Metropolis FRPG - DC Univerzumon alapuló FRPG
Üdvözlünk Metropolisban! Ha most jársz itt először kérjük olvasd el oldalunk megújultSzabályzatát vagy regisztrálj, hogy betekintést nyerhess a város nyüzsgő életébe, a hősök és a legnagyobb gonosztevők Világába! Reméljük, hogy hamarosan játékosaink között tudhatunk Téged is megújult oldalunkon, ahol most már korlátlanul válogathatsz a DC Univerzum hősei, gonosztevői között és bemutathatod az életüket a Te nézőpontodból Smile!

FIGYELEM: Most DC Univerzumos karakter indításakor "ajándékot" adunk Smile! Eldöntheted, hogy értékes eszközökre beváltható pontokat szeretnél kapni, vagy felruháznád a karakteredet egy plusz képességgel!

ALAPSZABÁLYOK

Go down

ALAPSZABÁLYOK

Témanyitás by Lois Lane on 2011-12-04, 16:55


ALAPVETÕ ELVÁRÁSOK:

1. Ahogy más oldalakon, úgy a Metropolisban is érvényes a netikett. Aki trágár szavakat használ, sértõ megjegyzéseket tesz, vagy más kifogásolható van a fórumra beküldött írásaiban, azt szigorú büntetésben részesítjük.

2. A METROPOLIS Szerepjátékban a világ összemosott alterverzum, ahol megfordulhat a DC Comics bármelyik karaktere, senkinek nem tilos újabb hõst vagy saját karaktert bevonnia a játékba. Ennek ellenére, ahogy eddig is a játékban tilos más univerzumokból vett fajok, karakterek, technológiák és hõsök létrehozása. (nincsenek orkok, csillagkapuk, Fenegyerekek, és kalózok sem).KARAKTEREKRÕL, JÁTÉKOSTÁRSAITOKRÓL:
1. Lehetõségetek van úgy nevezett "neves karaktereket" igényelni, természetesen ez nem kötelezõ. Az erre vonatkozó feltételeket és lehetõségeket  >>ITT<< találjátok.

2. Ha egy játékosnak a staff ajánl fel egy neves karaktert, nem köteles elfogadni azt, és döntését indokolnia sem kell. Minden egyes igényelhetõ karakter mesélõi NJK-ként szerepel az oldalon mindaddig, amíg nem igényli valaki.

3. A játékban csak saját karakteredet, és NJK-idat irányíthatod. Ha egy olyan szereplõt akarsz mozgatni, aki eredetileg más játékos karaktere (JK-ja) elõtte engedélyt kell kérned a karakter userétõl, illetve a staff valamelyik tagja folyamatosan figyelni fogja a játékodat, hogy semmi karakteridegen ne legyen a megnyilvánulásokban.

4. Szigorúan tilos más karakterét megölni!! Ez a lehetõség kizárólagosan a staff tagjainak elérhetõ, de Õk is csak olyan esetben fordulnak ehhez a súlyos döntéshez, ha a játékos ténylegesen megérdemli (hosszú, be nem jelentett inaktívság, stb.)! A karakterek likvidálásáról a staff tagjai is szavaznak, és csak 100%-os egyetértés esetén léptetik életbe ezt a pontot.

5. Oldalunkon a karaktereknek egyszerre csak egy futó játéka lehet, tehát egy idõben csak egy helyen lehetnek jelen. Kivétel ez alól a pont alól, ha alterverzumba írunk ki egy kalandot, ebben az esetben természetesen a "jelen" témáiba és az alter témákba is várjuk a hozzászólásokat! Hogy ez miért van így? Egyrészt, mert mi nem ismerünk olyan embereket széles e világon, akik egyszerre több helyszínen is jelen tudnak lenni (hacsak nem valami elmebeteg ikerpárról van szó), valamint azért, hogy az oldal áttekinthetõ és játszható legyen.

6. A kezdõ játékosokat szabályzatunk ezen pontja védi. Tilos õket lehordani, kirekeszteni amiatt, mert még nem jöttek bele a játékba. Gondolj bele, valaha Te is kezdõ voltál és Veled sem bántak úgy, mint a véres ronggyal, hiszen akkor ma nem lennél ennek a közösségnek a tagja. Ha nincs fent egy staff tag sem, és segítséget kérnek Tõled, ne utasítsd vissza, igyekezz megoldani a problémát!

7. Mielõtt játszani kezdenél szükséged van egy elõtörténetre, errõl bõvebben >>ITT<< olvashatsz.


A JÁTÉKTÉR ÉS A HOZZÁSZÓLÁSOK MILYENSÉGÉRÕL, MENNYISÉGÉRÕL ÉS MINÕSÉGÉRÕL:
1. A játék célja, csakúgy, mint más FRPG-ken az egyes karakterek életének érzékletes bemutatása, alakítása. Nyomatékosan felhívjuk mindenki figyelmét, hogy ne akarjon rögtön több 100 hozzászólással rendelkezni, mivel egy-egy élet nem csak 4-5 napból áll. (hacsak nem tamagochizni akarsz, de akkor rossz helyen jársz. Mi sem vagyunk azért hülyék, így ajánljuk a MediaMarktot, ott talán még kapható a zsebben tárolható élet.)

2. Az elõzõ pontból adódóan mindenkit arra kérünk, hogy törekedjen a szép, hosszú és tartalmas hozzászólásokra, melyekben leírja, hogy a karaktere hogyan érez, mit gondol, mit lát az adott helyzetben és, hogy hogyan is oldja meg a fennálló problémákat.

3. Rövid hozzászólásokat (ez alatt értjük azt, hogy olyan postokat, amik alig haladják meg a minimálisan elvárt 6 sort) sajnos csak párbeszédeknél tudunk elfogadni. DE (!!!) ott is lehet arra törekedni, hogy mindenre kitérõ hozzászólást tudj írni. Ha túl sok rövid postot írsz, az sajnos posthuntnak minõsül, és szigorú büntetéssel jár. Elõször csak szóban jelezzük, hogy megszegted a szabályzat ezen pontját, de ha ezen felszólítás után sem törõdsz a tartalmas post megírásával, pár napra ki kell, hogy tiltsunk a fórumról.

4. A játékban csak és kizárólag magyarul lehet írni! Ez alól kivételnek számítanak a karakterek nevei, hívójelei, ezeket angolul is használhatjátok. Illetve, szleng használata is engedélyezett. (kevésbé ismert szleng használata esetén kéretik *-al megjelölni, hogy mire akarsz utalni.)

5. Mielõtt úgy döntenél, hogy új témát hozol létre valahol, nézz szét az oldalon, hiszen elõfordulhat, hogy valaki már réges-régen megtette ezt helyetted, ergo a téma már hetek, hónapok óta létezik. Ha nem találod meg az általad létrehozni kívánt téma régebbi változatát, de még mindig nem vagy biztos abban, hogy nincs a fórumon keress fel egy staff tagot, aki készségesen válaszol az általad feltett kérdésre.AZ OLDAL TARTALMÁRÓL, ÉS VEZETÕSÉGÉRÕL:
1. Fórumunkon SZIGORÚAN TILOS bármilyen oldalt\terméket hirdetni, reklámozni a staff engedélye nélkül, továbbá a más oldalakon szerzõi jog védelme alá tartozó tartalmak megosztása is tiltott, az oldal vezetõsége semmilyen felelõsséget nem vállal a chatben vagy más helyen feltüntetett nem kívánatos reklámok, plágiumok miatt.

2. Youtube, vagy egyéb videólink beszúrása csak abban az esetben történjen, ha másként nem tudsz utalni valami számodra nagyon fontos témára. Ha szükségtelenül belinkelsz valamit valamelyik videómegosztóról, és ezzel kéretlen felhasználókat (spammereket) vonzol az oldalra, akár idõszakos kitiltással is "jutalmazhatunk"!

3. Oldalunk vezetõségének az esetek 99,9%-ban igaza van. Ha mégsem értesz egyet velük, akkor értesítsd fórumunk ADMINISZTRÁTORÁT a dologról!!!

4. A METROPOLIS FRPG teljes tartalma, így minden szabály, karakter, történet, leírás, avatarok, bannerek és az oldal kinézete is szerzõi jog védelme alatt áll. A DC Comics karaktereinek, helyszíneinek felhasználásával és bevonásával az oldal üzemeltetõi semmilyen profitban nem részesülnek!
avatar
Lois Lane
Admin

Hozzászólások száma : 283
Hírnév : 0
Csatlakozott : 2011. Dec. 03.
Életkor : 33
Tartózkodási hely : Metropolis

Karakterlap
Foglalkozás: oknyomozó riporter
Alias:
Csoport:

Felhasználó profiljának megtekintése http://metropolis.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.