, tébolyodott hipnotizőrök, gyilkos bohócok, őrült pszichológusok, önjelölt halhatatlan világmegmentők. Ez csak a lista eleje.
De nem riadok vissza.
Nem állok meg.
Nem adom fel.
Gotham az én városom és védelmezni fogom az utolsó leheletemig.
Mert én vagyok Batman!

Példa hozzászólás:
A páncélomba épített szenzorok által továbbított jeleket a sisak optikai jelzője AR képekké alakította át. Ennek köszönhetően tökéletesen látok abban a helységben ahol tartózkodom. Három járőröző bandita mászkál itt, akik kapzsiság fűtötte hűséggel védelmezik Don Falcone piszkos ügyleteiről készült iratait. Egy szellőző nyílásban ülök és onnan mérem fel a terepet, tizedmásodpercek alatt átgondolva a lehetséges összes támadási stratégiát. A maffiózóknál fegyver van, így nyílt harcot kezdeményezni öngyilkos megoldás lenne. Egyenként kell levadásznom őket a legnagyobb csendben, felhasználva fokozódó félelem nyújtotta előnyt. Kerülnöm kell az ablakokat és a fényforrásokat.
Alig hallhatóan lépek át a szellőzőből az egyik masszív polcszekrény tetejére, lekuporodok és megvárom amíg az egyik őr elhalad alattam. Halkan leereszkedem és puha, zajt nem csapó léptekkel követem, majd egy hirtelen mozdulattal kicsapom a kezem és a jobb karom al- és felkarja közé fogom be a férfi nyakát elszorítva a vérkeringést a nyakában. A bal karommal megtámasztom a fejét, hogy minél inkább fokozzam az oxigén felhasználását. Kapálódzik néhány másodpercig, majd megadja magát a satuerős szorításomnak és elernyed. A testet befektetem az egyik üres polcra, majd ellenőrzöm a sisakom AR-képét, ami kivetíti a másik két bandita helyzetét is. Az egyik tőlem délre néhány polccal arrébb, a másik pedig most kezdi a körét a raktár-helység másik végében. A csáklyapisztolyom használva felhúzom magam a polcok tetejére. Készülve arra, hogy ez hangot ver, már elő is vettem a batbumerángom, célzok és nekihajítom egy közelben lévő tűzoltó készüléknek, majd lelapulok a polcra.
A két gengszter figyelmét felkeltette a zaj, de nincs annyi eszük, hogy tűzoltó készülék pukkanása csak elterelés és mindketten ahhoz sietnek, felkínálva a lehetőséget, hogy egyszerre tudjam ártalmatlanítani mindkettőjüket. Óvatosan odakúszok a polc szélére, majd a két férfi mellé. Ahogy földet érek már támadok is. Egy kalapácsütést mérek az egyik fejtetejére, mielőtt az meghúzhatná a ravaszt, majd kiragadom a kezéből a puskát és a tusával fordulásból gyomron verem a másikat. Az összegörnyed, így biztosítva szinte biztos találati pontot egy állára elhelyezett térdrúgásnak. A páncélozott térdkalácsom egy gőzkalapács erejével csattan a térdén és kilazítja néhány fogát. Ahogy eldől a helyére lépek, miközben a még talpon lévő férfi felé fordulok eldobom a puskát és egy gyors ütéssorozattal hasfaltól állcsúcsig végigverem a mellkasát, majd egy felütéssel elterítem. Csodával határos módon még eszméleténél van, így odalépek felé, a ruhájánál fogva megragadom és beviszem az állkapcsára a kiütést jelentő találatot.
Ideje a rendőrök kezére adni Falcone kettős könyvelését.


A hozzászólást Bruce Wayne összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-01-04, 16:20-kor.
Bruce Wayne
Bruce Wayne
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 14
Hírnév : 1
Csatlakozott : 2016. Dec. 21.
Életkor : 30
Tartózkodási hely : Gotham City

Karakterlap
Foglalkozás: Iparmágnás/Bűnüldöző
Alias: Batman
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bruce Wayne

Témanyitás by Slade Wilson on 2016-12-21, 18:15

Fantasztikus, ez ám az igazi Batman. Üdv a csapatban, természetesen elfogadva, már csak egy adatlapot várunk tőled és kezdheted a játékot.
Slade Wilson
Slade Wilson
3. szint
3. szint

Hozzászólások száma : 150
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Dec. 14.

Karakterlap
Foglalkozás: Bérgyilkos
Alias: Deathstroke
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.