Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

Jane Paxton

Go down

Jane Paxton

Témanyitás by Jane Paxton on 2016-08-27, 14:01

Név: Jane Paxton
Kor: 22

Nem: nő
Kaszt: egyetemista (újságíró gyakornok)
Faj: ember (meteorfertőzött)
Oldal: jó
Képesség: alakváltás
Kinézet: képességéből adódóan változik, de alapból kb 170 cm magas, kék szemű és barna hajú

Jellem: régebben csendes és visszahúzódó volt, a háttérből figyelte az eseményeket, a középiskola után úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az élete irányítását. Az alakváltás olykor a hangulatára is hatással van, de ezen a „mellékhatáson” próbál úrrá lenni.
Család: Apa és anya mindketten korábbi Luthor Corp alkalmazottak
 
 

Előtörténet:

Jane Paxton a Kansas állambeli Smallvilleben született és egy átlagos kisvárosi lány átlagos életét élte volna, ha 5 éves kora körül nem történik vele valami, aminek köze volt a szülei munkahelyéhez és néhány zöld meteorkőhöz. Jane nem sokra emlékszik az esetből, csak arra, hogy elkóborolt a Luthor Corp hármas számú műtrágya üzemében. A következő emléke az, hogy a kórházban ébred, ahol rengeteg vizsgálatot végeznek el rajta. Miután az orvosok látszólag semmi rendellenességet nem találtak nála, hazaengedték. Nem sokkal később Jane felfedezte, hogy a rejtélyes eset igen is hatással volt rá. Meg tudta változtatni, a kinézetét, kezdetben csak apróbb mértékben, például a fiúsan rövidre nyírt haj visszanövesztése.
Mivel az ilyen apró esetek is az őrületbe kergették Jane szüleit, úgy döntött, hogy inkább titokban tartja a dolgot és még a szülei előtt sem használja képességét. A szülők pedig, a szokásos, amiről nem veszünk tudomást az nem létezik elvet választották.
Jane később felfedezte, hogy bizonyos dolgok, mint a stressz vagy a félelem, befolyásolják a képességét,és ilyenkor nem tud uralkodni az alakja megváltoztatása felett.
A középiskolában inkább a háttérbe vonul, mert nem akarta felhívni magára a figyelmet. Kerülte a társaságot és nem nagyon barátkozott. Az egyetlen személy akit, a középiskolai évek során a barát kategóriába sorolt Christy Jenkins, akinek szintén megvan a saját titka akár csak Jane-nek.
Az egyetlen közösségi tevékenysége az iskolaújság, a Fáklya szerkesztése volt, a korábbi főszerkesztőt Chloe Sullivant tartotta példaképének, és hozzá valamint Lois Lane-hez hasonlóan a Daily Planet-nél szeretett volna elhelyezkedni. 
Mivel a szülei mindig tartottak Jane-től a képessége miatt (ahogy erősödött, már arra is képes lett, hogy mások alakját egy az egyben felvegye egy kis időre), így a viszony hamar megromlott közöttük. A középiskola végeztével Jane-nek meg sem fordult a fejében, hogy Smallville-ben maradjon. Több egyetemre is beadta a jelentkezését, szertett volna Metropolisba menni, hogy egyetlen barátnője Christy közelében legyen és hogy megkezdhesse gyakornokságát a Planetnél, de a sors úgy hozta, hogy a Planet nem tudott gyakornoki helyet biztosítani számára, viszont pár nappal később a Gotham Gazette elfogadta a jelentkezését a gyakornoki programjába, így Jane a gothami egyetemre ment tanulni.
A Gazette-nél való munkája elsősorban a befutott újságírók segítés, nagyrészt irdatlan mennyiségű kávé főzése és a napi teendők elvégzése, ruhák elhozása a tisztítóból, ebéd beszerzése, telefonok kezelése. Karrierje eddigi fénypontja az volt, amikor egy éjszaka pár zsebtolvaj sarokba szorított és nem más Gotham City híres Denevérembere sietett a segítségére. Az eset maga nem volt valami nagy horderejű, viszont aki a Batmanről ír, annak megjelenik a neve nyomtatásban a Gazette-nél. A történések után Jane úgy döntött, hogy szeretne minél többet megtudni, a titokzatos fickóról, de eddig nem járt sikerrel. Újabban az egyetemet csak ritkán látogatja, az újságírás mellett, a képessége megismerésével és fejlesztésével tölti az idejét. Christy-vel igaz ritkán, de a mai napig is tartja a kapcsolatott. Mivel a lány a metropolisi egyetemen tanul ezért személyesen csak ritkán találkoznak. Christy genetikával foglalkozik, ami Jane-t is érdekli, hiszen a mai napig nem sokat tud a képességéről.
Jane szülei nem igazán örültek annak, hogy lányuk Gotham-be költözik, amit a városban elkövetett bűncselekmények számára vezettek vissza. Jane a mai napig nincs tisztában, vele, hogy szülei attól félnek, hogy bűncselekmény áldozata lesz, vagy attól, hogy majd ő maga követi el őket.
 
Képesség:
1.                  szint: saját kinézet módosítása(szemszín, hajszín, hajhossz stb.): pár órán keresztül tudja fenntartani, erősen kell koncentrálnia
más személy alakjának felvétele: hozzá hasonló alkatú személy alakját 10-15 percig tudja fenntartani, más testalkatú személyét 5-10 percig
ha valami megzavarja a koncentrációban nem tudja megtartani a felvett alakot

2.                  szint:saját kinézet: pár órán keresztül kevés koncentrációval
másik személy: 15-30 percig képes fenntartani
a külső hatások már kevésbé zavarják

3.                  szint: saját kinézet: erős koncentrációval egész nap meg tudja tartani a módosítást
másik személy: nagyjából 1 órán keresztül képes megtartani a felvett alakot

4.                  szint: saját kinézet: gond nélkül képes fenn tartani egész nap, kivétel öntudatlan állapotban (pl alvás, ájulás stb.)
másik személy: maximum 5 óráig tartja meg az alakot és közben a felvett alak személyiségének egyes jegyeit is le tudja utánozni

5.                  szint: saját kinézet: gond nélkül képes fenn tartani egész nap, ha előtte kellőképpen koncentrál, akkor öntudatlan állapotban is
másik személy: 10 óráig képen fenntartani az alakot

érintés: ha megérinti az adott személyt képes látni a legfrissebb emlékeit, képességgel rendelkező képességét pár másodpercig képes használni
6.                  szint:saját kinézet: gond nélkül tudja módosítani a legkevesebb koncentrációval és öntudatlan állapotban is fenn tudja tartani
másik személy: egész nap képes fenntartani az alakot a főbb személyiségjegyekkel együtt, öntudatlan állapotban csak korlátozott ideig
érintés: az adott személy emlékeit 3-4 hétre visszamenőleg képes látni, a képességeket 10-15 percig képes használni

7.                  szint:saját kinézet: bármikor tudja módosítani és bármeddig fenn tudja tartani öntudatlan állapotban is
másik személy: egész nap képes fenntartani az alakot a főbb személyiségjegyekkel együtt, öntudatlan állapotban is
érintés: az adott személy emlékeit 3-4 hónapra visszamenőleg képes látni, a képességeket 30-60 percig képes használni

8.                  szint: saját kinézet, másik személy: lásd 7. szint
érintés: az adott személy emlékeit fél-1 évre visszamenőleg képes látni, a képességeket 1-5 óráig képes használni

 9.                  szint: saját kinézet, másik személy: lásd 7. szint
érintés: az adott személy emlékeit évekre visszamenőleg képes látni, a képességeket akár egész nap képes használni

10.              szint: saját kinézet, másik személy: lásd 7. szint
érintés: az adott személy emlékeit teljes mértékben képes látni, a képességeket egész nap képes használni

nagy koncentráció esetén régebben megérintett személy emlékeit és/vagy képességeit is elő tudja hívni
 
 
Példa hsz:
 
A reggeli felkelés soha nem lesz a barátom, már csak ezért sem, mert az éjszakákat általában Batman hajkurászásával töltöm. Azt hiszem az egyetemet ma is hanyagolom, valamiért az az érzésem, hogy amúgy sem sok újdonságról maradok le.
Gyorsan magamra rángatok valami újságíró gyakornokhoz illő ruhát és feltűzöm a hajam, persze előtte egy kicsit növesztek rajta, hogy legyen mit feltűzni. Az ilyen apróbb változtatásokat általában senki nem veszi észre.
Csak a múlt hét volt rázós amikor az egyik Batman hajkurászás során platinaszőke hajjal és zöld szemekkel valamint kerekdedebb formákkal libbentem be az egyik szórakozóhelyre, ahol persze a Gazette pár munkatársa bulizott. Egy kicsit gyanakodtak, de azért bevették a „paróka+kontakt lencse+ alakot kiemelő ruha” hazugságot. Minden estre óvatosabbnak kell lennem, ha nem akarom, hogy baj történjen. Na persze, hogy a baj címszónál rögtön anyám hív telefonon. Nincs választás, pár havonta beszélnem kell vele:
-                     Szia anyu, mi újság? – kérdezem miközben kilépek az utcára.
-                     Szia, nincs semmi különös. Csak meg akartam kérdezni, hogy vagy?
-                     Jól.- mondom kicsit gyanakodva mert olyan még nem volt, hogy csak úgy érdeklődött volna a hogy létem felől.
-                     Apáddal arra gondoltunk, - kezd bele és a háttérből beszűrődő zajokból ítélve, nem, apám egyáltalán nem úgy gondolta.  – hogy meglátogathatná Metropolisban azt a specialistát, aki olyan betegekkel foglalkozik, akikkel hasonló a helyzet, mint veled. – mondja el egy levegővel, hogy még csak időm se legyen közbeszólni. Ezt a kört annyiszor lefutottuk, hogy az már világrekord, most már tisztában vagyok vele, hogy ha hagyom magam, vagy legalább úgy csinálok mint aki hagyja magát akkor előbb szabadulok.
-                     Persze anya igazad van. Csak most egy kicsit hektikus a helyzet az egyetemen meg a Gazette-nél is és nem akarok több hónapra lemenni a térképről a kivizsgálások miatt.  - hazudom minden lelkiismeret furdalás nélkül. – De mindenképpen utána kérdezek a dolognak, viszont most mennem kell. Puszillak titeket. – fejezem be majd miközben anyám még folytatja a mondanivalóját gyorsan kinyomom a telefont.
Na persze a híres specialista, hallottam már róla, a meteorfertőzötteket kísérleti patkánynak használja kutatás, meg vizsgálat címszavakkal, ha meg már nincs rájuk szüksége akkor beutalja őket a Belle Reve-be. Köszönöm szépen abból nem kérek, akkor már inkább az Arkham, azt mondják ott bulisabb a társaság.  
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Jane Paxton

Témanyitás by Lois Lane on 2016-08-27, 20:48

Üdvözöllek ismét köreinkben, kedves Jane Smile

Ügyesen megírt történet, elfogadva. Jár a 8 pont Smile
Lois Lane
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Jane Paxton

Témanyitás by Jane Paxton on 2016-08-29, 19:25

Köszi, jó újra itt lenni Smile
Jane Paxton
Jane Paxton
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 32
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2016. Aug. 27.

Karakterlap
Foglalkozás:
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Jane Paxton

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.