Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

-= Előtörténetek megírása =-

Go down

-= Előtörténetek megírása =-

Témanyitás by Lois Lane on 2011-12-04, 17:13

Miután minden szabályt elolvastál, s úgy érzed, készen állsz a játékra, két lehetõség áll elõtted: igényelhetsz egy neves karaktert, vagy készíthetsz sajátot. Természetesen mindkét esetben szükséges az elõtörténet megírása, amelybõl kiderülhet, milyen ember (vagy egyéb lény) a karaktered, hogyan jutott el oda, ahol most van, stb. Egy elõtörténetnek a következõképp kell kinéznie:

Név:
Születési hely/idõ:
Kor:
Nem:
Faj: a különbözõ fajok, különbözõ elõnyökkel és hátrányokkal járnak. Mindnek megvan a maga gyenge pontja!
Foglalkozás: bõvebb információk >>itt<<.
Oldal: (jó, rossz vagy semleges)
Kinézet:
Felszerelés:
Jellem: néhány szóban ismertetni kell a karakter tulajdonságait, jellemét.
Képesség(ek): ide le kell írni, milyen képességei vannak a karakternek, illetve azok szintjét zárójelek közé még mögé tenni.
Gyenge pont: a karakter gyenge pontja, amikor képességét nem tudja használni. A példa elég "ódivatú", de mint például Achilles sarka, vagy éppen Supermannek a kryptonit.

Elõtörténet:
Ebben a részben kell kifejteni a karakter eddigi életét, leírni, hol született, mikor, kik voltak a szülei, milyen volt a gyermekkora, milyen kalandokba keveredett a felnõtté válás során, milyen bonyodalmakat okozott esetleges képességeinek megismerése, stb. Az előtörténet hosszúságát nem szabjuk meg, de azt kérlek vedd figyelembe, hogy a Te életedet sem lehetne 10 mondatban elmesélni, így ennek megfelelően próbáld meg bemutatni karakteredet.
Miután elkészültél az előtörténeteddel egy staff tag elfogja olvasni, és amennyiben mindennek megfelel megkapod érte a színvonalas előtörténetekért járó 8 pontot. Ezután írnod kell egy adatlapot, amelyen láthatjuk, hogy mire költötted el az előtörténetedért kapott pontjaidat. Ennek a mintája a következõ:
-------------------------------------------------------------------
ADATLAP
Név:
Szint:
Születési hely, idõ:
Kor:
Faj:
Oldal:
Foglalkozás:

Felszerelés:
leírod, milyen felszerelés van a karakterednél (pl. a kezdõ pontjaidból vásárolhattál bármit, amire rögtön, a játék elején szükséged lehet).

Ingatlanok:
lakás/ház/fõhadiszállás/egyéb

Képességek:
értelem szerûen a karakter képességei és azok szintjei ide is.

NJK-k:
a nem játékos karaktereket ide kell felsorolni a szintjükkel együtt.

Pontok száma: .....
Elhasznált pontok: .....
Utolsó frissítés: .....

-----------------------------------------------------------------------------------
Fontos, hogy az adatlapon minden "megvett" dolog mellé odaírd, hány pontba került, ezzel könnyítve a mi munkánkat. Miután az adatlapodra is rábólintott egy staff tag, kezdheted a játékot és örülhetsz hiszen az adatlapodért is jár még 2 pont!
Így a játékot összesen (a jól megírt előtörténetért és az adatlapért kapott) 10 ponttal kezded meg, amivel ha jól sáfárkodsz igazán jó dolgokat vásárolhatsz a karakterednek Smile.
avatar
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.